Türkiye'ye gelen efsane futbolcular

Sponsorlu Bağlantılar

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkiye'ye gelen efsane futbolcular

HAİM REVİVO:GALATASARAY/FENERBAHÇE-Fenerbahçe'deki ilk 2 yılı başarılıydı ve 2001 deki Türkiye Şampiyonluğunda ödemek sahibi oldu ama daha sonra birçok yabancı oyuncu takıma transfer edildiğinden serbest bırakıldı büyük. Revivo o sıralardı çok iyi bir oyun sergileyerek seyircilerin alkışını topladı. Galatasaray'a bedelsiz transfer olarak Fenerbahçe'ye rakip oldu.Fenerbahçeliler tarafından adı 'Hain Revivo' olarak değiştirildi. Galatasaray'da birkaç hafta iyi top oynadıktan sonra düşüşe geçti ve Ayrılmak zorunda kaldı.



JAY JAY OKOCHA: (FENERBAHÇE) 1996'da Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından Fenerbahçe'ye transfer oldu. Türk vatandaşlığına geçen Okocha Muhammed Yavuz adını almıştır. 1998 Dünya Kupası'nda Nijerya Milli Takımı formasını giymiş ve en şovmen futbolcu seçilmiştir. 1998'de 16,5 milyon dolara Fransa'nın Paris St-Germain takımına transfer olmuştur. Oradan da İngiltere'nin Bolton takımına daha sonrada Hull city'e transfer olup futbol hayatına burada son vermiştir. 2002 yılında düzenlenen Afrika Uluslar Kupası' nda en iyi futbolcu ödülünü kazanmıştır.



STEPHAN KUNTZ: (BEŞİKTAŞ)Kuntz, Borussia Neunkirchen, Vfl Bochum, Bayer Uerdingen ve Kaiserslautern takımlarında oynadıktan sonra, 1995’te Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş’ta oynadığı tek sezonda 30 lig maçında 9, iki Avrupa Kupası maçında da 2 gol attı. Almanya’da çok sevilen bir futbolcu idi ve onu izlemek için Almanya’dan özel seyirciler Beşiktaş maçlarına geldi. 1996 Avrupa Şampiyonası finallerinde 34 yaşında olmasına rağmen, Almanya’nın Avrupa Şampiyonu olmasında başrolü oynadı. İngiltere’ye attığı gol, unutulmaz goller arasında yer aldı. 1996 Temmuz’unda Arminia Bielefeld’e transfer oldu. Almanya’da 429 lig maçında 173 gol attı, 24 defa A Milli oldu



ELVİR BALİÇ: (BURSASPOR-FENERBAHÇE-GALATASARAY) 1998 yilinda rekor bir transfer ücretiyle 9.500.000 €'ya Fenerbahçe'ye geçen Baljiç, Türk vatandaşlığına geçerek Baliç soyismini aldı. 1999-2000 sezonunda İspanyanin dünyaca ünlü kulübü Real Madrid'e 26.000.000 €'ya transfer olmuştur, ancak geçirdiği ağır sakatlık neticesinde fazla forma şansı bulamamıştır. 2000-2001 sezonunda kiralik olarak yeniden Fenerbahçe'ye döndü ve sampiyon kadroda yer almiştir. Sezon sonu tekrar Real Madrid'e giden Baliç, Rayo Vallecano takiminda da vatandasi ve Fenerbahçe'den takım arkadaşı Boliç'le beraber 1 sezon oynadı



PİERRE VAN HOOİJDONK: (FENERBAHÇE)2003 yılında Hollanda'nın Feyenoord takımından ayrılarak Fenerbahçe'ye gelen oyuncu, ilk şampiyonluğunu 2003-2004 futbol sezonu sonunda bu takımda yaşadı. Pierre Paulus Wielaartus van Hooijdonk aynı sezon 24 gol atarken, 10 gol pasına da imzasını koydu ve 5 topu çizgiden çıkardı. Fenerbahçe'den ayrılarak NAC Breda takımına transfer olmuş ve burada da teknik heyet ile yaşadığı problemler nedeniyle devre arasında takımdan ayrılıp eski takımı Feyenoord'a dönmüştür. 2007'de futbolu bıraktı.









