Türkiye şehitlerine ağlıyor! (Acık HABER)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye şehitlerine ağlıyor! (Acık HABER)

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nin Kavşak- Uzundere arasındaki bölgede, askeri birliğe sızma hazırlığı yapan teröristlerle çatışma çıktı.
GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada 6 asker şehit olduğu, 9 askerin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi Şehit askerlerin isimlerinin Piyade üsteğmen Çetin Aylar, piyade uzman çavuşlar Mesut Keklikçi, Turgay Yılmaz, Ayhan Say, piyade uzman onbaşı Samet Yılmaz ve onbaşı Hakan Yutkun olduğu belirtildi. Türkiye 6 şehidine ağlarken bir acı haber de Van'dan geldi. Operasyona giden birliklere açılan ateş sonucu Adana-Kozan'dan komando çavuş Serdar Yeşilyurt'un şehit olduğu haberi geldi.
Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe'de konuşlu Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birliğe sızmaya çalışan PKK'lı teröristler, saat 01.30 sıralarında iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçti.

Çatışma sabaha kadar sürdü
Askerlerin anında karşılık vermesi ve bölgeye sevk edilen takviye birliklerin gelmesiyle çatışma aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü. Çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 9 er de yaralandı.

Yaralılar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

Şehitlerin isimleri
Çukurca İlçesi'nin Hantepe bölgesindeki çatışmada şehit olan 6 askerin kimliği şöyle:

Piyade üsteğmen Çetin Aylar (Tokat- Turhal), piyade uzman çavuşlar Mesut Keklikçi (Gaziantep- İslahiye), Turgay Yılmaz (Nevşehir- Avanos), Ayhan Say (Hatay- Dörtyol), piyade uzman onbaşı Samet Yılmaz (Manisa- Turgutlu), onbaşı Hakan Yutkun (Bursa).

Savaş uçakları Çukurca'da
Savaş uçakları, bugün öğlen saatlerinde Çukurca İlçesi’nin dağlık alanlarından geçerek çatışmaların yaşandığı, 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe bölgesine doğru gitti.

Asayiş Komutanı bölgede
Bu arada Van Jandarma Asayiş Kolordu Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş’ın da çatışmaların ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu belirtildi.

2009'da 6 asker şehit olmuş, 8 asker de yaralanmıştı
Hantepe'de, 28 Mayıs 2009 tarihnede de operasyona giden askerlerin geciş güzergahına bırakılan mayının patlatılması sonucu yine 6 asker şehit olurken, 8 asker de yaralanmıştı.

Son üç ayda 64 şehit
Nisan ayından bu yana çıkan çatışmalarda 64 asker şehit olurken, 131 güvenlik görevlisi de yaralandı. Son 6 ayda PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 171 terörist de ölü ele geçirildi.


Şehit haberi Tokat'ı yasa boğdu Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin Piyade Üsteğmen Çetin Aylar olduğu bildirildi. Şehidin Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesi ve yakınları, acı haberi alınca üzüntüye boğuldu.
GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
Çukurca’daki saldırıda şehit düşen askerler arasında yer alan Tokatlı Üsteğmen Çetin Aylar’ın acı haberi Tokat’ın Turhal İlçesi’nde yaşayan yakınları ile Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Servisi'nde hemşire olan eşi Bilge Aylar’a aynı saatlerde iletildi. Eşi ve 4 yaşındaki Hasan Arda adındaki oğlu Edirne’de yaşayan şehit üsteğmenin bölgedeki görev süresinin tamamlanmasına 8 gün kaldığı ve başka bir yere tayininin çıktığı öğrenildi.
Turhal’da yaşayan babası İbrahim Aylar ile annesi Yeter Aylar’ın ise bir hafta önce hem gelinleri ve torunlarını görmek ve Hakkari’den dönecek oğullarını karşılamak üzere Edirne’ye gittikleri öğrenildi.

Acı haberi duyanlar şehidin Turhal İlçesi’ndeki baba evine akın ederken yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin dayısı Murtaza Alnaç, taziyeleri kabul ederken çok büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, teröre lanet okudu. 3 çocuklu Aylar ailesinin en büyük çocuğu olan şehit Üsteğmen Çetin Aylar’ın 2 kız kardeşi var.
AİLE FOTOĞRAFLARI
Sosyal paylaşım sitesindeki sayfası bulunan Şehit Üsteğmen Çetin Aylar’ın sitedeki Atatürk ile ilgili sayfalara hayran olduğu dikkati çekerken, yakın zamanda ‘Şerefsiz PKK’nın 98 bin hayranı varken acaba Türk Askerin’nin kaç hayranı var’ grubuna da katıldığı ortaya çıktı. Ayrıca şehitler için açılan gruplara da dahil olduğu görülen şehit Üsteğmen Çetin Aylar'ın Facebook'daki sayfasına kendi hakkında ‘1980 yılında doğdum. Mehmet Akif İlkokulu, Turhal Anadolu Lisesi, Maltepe Askeri Lisesi’nde sonrada Harp Okulu’nda öğrenim gördüm. Edirne’de 4 yıl görev yaptım. Şimdi Hakkari Şemdinli’deyim. Evliyim ve bir oğlum var. Daha doğrusu koç’ diye yazdığı görüldü.
Sayfasına yaklaşık 7 ay önce eşi Bilge ile oğlu Hasan Arda’nın fotoğraflarını koyan şehit Üsteğmen Çetin Aylar'a, sayfadaki arkadaşlarının ve daha önce birlikte görev yaptığı eski bir askeri olduğu anlaşılan Ömer Önkardeş’in “Komutanım Allah sizi sevenlerinizden uzak koymasın sizi seven askeriniz Ömer Onkardaş Şanlıurfa. Saygılarımla ellerinizden öperim” yazdığı görüldü.
Şehidin cenazesinin yarın Turhal’ın Çaylı Kasabası'nda düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.


