-
Konu Sahibi
-
selamlarVodafone'dan yapılan açıklamada, kendi rekorunu kırarak ''Türkiye'deki en yüksek 3G hızını'' ikinci kez basın mensuplarıyla test eden Vodafone Türkiye 3G ekibinin, geçtiğimiz aylarda yaptığı hız denemesiyle 21,1 Mbps olarak gerçekleştirdiği veri indirme hızını 28,8 Mbps'a taşıdığı belirtildi.
Açıklamada, basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilen veri indirme hız testinde Vodafone Türkiye'nin 28,8 Mbps'a, 3G HSPA MIMO (Multiple Input Multiple Output) teknolojisiyle ulaştığı kaydedildi.
Görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Samarron, şunları kaydetti:
''Daha önce İstinye Park'ta gerçekleştirdiğimiz demoda Türkiye'de 3G ağında ilk kez 21,1 Mbps'a ulaşarak rekor kırmıştık. Bu defa 3G'de defalarca laboratuvar ortamında test etmiş olduğumuz hızı gerçek şebeke ortamında göstererek başarımızı paylaştık. Dünyadaki teknoloji liderliğimizi Türkiye'de de sürdürmeye kararlıyız.''
Açıklamada, 3G cihazlar ve 3G teknolojisinin yoğun olarak kullanılacağı USB Mobil Modemler ile daha hızlı, daha kaliteli veri alışverişinin de Vodafone Türkiye güvencesiyle hizmete sunulacağı bildirildi.
ya çok güzel çok hızlı olmuşta anlamdıgım bişey var Turkcell A tipi lisasns aldı, Vodafone ise B tipi lisans
Atipi lisansın daha hızlı olması gerekmiyormu?
Hayır. Lisanslar arasında hız farkı yoktur. Fark bant genişliğinde. Yani; örneğin aynı anda 200 bin kişiye hizmet verilmesi durumunda kişi başına hız geniş bant kullananlar için daha hızlı olacak. Yoksa lisanslar arası hız farkı yoktur. Abone sayısına bakarsak Vodafone ile Turkcell arasında bek hız farkı olmayacak.ya çok güzel çok hızlı olmuşta anlamdıgım bişey var Turkcell A tipi lisasns aldı, Vodafone ise B tipi lisans
Atipi lisansın daha hızlı olması gerekmiyormu?
saol recep kardeşim bilgilendirdigin için ozaman turkcell daha rahat hizmet suncagı için bant genişliginden dolayı hızı biraz dah hızlı olacak dedigine göre.Hayır. Lisanslar arasında hız farkı yoktur. Fark bant genişliğinde. Yani; örneğin aynı anda 200 bin kişiye hizmet verilmesi durumunda kişi başına hız geniş bant kullananlar için daha hızlı olacak. Yoksa lisanslar arası hız farkı yoktur. Abone sayısına bakarsak Vodafone ile Turkcell arasında bek hız farkı olmayacak.
saol recep kardeşim bilgilendirdigin için ozaman turkcell daha rahat hizmet suncagı için bant genişliginden dolayı hızı biraz dah hızlı olacak dedigine göre.
İyi ben hızı çok severim turkcelliyim
Hayır. Lisanslar arasında hız farkı yoktur. Fark bant genişliğinde. Yani; örneğin aynı anda 200 bin kişiye hizmet verilmesi durumunda kişi başına hız geniş bant kullananlar için daha hızlı olacak. Yoksa lisanslar arası hız farkı yoktur. Abone sayısına bakarsak Vodafone ile Turkcell arasında bek hız farkı olmayacak.
seninkini okuyamdım kardeşim cvp yazarken bizimkiler çagırdı bilgisayrın başından kalkmıştım ondan senin yazdıgını göremedimah kardeşim ah...
daha hızlı diye bir konu yokki !!!!
yazımı okuduysanız eğer..tek fark kişi sayısı o kadar...
Türkiye de ki tüm insanlar aynı anda tek bir şebekeye bağlansalar bile...
c yada d tipi lisans çok rahatlıkla yetiyor :=)
Vodafone almanyada D tipi lisansı kullanıyorVodafone Almanya'da çok daha dar bir bant genişliğinde hizmet veriyor uzun zamandır... Bu bant genişlikleri Türkiye için lüks bile.
Lisans tipleri fark yaratıyo bildiğim kadarıylar internet gibi aynı internet bağlantısını birden fazla kullanıcı kullanırsa internet hızında düşme oluyo lisanslarda aynı turkcell ile vodafon aynı anda aynı kişi sayısı ile deneme yapsa turkcell daha hızlı olacaktır bahsettiğim 10 kişi 20 kişi ile değil 100bin 200bin kişiden bahsediyorum. Şimdi soracaksınız neden telsim en yüksek hıza ulaştı onun cevabıda yazılarda var vodafone bu işte tecrübeli daha önce uygulamış bu sistemi yani alt yapısı var ama turkcell için aynı şeyler geçerli değil tecrübesi yok ama kısa zamanda eski yerine yani kral koltuğuna geri döneceğini düşünüyorum
peki ne zaman başlayacak 3g sabırsızlanıyorum inşallah ücretlendirmede bir kolaylık yaparlar
Vodafonun atak yapmasının nedeni Türkiyenin yabancı yatırımcılara uyguladığı avantajlar birçok konuda onu açık ve Turkcellden daha az vergi ödemekde buda ona yatırım yapma olanağı sunuyo aynı koşullar Turkcell için geçerli olsa çok iyi işler yapacaktır ki zati yapıyo yapabileceğini
selamlarLisans tipleri fark yaratıyo bildiğim kadarıylar internet gibi aynı internet bağlantısını birden fazla kullanıcı kullanırsa internet hızında düşme oluyo lisanslarda aynı turkcell ile vodafon aynı anda aynı kişi sayısı ile deneme yapsa turkcell daha hızlı olacaktır bahsettiğim 10 kişi 20 kişi ile değil 100bin 200bin kişiden bahsediyorum. Şimdi soracaksınız neden telsim en yüksek hıza ulaştı onun cevabıda yazılarda var vodafone bu işte tecrübeli daha önce uygulamış bu sistemi yani alt yapısı var ama turkcell için aynı şeyler geçerli değil tecrübesi yok ama kısa zamanda eski yerine yani kral koltuğuna geri döneceğini düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?