Kıbrıs'ta domuz gribinden ölüm

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Kıbrıs'ta domuz gribinden ölüm
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1 kişi domuz gribinden hayatını kaybetti. Olay ada genelinde büyük endişe yarattı.



Hafta sonu grip teşhisiyle hastaneye kaldırılan ancak kurtarılamayan 57 yaşındaki Kemal Öner Erüreten'in domuz gribinden öldüğü açıklandı.

KKTC Sağlık Bakanlığı, Erüreten'den alınan kan örneklerinin ileri tetkikler için Türkiye'ye gönderildiğini ve hastanın H1N1 olarak bilinen domuz gribi virüsünden ötürü öldüğünü söyledi.

Vefat eden Kemal Öner Erüreten'in kan tahlilleriyle beraber, domuz gribi şüphesi bulunan 4 kişiye daha ait kan tahlillerinde ise domuz gribine rastlanmadığı duyuruldu.

DOMUZ GRİBİ SALGINI YOK

Olay ada genelinde endişe yarattı ancak Sağlık bakanlığı, domuz gribi salgınının söz konusu olmadığını açıkladı.

Resmi açıklamada, "4 yıl önce dünya genelinde başgösteren domuz gribi vakalarındaki gibi bir salgın söz konusu değildir, halkın çok büyük bir bölümü domuz gribi virüsüne karşı bağışıklık kazanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada domuz gribi tedavisinde kullanılan her türlü ilaç stoğunun KKTC'de mevcut olduğu kaydedilerek, domuz gribi vakalarından sonra dünyada kullanılan tüm grip aşılarının, H1N1 virüsü içerdiğine işaret edildi.

KKTC Sağlık Bakanlığı, risk gurubunda bulunan hamilelerin, 5 yaş altı çocukların, 60 yaş üstü kişilerin ve kronik hastalığı bulunan bağışıklık düzeyi düşük kişilerin dikkatli olması uyarısında bulundu. Yüksek ateş ve grip şikayeti olanların hiç vakit geçirmeden sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri istendi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NE BİLGİ

Sağlık Bakanlığı, domuz gribinden ölen Kemal Öner Erüreten'in tedavisini yapan sağlık ekibinden Cuma gününe kadar ayrıntılı rapor istedi. KKTC'de meydana gelen domuz gribi vakası, bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusunda işbirliği yapılan Dünya Sağlık Örgütü'ne de bildirildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
306
Heroata
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
409
Haydar
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
347
bydexer
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
447
OttomaN TigeR


Üst Alt