HARRY KEWELL: Leeds United'da oynadığı futbolla dikkat çeken oyuncu bu performansıyla Liverpool'a transfer oldu ancak sakatlıklar dolayısıyla fazla şans bulamadı. 2007-2008 sezonunun sonunda takımı Liverpool ile kontrat yenilemeyen Kewell, 2008-2009 sezonunun başında bonservis bedeli ödenmeden Galatasaray tarafından transfer edilmiştir. Rakip yarı sahanın her yerinde oynayabilen Kewell genellikle kanatlarda görev almaktadır. Lakabı The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) dur. Futbol tanrısı varsa o Kewelldır


PASCAL NOUMA: (BEŞİKTAŞ)2000 sezonunda Nevio Scala'nın çalıştırdığı Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak sezon sonunda Türkiye'den ayrıldı ve Fransa'ya geri döndü. Bir senelik Marsilya kariyerinden sonra tekrar Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı kendi kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası tribünlere yaptığı hareketi çok konusuldu. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı. Beşiktaş'ta 44 lig maçında 22 gole imzasını atmıştır.


ŞOTA: (TRABZONSPOR)1993-94 sezonu devre arasında dönemin başkanı [[Sadri Şener]] tarafından ikiz kardeşi [[Arçil Arveladze]] ile birlikte [[Trabzonspor]]'a alındı.[[Trabzonspor]]'a geldiğinde çok genç olmasına rağmen mükemmel bir performans gösterip penaltı bile atmadan 1995-96 sezonunda 25 gol atarak gol kralı oldu.


ROBERTO CARLOS: (FENERBAHÇE)Dünya futbol tarihinin en iyi sol kanat oyuncularından biri olarak gösterilen Brezilya'lı futbolcu. 2007 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuş 3 yıllık sözleşmeye imza atmıştır. Futbolculuk kariyerinin yanı sıra 2005 yılında Pepsi firmasının reklamlarında da boy göstermiştir. 1999 yılında Real Madrid'de forma giyerken CD Tenerife'ye sıfırdan attığı gol matematikçiler tarafından incredible gol (inanılmaz gol) olarak nitelendirilmiştir.


JOHN CAREW: (BEŞİKTAŞ) Beşiktaş'da, Süper Lig’de oynadığı 24 maçta 13 gol, 3 UEFA Kupası’nda maçında 1 gol kaydetmişti. Türkiye Kupası maçında ise gol atamamıştı. Toplamda 14 gol atmasına rağmen medya organları tarafından yoğun şekilde eleştirildi. Beşiktaşlı taraftarların en sevdiği oyunculardan biri iken yaklaşık 8 milyon Euro karşılığında Lyon'a satıldı. Genç yaşına rağmen büyük uluslararası tecrübesi olan Carew, Avrupa Kupaları’nda 20'nin üzerinde gol attı. 2006-2007 yılının transfer döneminde Lyon'dan Milan Baros ile Aston Villa'ya takas edildi. Aston Villa'da oynadığı ilk Premier League maçı olan West Ham United'a karşı bir de gol attı


MARİO JARDEL: (GALATASARAY)FC Porto'nun ardından 4 büyüklerden Galatasaray'a transfer olarak 2000 yılında 48 resmi maçlarda attığı 58 gol ile Avrupa'nın en golcü futbolcusu olmayı başarmıştır. 2001 yılında Portekiz'e geri dönerek Sporting Lisbon ile şampİyonluğu ve lig kupa sahipliğini elde etmiştir.Üstelik o sezonda 30 lig maçında 42 gol atarak sükse yapmıştır. 2003/2004 sezonunun ilk yarısını Bolton Wanderers'da geçirip ikinci yarısında İtalyan Ancona Calcio takımına transfer olmuştur. 2004'ün yaz aylarında Arjantin Newell's Old Boys takımına transfer olmuştur. Bir yıl sonra Goiás EC takımına transer olup ardından 2006 yılında Portekiz Beira-Mar takımında futbola devam etmiştir. 2007 yılında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis takımına gidip orada da aradığını bulamayan Mário Jardel 2008 yılından itibaren Avustralya'nın Newcastle Jets takımında futbol hayatını sürdürmektedir.

