Türkiyedeki Kuş Gribi Virüsünün Kodu çözülecek...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Türkiyedeki Kuş Gribi Virüsünün Kodu çözülecek...
İngiliz bilimadamları Türkiye’deki kuş gribi virüsünün genetik dizilimini birkaç gün içersinde çözecekler.

Virüsün genetik diziliminin deşifre edilmesi sayesinde virüsün kaynağı, tedaviye karşı dirençli olup olmadığı ve bir salgın başlatma şansı konularında ipuçları elde edilmiş olacak.
Çalışma, Londra’da bulunan Dünya Grip Merkezi Başkanı Dr. Alan Hal başkanlığında bir ekip tarafından yürütülüyor.
<div align="center"></div>
Bugüne dek ekibe Türkiye&#8217;den altı numune geldi. Bunlardan ikisi kuş gribinden hayatını kaybeden Koçyiğit kardeşlere ait.

Ekip aynı zamanda örnek virüsü ilk kez yumurtalarda oluşturmayı başardı ve tam genetik kodu çözmeye çok yaklaştı.

Sonuçlar birkaç gün içinde belirlenecek İngiltere Tıp Araştırma Konseyi Başkanı Prof. Colin Blakemore, &#8220;ekip genetik kodu iki üç gün içerisinde çözecek&#39;&#39; dedi. Blakemore, on yıl önce bu kadar kısa zaman içersinde genetik kodu çözmenin imkansız olduğunu söyledi.

Prof. Blakemore, &#8220;bu inanılmaz bir şey. Bu sayede virüsün nereden geldiğini öğreneceğiz. Mutasyona uğrayıp uğramadığını da anlamış olacağız&#39;&#39; şeklinde konuştu.

Genetik kodun çözülmesi ile virüsün mutasyona uğrayıp bir salgın başlatma olasığı bulunup bulunmadığı da ortaya çıkmış olacak.

İngiliz Ulusal Tıp Araştırma Enstitüsü&#8217;nden bir ekip de virüsün salgın olasılığına karşı stok edilen ilaç Tamiflu&#8217;ya karşı direnç gösterip göstermediğini araştıracak.

Prof. Blakemore, direnç göstermesi halinde durumun &#8216;vahim&#8217; olacağını çünkü virüse karşı mücadelede &#8216;tek silahın&#8217; bu ilaç olduğunu söyledi.

Soğuk hava önlemleri engelliyor Merkezi Paris&#39;te bulunan Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü de Türkiye&#39;deki kar ve soğuk havanın, kuş gribini önleme çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Örgüt yazılı açıklamasında, &#8220;özellikle Doğu&#8217;daki kötü hava koşullarının, teknik müdahaleyi zorlaştırması ve ölümcül virüsün doğada daha fazla hayatta kalmasına imkan sağlamasından endişe duyulduğu&#39;&#39; ifade edildi.

&#8216;Türkiye&#39;deki kümes hayvanlarının aşılanması gerektiği&#8217; belirtilen açıklamada, uluslararası topluluğun da salgını önleme çalışmalarına destek vermesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Türkiye&#39;nin komşularına da, salgına karşı korunma tedbirlerini artırmaları tavsiye edildi.

11-01-2006 11:19
 

yitik savaşçı

Üye
Bizim de genetik üzerine çalışmalar yürüten bilim adamlarımız olsaydı; dışarıya bağımlı kalmazdık.

Bir de kuş gribi deyip geçiyoruz. Bütün hastalığa yakalananlar H5N1 virüsü mü taşıyor ki? Çünkü bunun da çeşitleri var ve ölümcül olanı H5N1...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
8
Görüntüleme
615
TheNightMare.
Haydar
Cevap
6
Görüntüleme
650
Mad EagLe
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
382
doctorrr
bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
305
Astrosman
Cevap
2
Görüntüleme
420


Üst Alt