Türkiye'nin Stem Merkezi Kayseri Olacak

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'nin Stem Merkezi Kayseri Olacak
Osman Düşüngel Ortaokulunun düzenlediği

4006 Tubitak bilim fuarının açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz'ın katılımıyla açıldı.
Fen, matematik, teknoloji ve tasarım alanında öğrencilerin hazırlamış olduğu 25 projeyi gezen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin bu yaşlardaki orijinal fikirler bizleri heyecanlandırıyor. Eğitimde gündelik alışkanlıklardan artık vazgeçmeliyiz. Bu amaçla STEM projesini topluma iyi anlatmak lazım. Dünya üzerinde geleceğin eğitimi olarak kabul gören Sistemin Merkezi Kayseri olacak.

Bu amaçla ilimizde Sahabiye Mahallesinde izcilik binası olarak kullanılan yeri STEM merkezi olarak açmayı amaçlamaktayız. Bunun yanında Melikgazi anaokulu, Bülent Altop İlkokulu, M.Eminoğlu Anadolu Lisesi pilot okullar seçildi" dedi.
Törenin ardından okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, "Şeyh Edibali'nin, Ey oğul, halkını yaşat ki, Devlet yaşasın sözünden yola çıkarak, birlik beraberlik ruhunun yakalanması çok önemli, bizler topluma mal olmuş insanlarız, topluma örnek insanlar olmalıyız. Fikri düşünceler ne olursa, olsun birliktelik çok önemli, ülkemizin değerlerini iyi bilmemiz gerekli, amacımız çocuklarımızın eğitimi, iyi bireyler yetiştirmek. Hedef, saygı duyulur, daha güçlü eğitim vermek" diye konuştu. - KAYSERİ
 

Benzer Konular



Üst Alt