CASSİO LİNCOLN: (GALATASARAY)Lincoln, 2007 Haziran'ında Galatasaray'a transfer oldu. Oynadığı ilk iki resmi maçında da gol atmıştır.Beşiktaş macında yedek kalması ile performansı düşmüş ve sık sık sakatlık geçirmiştir. Michael Skibbe'nin gelmesiyle performansı aşırı derecede artmış ve özlenen Cassio Lincoln geri dönmüştür. Lincoln, 3 Aralık 2008 tarihindeki Uefa Kupası B Grubundaki Hertha Berlin karşılaşmasında ilk defa takım kaptanı olarak sahaya çıkmıştır.

UCHE: (FENERBAHÇE-İSTANBULSPOR)Fenerbahçe takımında futbol oynadığında oldukça başarılı bir defans oyuncusu olan Uche, son derece kritik derbi maçlarda attığı gollerle de adından söz ettirmeyi bilmiştir. Ebru Gündeş'in 1998'daki şarkısı Sen Allah'ın Bir Lütfusun klibinde oynamıştır. Yine o dönemlerde Ebru Gündeş'le aşk yaşayarak da adından söz ettirmiştir. Türkiye'de İstanbulspor takımında 3 sene oynadıktan sonra Nijerya'da futbol hayatına devam etmeyi tercih etmiştir. Yaşadığı en büyük talihsizlik ise Fenerbahçe'de oynadığı dönemde yedek kaleci Murat Şahin tarafından şansız bi şekilde ayağının kırılmasıydı. Bu onun kariyerine indirilmiş en büyük darbeydi. En büyük hayranı ise Rambo'ydu.



PANCU: (BEŞİKTAŞ-BURSASPOR)1993-1995 yılları arasında Politehnica (Romanya), 1995/1996 sezonunda Rapid Bükreş (Romanya), 1999/2000 sezonunda Cesena (İtalya) ve 2000/2002 yılları arasında Rapid Bükreş (Romanya) formasını giydi. Rapid Bükreş’te Romanya gol kralı oldu ve Beşiktaş’a 2002/2003 sezonunda forvet oyuncusu olarak transfer oldu. Beşiktaşın avrupada en çok gol atan 2.futbolcusudur 9 golü vardır. Beşiktaşta kaldığı 3.5 senede 28 gol atmıştır. Bursaspor ile yollarını ayırmıştır. 2009 yılında Terek Grozny takımında oynamaktadır.

FRANK DE BOER: (GALATASARAY)Hollanda Milli Futbol Takımı'nın en çok milli oyuncusu olan Frank de Boer, 2007'de Katar'da aktif futbol hayatını sonlandırmaya karar verdi.2003-2004 sezonunda Galatasaray forması giymiştir.Ronald de Boer'in ikiz kardeşidir.

MATEJA KEZMAN: (FENERBAHÇE)Fenerbahçe'de oynadığı ilk sezonda 35 maçta 11 (ligde 9) gol atmıştır.Oynadığı ikinci sezonda lıgde oynadığı 22 maçta 11 gol atmıştır.Türkiye Kupası'nda 5, Şampiyonlar Ligi'nde de 2 golü bulunmaktadır.2008-2009 sezonunda Fransa'nın PSG takımına kiralanmıştır.Şu anda futbol hayatını Zenit takımında sürdürmektedir.

GEORGE HAGİ-(GALATASARAY) Galatasaray'a transfer olduğunda kariyerinin son demleriydi ama Türkiye'de öyle bir performans sergiledi ki, halen daha 7'den 77'ye herkesin aklı "Karpatların Maradonası" nda kaldı. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanmasında büyük söz sahibi oldu. Otoriteler tarafından Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi yabancı futbolcu olarak gösterilmektedir.


