"Türkiye'de olsam başkan olurdum"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
    Konu Sahibi
"Türkiye'de olsam başkan olurdum"

Arjantin Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Nurhay Nakış, Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda olmamasına üzüldüğünü söyledi. 32 yıldır Arjantin Futbol Federasyonu'nda idarecilik yapan Nurhay Nakış, koyu bir Beşiktaşlı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de olsaydım, mutlaka bu güzide kulübün başkanı olmak için çalışırdım ve olurdum da" dedi.

Sivas'tan Arjantin'e uzanan bir öykünün kahramanı olan Arjantin Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Nurhay Nakış, hayat hikayesini şöyle anlattı:

"Sivas, Sarkışla doğumluyum. Üç kardeşin ortancasıyım. 1972 yılında Arjantin'e çalışmaya gittim. Ticaretle uğraşmaya başladım. Sonradan anne ve babam da yanıma geldi.1974 yılında Sosi Meyhaneci adlı bir bayanla evlendim. Biri erkek, diğeri kız, iki çocuk babasıyım. Kızım Arjantin'de muhabirlik yapıyor.

Çocukken, futbol içime işlemişti. Beşiktaş'ın deplasmandaki tüm maçlarına giderdim. 1971 yılında Arjantin takımı Independiente, Beşiktaş ile oynamıştı. O zaman idarecilerle dostluk kurmuştum. Arjantin'e gidince onlarla buluştuk. 2. lig takımları başkanı olarak federasyon temsilcisi oldum. 1990 yılında da Arjantin Milli Takım Sorumluluğu'na getirildim. 32 yılıdır seçim kaybetmeden milli takımda yöneticilik yapıyorum. Herkes bana "El Turko" diye hitap eder ve boynuma sarılırlar. Onlar da aynı biz Türkler gibi cana yakın insanlar. Ama Türkiye'nin coğrafyasını hiçbir yere değişmem."

Türkiye Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda olmaması nedeniyle üzüntü duyduğunu da ifade eden Nakış, Arjantin Milli Takımı'nı şöyle değerlendirdi:
"Arjantin'e gelince, takımda çok iyi arkadaşlık var. Bu bize rahatlık veriyor. Kupada, ilk 4'e girmek istiyoruz. Bu da bizim için başarı olur. Arjantin'de pahalı ve tanınmış futbolcular var. Seyirci sıkıntısı da çekmiyoruz. Maçlarımıza 30-35 bin Arjantinli geliyor. Ama bu futbol arenasında ilk dört başarıdır, diye düşünüyoruz."

Maradona ile çok iyi bir dost olduklarını ifade eden Nakış, "Maradona ile 1977 yılında Genç Milli Takım'a geldiğinde tanıştık. Çok iyi bir insan. Evet yanlışları oldu. Bunu kendi de kabul ediyor. Şimdi düzeldi. Tanrı'nın eli ile attığı gole gelince, bu gol İngilizlere layıktı" dedi.
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'la da iyi bir dost olduklarını söyleyen Nakış, "Ona Arjantinli Futbolcu Zakarias'ı satmıştık. Türkiye liglerinde Arjantinli futbolcu yok. İnanıyorum ki, Arjantinli futbolcular, Türk liglerini hem renklendirir, hem de takımlarına çok faydalı olurlar" şeklinde konuştu.

Nurhay Nakış, koyu bir Beşiktaşlı olduğunu da vurgulayarak, "Türkiye'de olsaydım, mutlaka bu güzide kulübün başkanı olmak için çalışırdım ve olurdum da" ifadesini kullandı.

Nakış, Arjantinli futbolcuların, Tunceli yapılan sağlık evine 10 bin Euro'luk yardım yaptıklarını da belirterek, "Münih'te Yusuf Emir adlı bir arkadaşla tanışmıştık. Takıma çok faydalı oldu. Arjantin milli takım oyuncuları da bu jeste, bir jestle karşılık vererek, Tunceli Sağlık ve Yaşam Evi için 10 bin Euro'luk bağışta bulundu.

Nurhay son olarak şunları söyledi:

"Türk insanının başaramayacağı hiçbir şey yok, yeter ki azmetsinler. Dünyanın öbür ucunda olsak da, bir şeyler yapabildiğimizi herkes görüyor. Elimize geçen fırsatları değerlendirirsek, başarı kendiliğinden meydana gelir. Arjantin beni sevdi, ben de onları. Şimdi bir Türk olarak onların başarısı için çalışıyorum."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt