Haydar
Emekli Yönetici
Türkiye'de kişi başı yıllık et tüketimi 7 kilo!
NKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özder: "Türkiye'de kişi
başına düşen yıllık et tüketimi 7, Amerika'da ise 70
kilogram" Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi
Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder,
"Türkiye'de kişi başına düşen yıllık et tüketimi 7,
Amerika'da ise 70 kilogram" dedi. 12. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali
kapsamında Havsa Atatürkçü Düşünce Derneği'nde
düzenlenen "Türkiye ve Trakya Hayvancılığının
Bugünü ve Süt Piyasası" konulu panelde konuşan
Özder, hayvancılığın, insanların önemli geçim
kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerde kişi başına tüketilen hayvansal
protein miktarının yüksek olduğunu belirten Özder,
şöyle konuştu: "Bize 'et yemeyin', 'süt içmeyin', 'ette kolesterol var',
'sütte zehir var' diyen ülkelere bakıyoruz, onlar bizim
tükettiğimiz etin on katını tüketiyor. Türkiye'de kişi
başına düşen yıllık et tüketimi 7, Amerika'da ise 70
kilogram. Öte yandan, süt, yoğurt, peynir ve
dondurma kremasını kişi başı 70-80 litreler civarında tüketiyoruz. Gelişmiş ülkelerde ise bu 330-350 litre
civarındadır. Fazla hayvansal protein tüketen toplumlar daha
zekidirler, bu nedenle protein değeri çok yüksek olan
süt stratejik bir üründür. Ne kadar çok hayvansal
protein tüketirseniz o kadar sağlıklı, o kadar daha zeki
bir toplum yetiştirirsiniz." NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan
Gaytancıoğlu da panelde "Tarımın Sorunları ve
Çözümleri" başlıklı sunum yaptı. Paneli, Havsa
Kaymakamı Barış Demirtaş, Havsa Jandarma Bölük
Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Edirne Damızlık
Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytin ve vatandaşlar izledi.
Gürkan Arda / Cihan Demirci, AA
başına düşen yıllık et tüketimi 7, Amerika'da ise 70
kilogram" Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi
Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder,
"Türkiye'de kişi başına düşen yıllık et tüketimi 7,
Amerika'da ise 70 kilogram" dedi. 12. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali
kapsamında Havsa Atatürkçü Düşünce Derneği'nde
düzenlenen "Türkiye ve Trakya Hayvancılığının
Bugünü ve Süt Piyasası" konulu panelde konuşan
Özder, hayvancılığın, insanların önemli geçim
kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerde kişi başına tüketilen hayvansal
protein miktarının yüksek olduğunu belirten Özder,
şöyle konuştu: "Bize 'et yemeyin', 'süt içmeyin', 'ette kolesterol var',
'sütte zehir var' diyen ülkelere bakıyoruz, onlar bizim
tükettiğimiz etin on katını tüketiyor. Türkiye'de kişi
başına düşen yıllık et tüketimi 7, Amerika'da ise 70
kilogram. Öte yandan, süt, yoğurt, peynir ve
dondurma kremasını kişi başı 70-80 litreler civarında tüketiyoruz. Gelişmiş ülkelerde ise bu 330-350 litre
civarındadır. Fazla hayvansal protein tüketen toplumlar daha
zekidirler, bu nedenle protein değeri çok yüksek olan
süt stratejik bir üründür. Ne kadar çok hayvansal
protein tüketirseniz o kadar sağlıklı, o kadar daha zeki
bir toplum yetiştirirsiniz." NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan
Gaytancıoğlu da panelde "Tarımın Sorunları ve
Çözümleri" başlıklı sunum yaptı. Paneli, Havsa
Kaymakamı Barış Demirtaş, Havsa Jandarma Bölük
Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Edirne Damızlık
Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytin ve vatandaşlar izledi.
Gürkan Arda / Cihan Demirci, AA