FRANK RİBERY-(GALATASARAY) Bayern Münih'te oynayan eski Galatasaray'lı Fransız Müslüman futbolcudur.Futbolda yıldızı Marsilya'da parlamıştır.Ancak daha sonra Galatasaray'dan parasını almadığı gerekçesiyle Fransa'nın Marsilya takımına sözleşmesindeki madde gereğince kendi isteği üzerine gitmiştir. Daha sonra da Marsilya'dan B.münih'e 26 milyon €'ya transfer olmuştur


AHMED HASSAN: (KOCAELİSPOR-DENİZLİSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ-BEŞİKTAŞ) Ahmed Hassan, 22 yaşında Türkiye macerasına Kocaelispor'la başladı. 2 sezon oynadıktan sonra Denizlispor'da bir sezon oynadı. Daha sonra Gençlerbirliği'ne geçti. Gençlerbirliği'nde oynadığı ilk maç; 2001-2002 Sezonu Süper Lig 14. Hafta maçı, Gençlerbirliği 0-1 Göztepe maçıdır. Burada Mısır milli takımından arkadaşı Abdel Zaher El Saka ile oynayan Hassan 3 başarılı sezon geçirdi. Gençlerbirliği'nin UEFA Kupası'nda 4. tura kadar çıkmasına yardım etti. Ahmed Hassan, Gençlerbirliği'nde 2 Aralık 2001 ile 17 Mayıs 2003 yılları arasında toplam 47 resmi maçta 4.063 dakika forma giydi. 31 gol attı. 8 sarı, 1 kırmızı kart gördü. 2003-04 sezonunda Mircea Lucescu tarafından önceki sezonun şampiyonu Beşiktaş'a getirildi. Lucescu sonra Jean Tigana'nın da gözdelerinden olan Hassan, takımın sürekli oynayan önemli oyuncularından biri oldu. 2 sezonda 79 maçta 30 gol attı.




ALEX DE SOUZA: (FENERBAHÇE) Futbol'a 1995 yılında Coritiba FC Takımında başlamıştır. 2 sene oynadıktan sonra 1997 yılında Palmeiras'a geçmiştir. 2001 yılına kadar Palmeiras'ta oyanayan futbolcu buradaki performansıyla Brezilya Milli Takımınada da oynamaya başlamıştır. Ayrıca 1997 yılında tanıştığı Daiane ile 9 Mart 2000 tarihinde evlenmiştir. 2001-2002 sezonunda Parma takımına transfer olmuştur. Ancak 5 maça çıkabilmiştir ve ligin ikinci yarısında Flamengo'ya transfer olmuştur. Diğer sezon ise Cruzeiro Takımına transfer olmuştur. 2004 yılında ise Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Alex, Fenerbahçe tarihin geçen bir futbolcudur.[dipnot](kısaca Kralex de diyebilirsiniz:)



CEVAD PREKAZİ: (GALATASARAY-ALTAY-BAKIRKÖY)988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale kadar çıkan Galatasaray'ın en önemli oyuncularındandı. 15 Mart 1989 tarihinde Köln'deki Monako - Galatasaray maçının 61. dakikasında 37 metre mesafeden attığı inanılmaz gol ile Galatasaray taraftarlarının hafızasına kazınmıştır. Tanju ve Mirsad Kovaceviç ikilisine yaptığı asistlerle sayısız golü hazırladı. 1987 ve 1988 yıllarında Galatasaray'da lig şampiyonlukları yaşadı. Cevad Prekazi, 1991 yılında Galatasaray'a veda etti. Kısa bir süre Altay ve Bakırköyspor'da futbol oynadıktan sonra ülkesine geri döndü.


MATTEO FERRARİ: (BEŞİKTAŞ)Kariyerine S.P.A.L takımında başlayan Ferrari, İtalya'nın büyük klüplerinden Internazionale, Parma ve Roma forması giymiştir. Kariyerinin tek yurtdışı deneyimini Everton formasıyla yaşayan Ferrari, 1 Temmuz 2009 tarihinde Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştır.


KENNET ANDERSSON: (FENERBAHÇE)2000-2001 sezonunda Mustafa Denizli'nin isteği üzerine Fenerbahçe'ye transfer edilmiş, 2001-2002 sezonunda da Fenerbahçe'de futbolu bırakmıştır. Futbol hayatına 2002 yılında Fenerbahçe'de nokta koydu. Anderson şu anda İsveç İkinci ligi takımlarından Frevsot'da antrenörlük yapmaktadır.



