türkiyede Ecstasy Salgını Yaşanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
türkiyede Ecstasy Salgını Yaşanıyor
Reuters ajansına göre, Türkiye'de sosyal ve ekonomik değişimler, uyuşturucu fiyatlarının düşmesi ve turizm, madde bağımlılığını artırdı

<div align="center"></div>
İngiliz haber ajansı Reuters, abonelerine dün geçtiği bir haberle Türkiye&#39;de özellikle gençler arasında başta ecstasy olmak üzere bir uyuşturucu salgını yaşandığını duyurdu. Reuters, bunun sosyal, ekonomik değişimlerden, uyuşturucu fiyatlarının düşmesinden ve turizmden kaynaklanabileceğine ilişkin yorumlara yer verdi.
Reuters soyadını vermediği Emre isimli otomobil sahibi, düzenli olarak yurtdışına çıkan, özel üniversitede okuyan 20&#39;li yaşların başındaki bir gencin neden düzenli uyuşturucu kullandığına ilişkin görüşünü de aktardı: "Değişik bir bakış açısı veriyor. Dünyayı başka bir açıdan görmeye başlıyorsunuz."

Büyümeye paralel
Ecstasy kullanımındaki artışın Türkiye&#39;nin yılda yaklaşık yüzde 10&#39;luk bir büyüme oranına sahip ekonomisine de ayna tuttuğunu belirten Reuters, haberinde Emniyet Teşkilatı Narkotik Bölümü Başkanı Cem Cehdioğlu&#39;nun Türkiye&#39;ye uyuştucu kaçakçılığının arttığına ilişkin açıklamasına da yer verdi. Uyuşturucu kaçakçılarının hayal bile edilemeyecek yöntemler kullandığını söyleyen Cehdioğlu, ölü bir bebek içinde bile uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığına tanık olduğunu söyledi. Hollanda&#39;nın Avrupa&#39;nın Afganistan&#39;ı olduğunu söyleyen Cehdioğlu, sentetik uyuşturucuların yüzde 80&#39;inin bu ülkeden geldiğini ve Avrupa&#39;dan Arap ülkelerine gönderilen sentetik uyuşturucuların Türkiye&#39;den geçtiğini belirtti.
Reuters, Türkiye&#39;deki ecstasy kullanımının yaygınlaşmasına ilişkin şu rakamları verdi: Polis, 1999&#39;da düzenlenen operasyonlarda 30 bin ecstasy ele geçirdi. Bu rakam 2004&#39;te 718 bin, 2005&#39;te ise 1 milyondu. Habere göre polis verileri, 2004&#39;te MDMA olarak da bilinen ecstasy hapıyla yakalanan Türklerin sayısının önceki yıla göre yüzde 100 artış göstererek 1443&#39;ü bulduğunu gösteriyor.

Tanesi 10 YTL
Reuters&#39;a konuşan polis yetkilileri, kentlerde zayıflayan aile bağları ve Avrupa ülkelerinde uyuşturucuya karşı liberal eğilimlerin ecstasy&#39;nin popülaritesini artırdığını söyledi. Haber ajansı Türkiye&#39;de bir ecstasy tabletinin fiyatının 10 YTL olduğunu da duyurdu.
Reuters&#39;a konuşan uyuşturucu ve alkol bağımlılığını tedavi merkezi AMATEM&#39;in Ankara kliniği başdoktoru Nesrin Bilbaz, uyuşturucu kullanımındaki artışı turizm patlamasıyla ilişiklendirdi.
Bilbaz, "Türkiye, tatilcilerin uyuşturucu kullanımında artışa neden olduğu 1986 İspanya&#39;sı konumunda. Büyük tehdit altındayız, çünkü turizm ve gece yaşamı kültürü uyuşturucuya olan talebi artırıyor" dedi.

Tripleks villada captagon imalatı

İstanbul, Edirne, Gaziantep ve Antalya&#39;da "Bina" ve "Çamlıca" adları verilen operasyonlarda, zehir tacirlerine darbe vuruldu. Operasyon kapsamında Büyükçekmece&#39;deki tripleks bir villanın da uyuşturucu imalathanesi olarak kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Villada yapılan aramada, bodrum katında, 378 bin adet captagon, 156 kilo 360 gram katkı maddesi, 9 şişe kimyevi madde, tablet basım makinesi, öğütücü, vakumlu paketleme makinesi ele geçirildi. Bir kişi gözaltına alındı.
 


S1FR3K1R1C1

Üye
Emeğine Sağlık...
 
hidayet

hidayet

Üye
bunların önlemi alınmazsa çok kişi zarar görür
 

troublesome

Üye
haplarda ne kadar şirin (&#33;) gülücüklü falan.şerefsizler lan&#33;&#33;
 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
Bu ticaretin kökü kazınmazsa çok büyük kayıplar yaşanır.Ticaretin büyümesi ciddi manada dikkat edilmesi gereken bir nokta...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
10 YTL Değil yaw 5 YTL..


Bizim buralarda adım başı soruyorlarda ondan biliyorum Malum Kasımpaşa..
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İçenler manyaklaşıyor, geçen gece gördüm hapçı çocuk eline satırı almış parkta oradan oraya sallıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
318
Astrosman
uraki
Cevap
4
Görüntüleme
415
uraki
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
366
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
498
Haydar


Üst Alt