POPESCU: (GALATASARAY) Rumen futbolcu. Steaua Bükreş'te ve PSV Eindhoven'da oynadığı yıllarda kendini gösterdi. Kısa bir süre Tottenham'da forma giydikten sonra Barcelona'ya transfer oldu ve takımın kaptanlığını üstlendi. Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğunu yaşadıktan sonra 1997'de Galatasaray'a transfer oldu. Popescu 2001-02 sezonunda Lecce'ye transfer olana kadar sarı-kırmızılı forma ile 3 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye, 1 UEFA Kupası ve 1 de Süper Kupa kazanarak Galatasaray'a büyük emekler vermiştir. Ayrıca 2000 yılındaki Galatasaray-Arsenal UEFA KUPASI finalinde maç penaltılara gitmiş ve son penaltıyı gole çevirerek UEFA Kupasını takımına kazandırmıştır.



STEPHEN APPİAH: (FENERBAHÇE)Futbol'a Gana takımlarından "Hearts of Oak" kulübünde başlamıştır. Daha sonra Fatih Terim tarafından Galatasaray'ın alt yapısına transfer olmuştur.Tamer Güney'in verdiği rapor sonucu gönderilmiştir.1999 yılında İtalya'nın Udinese takımına transfer olmuştur. 3 sezon oynadıktan sonra 2000-2001 sezonunda Parma'ya geçmiştir. 2 sezon ardından 1 yıllığına Brescia'ya kiralanmıştır. 1 yıl oynayıp sezon başında ise İtalyan devi Juventus'a transfer olmuştur. 2 sezon oynadıktan sonra 2006 İtalyan futbolu skandalı ile Juventus alt lige düşürülmüş, birçok futbolcu gibi Appiah'ta takımdan ayrılmıştır. 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'ye 8 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştur

ZORAN SİMOVİÇ: (GALATASARAY) Galatasaray'da uzun yıllar kalecilik yapmış Karadağlı efsane futbolcudur. Galatasaray'ın 1980'lerdeki 'yeniden dirilişi'nde en önemli oyuncuların başında gelmektedir.Adı sarı-kırmızılı takımla özdeşleşen bir kalecidir.


ELVİR BOLİÇ: (GALATASARAY-GAZİANTEPSPOR-FENERBAHÇE-İSTANBULSPOR) Türkiye'de ilk olarak 1992'de Galatasaray'a geldi, fakat fazla forma şansı bulamayarak altı ay sonra Gaziantepspor'a gitti. Gaziantep'te attığı gollerle dikkat çeken Boliç 1994-95 sezonunda 26 golle gol krallığında Aykut Kocaman'ın ardından ikinci sırayı aldı. Boliç, 1995-96 sezonu başında Fenerbahçe'ye geçti ve o yıl kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Ayrıca 40 yıl boyunca kendi sahasında Avrupa maçlarında yenilmeyen Manchester United'a gol atarak Fenerbahçe'nin kazanmasını sağlamış ve tarihe geçmiştir. 2000 yılında takımdan ayrılan Boşnak oyuncu İstanbulspor'a transfer oldu ve ardından İspanya'nın Rayo Vallecano takımında forma giydi. Ülkesi Bosna-Hersek Milli takımı formasıını da başarıyla giyen Boliç, 2005-2006 sezonunda tekrar İstanbulspor takımına dönmüştür. Bu takımda da çeşitli sakatlıklarından ötürü fazla forma şansı bulamadı.


DİEGO LUGANO: (FENERBAHÇE) Birçok Avrupa takımının kendisini istemesine rağmen, 2006 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştur ve ilk senesinde Fenerbahçe'de harikalar yaratmıştır. 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'nin 100. Yılında şampiyon olan takımda yer alarak tarihe geçmiştir. Taraftarlar tarafından en çok sevilen yabancı futbolcu seçilmiştir.

ADRİAN İLİE: (GALATASARAY-BEŞİKTAŞ)Türkiye'de Beşiktaş ve Galatasaray formalarını giyen İlie, Romanya Milli Futbol Takımı formasını da 10 yıl boyunca giymiştir. Beşiktaştan sonra FC Zürich takımına transfer olmuş bu takımda kısa bir süre futbol oynadıktan sonra dizinden geçirdiği bir sakatlık sonrası 31 yaşında futbolu bırakmıştır. Şu anda Romanya 2. lig takımlarından Forex Brasov'un sahibidir.Bir derbi maçında Beşiktaş'a 3 gol birden atarak tarihe geçmiştir.

MONDRAGON: (GALATASARAY)Kariyeri boyunca kendini sürekli geliştiren ve oynadığı takımlara kendini kabul ettiren bir kaleci olmuştur. Kariyerinin en parlak dönemini kuşkusuz 2001 yılından itibaren 6 sezon kalesini koruduğu Galatasaray'da yaşamıştır. 2001-2002 sezonu başında kadrosu tamamen dağılan ve maddi imkânsızlıklar yüzünden transfer yapamayan Galatasaray'a küme düşen Fransız kulübü Metz'den kiralanmıştır. İlk sezonunda, özellikle ilk günlerde, iri kıyım ve hantal görüntüsüne rağmen yaptığı inanılmaz plonjonlarla "Uçan Öküz" lakabını alsa da, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool maçlarında ortaya koyduğu muhteşem performanslarla camianın güvenini kazanmış, şampiyonlukta pay sahibi olmuştur.


MİLAN BAROS: (GALATASARAY) 2008-2009 sezonunda 20 gol atarak Turkcell Süper Lig'in en çok gol atan oyuncusu olmuştur. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda attığı 5 golden dolayı Altın Ayakkabı Ödülü'ne layık görülmüştür. Galatasaray'dan önce Liverpool, Aston Villa ve Lyon gibi takımların formasını giymiştir


ABDÜL KADER KEİTA: (GALATASARAY)33 kere Fildişi Sahilleri milli formasını giyen forvet oyuncusu futbol kariyerine 1999-2000 sezonunda Africa Sports'da başladı. Daha sonra sırası ile Etoile du Sahel, Al Ain FC, Al Sadd, Lille ve Olympique Lyonnais takımlarında forma giydi.Şu anda Galatasaray'dadır.

AFFAREL: (GALATASARAY): Taffarel, Brezilya Milli Futbol Takımı tarihinde en fazla kaleci forması giymiş oyuncudur (tam olarak 101 karşılaşma). 1994'deki zaferden başka, 1990 ve 1998 Dünya Kupası'nda da forma giymiştir. Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonluğunda takıma önemli katkılarda bulunmuşdur.bu dönemde dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilmiştir. Beyefendi kişiliği ve örnek aile babası olması sebebiyle Türkiye'de taraflı tarafsız birçok kişinin gönlünü fethetmiştir. Başarısız geçen Parma deneyiminin ardından futbolu bırakmıştır.

ELANO BLUMER: (GALATASARAY)Temmuz 2009 da İngiltere'nin Premier League ekibi Manchester City'den, Galatasaray'a 7 Milyon euro'a transfer oldu ve 4 yıllık sözleşmeye imza attı. İlk golünü 2009/2010 sezonunda Kayserispor'a 35 metreden sol ayağıyla attı. Diğer kalan iki golünü ise Panathinaikos maçında 2. golünü frikikle atmıştır


ARİEL ORTEGA: (FENERBAHÇE) Ortega için Fenerbahçe, River Plate takımına 5, Parma'ya 2.5 milyon dolar ödedi ve Ortega'ya da yıllık 2 milyon dolar vererek bu transferi gerçekleştirdi. Fenerbahçe'de 2002-2003 sezonunun ilk yarısında 14 maça çıktı. 5 gol attı, 4 sarı, 1 de kırmızı kart gördü.Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı kazandıgı 6-0 lık zaferin mimarlarındandır,bu maçta bir de gol atmıştır. Takımın o dönemdeki hocası Werner Lorant'la yıldızı barışmadı, Türkiye'ye uyum sağlayamadı. Devre arasında Arjantin'e gidip dönmeyince Fenerbahçe, FIFA'ya başvurdu. Uzun süren hukuki mücadelede FIFA Fenerbahçe'yi haklı bulur ve Ariel Ortega'ya para cezası ve 1 yıl futbol oynama yasağı getirilir.

AMOKACHİ: (BEŞİKTAŞ) Özellikle Nijerya Milli takımı ile 1994 ve 1998 yıllarında Dünya Kupası ve 1994 Afrika Kupası'nda gösterdiği performans ile dünya çapında tanınmıştır. Aynı zamanda milli forma ile 1996'da Olimpiyatlar altın madalyasının kazanılmasında önemli rol oynamıştır.


JES HÖGH: (FENERBAHÇE) 1995 ile 1999 yılları arasında Fenerbahçe'de oynadı. Brøndby IF'den eski takım arkadaşı Nijeryalı Uche Okechukwu ile iyi bir defans ikilisi oluştudular ve çok başarılı oldular. Bir çok Fenerbahçe taraftarına göre yıllardır defansta böyle bir uyum yakalanamıyor. 1995-1996 sezonunun sonunda, Jes Høgh Fenerbahçe ile ilk sezonunda şampiyonluğu kazandı. Bu arada sezon sonunda 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın tüm maçlarında oynadı. Danimarka o şampiyonada, bir önceki şampiyon ünvanıyla geldiği gruptan çıkamadı ve sadece üç maç oynadı. Daha sonra Fenerbahçe'de üç sezon daha forma giydi. Böylece en çok forma giydiği takım Fenerbahçe olmuş oldu. 1998 FIFA Dünya Kupası'nda da Danimarka'nın yaptığı beş maçta da forma giydi. 9 Haziran 1999'da İngiltere'nin ünlü takımı Chelsea'ye transfer oldu.

LES FERDİNAND: (BEŞİKTAŞ) 1988 yılında Gordon Milne tarafından 22 yaşında Quenn’s Park Rangers takımından Beşiktaş’a kiralık olarak 1 sezonluğuna getirildi. Futbolu ile oldukça genç yaşta geldiği Beşiktaş'ta kısa sürede başarılı oldu. 1988/1989 sezonunda ligin ilk yarısında ve Türkiye Kupası finali ilk maçında Toni Schumacher’e attığı goller halen unutulmayan goller arasına girdi. İngiliz golcü, Beşiktaş formasıyla oynadığı bir sezonda Türkiye Ligi, UEFA Kupası, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda toplam 34 maçta 16 gol attı. Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı.


Nicolas Anelka, 1979 doğumlu profosyonel, Fransız futbolcu. Halen İngiltere Premier Ligi Takımlarından Bolton Wanderers’ta top oynayan Anelka’nın daha önce oynadığı takımlar Paris Saint-Germain (1996-97, 2000-02), Arsenal (1997-99), Real Madrid (1999-2000), Liverpool (2002), Manchester City (2002-2005), Fenerbahçe (2005-2006).2007-2008 sezonu devre arası transfer döneminde 21 Milyon Euro karşılığında Chelsea ile 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştır.
Nic lakaplı Anelka, 1998-99 Yılın Genç Oyuncusu Ödülü’nün (PFA Young Player of the Year) de sahibi. Anelka, 2004 yılında Müslüman oldu ve Abdul-Salam Bilal ismini aldı.

--------------- Ekleme ---------------



--------------- Ekleme ---------------

eğer unuttuğumuz varsa yazın eklerim
 
  • Beğen
Tepkiler: BRK MOBİLE, Dawn ve zibidi39


Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
wow süper resimler ii konu olmuş gerçekten cok kaliteli futbolcular gelmiş geçmişş ama şu bir gerçek en unutulmazı budur

 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Güzel bir nostalji oldu:)
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Güzel olmuş sağol
 
zibidi39

zibidi39

Üye
mukkemmel bı konu gercekten ellerıne saglık ancak aralarından bazı oyuncular efsane denecek sevıyede degıl bence bu arada en ıyı efsanelreı yıne fenerbahce getırmıs burdanda bunu anlamıs olduk :)
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Hagi, Jardel, Taffarel, Popescu, Prekazi

Bunlar efsane değilmi:p
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sizlerde sagolun arkadaşlar...
 
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
Türkiye' ye gelmiş geçmiş en iyi efsane Hagi bence
 
DPool

DPool

Üye
mükemmel resimler
 
merty24

merty24

Üye
evet hepside büyük futbolculardı:bye2:
 


Üst Alt