Annesine ‘Hakkını helal et’ dedi, şehit oldu Şehit edilen Uzman Çavuş Mesut Keklikçi’nin Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ne bağlı Kozdere Köyü’ndeki evine ateş düştü.
GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Keklikçi’nin dün akşam annesi Gülsen Keklikçi’yi arayarak, “Anne, operasyona gidiyorum. Hakkını helal et” dediği ortaya çıktı.
2 yıllık uzman çavuş olan ve Kayseri Komando Taburu’nda görevliyken geçici görevle Hakkari’de bulunduğu sırada teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Mesut Keklikçi’nin Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ne bağlı Kozdere Köyü’ndeki evine ateş düştü.
Babasını 2 yıl önce kaybeden, 3’ü erkek, 3’ü kız 6 kardeşten 5’incisi ve bekar olan Mesut Keklikçi'nin şehit olduğu haberini İslahiye 106. Topçu Alayı’nda görevli Yarbay Haydar Erdoğan’ın başkanlığındaki askeri heyet ailesine bildirdi. Acı haber üzerine anne Gülsen ve amca İbrahim Keklikçi ile diğer yakınları fenalık geçirdi. Bayılan, teselli edilmeye çalışılan anne Gülsen Keklikçi, “Yavrum dün akşam beni aradı. ‘Anne ben operasyona gideceğim, hakkını helal et’ dedi. Şimdi de kara haberini aldım” diye gözyaşı döktü. Ailenin en küçük çocuğu olan nişanlı Nazlı Keklikçi ise, “Ben sana ‘Sen gelmeden evlenmeyeceğim’ diye söz vermiştin. Düğünüme gelmeyecek misin ağabey?” diye ağıt yaktı.
Şehidin evine ziyarette bulunan İslahiye Kaymakamı Resul Kır ve askeri yetkililer başsağlığı diledi. Şehidin babaevi ve çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı.


Nişan için gelecekti şehit haberi geldi Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
Erzin Kaymakamı ve Dörtyol Kaymakam Vekili İlhan Abacı, Dörtyol Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Tömez şehit Uzma Çavuş Ayhan Say'ın (33) Ocaklı Mahallesi, Türkoğlu Sokaktaki baba ocağına giderek acı haberi aileye bildirdi.
Haberi alan şehidin yakınları ve komşuları cenaze evine gelerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin halası Hatice Coşkun, kardeşi ve şehit babası Hasan Say'a sarılarak, "Teröristler askerimizin içerisinde. Bitirin artık bu terörü. Analar ağlamasın artık" diyerek feryat etti. Şehit babası Hasan Say da, "Onlar bitirmezse biz bitireceğiz" dedi. Şehidin bir yakını da, "Şerefsizler kanımızın son damlasına kadar sizinle savaşacağım" diyerek tepkisini dile getirdi.
Bu arada, evladının şehit olduğu haberini İskenderun'daki akrabalarının evinde öğrenen şehit annesi Ayşegül Say, evine getirildiğinde feryat etti. "Oğlum bir hafta sonra gelecektin, tatlı yiyecektik. Ne olursunuz 'yalan deyin. Gerçek olduğunu söylemeyin" diyerek ağıt yakıp gözyaşı döktü.
Bir hafta önce Büşra S. ile söz kesilen şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın bir hafta sona izne gelip nişan töreni yapmayı planladığı öğrenildi.


Turgutlu'ya ateş düştü Şehit olan 6 askerden Piyade Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Samet Yılmaz'ın, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.
GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Hantepe Mevkii'nde, askeri birliğe sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 6 askerden Piyade Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Samet Yılmaz'ın, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.
Acı haberi şehit Uzman Onbaşı'nın, Turgutlular Mahallesi, Nişancılar Sokak, Numara 78'de oturan ailesine Kaymakam Nazmi Günlü, Turgutlu Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Tarık Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ziya Çamur ve Turgutlu Belediye Başkanı AK Parti'li Serhat Orhan, sağlık ekibiyle birlikte verdi.
Oğlunun şehit olduğu haberini alınca yıkılan baba Selahattin Yılmaz, evden çıkarak, “Oğlumu geri getirin. Böyle iş olmaz olsun. Oğlumun şehit haberini getirdiniz” diye feryat etti. Fenalaşan şehit annesi Hatice Yılmaz'a ise 112 Acil servis ekipleri ilk müdaheleyi yaparak, sakinleştirdi. Şehit Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın yakınları ve komşumlarının akınına uğrayan evinin etrafı Turgutlu Belediyesi tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Samet Yılmaz'ın evinin önünde olası bir acil durum için üç 112 Acil Servis ambulansı hazır olarak bekletildi.
Şehit olan bir yıllık Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın kısa bir süre önce izne geldiği, bir hafta önce yeniden görev yerine döndüğü ve son olarak ağabeyiyle telefonda görüşerek, “Bir aya kadar yeniden geleceğim, seni gezdireceğim” dediği belirtildi.

Şehit annesinin feryatları yürekleri dağladı! Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK üyeleri tarafından askeri karakola düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Turgay Yılmaz'ın baba ocağına ateş düştü.
GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
Çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden Uzman Çavuş Turgay Yılmaz'ın Nevşehirli olduğu bilgisini alan Jandarma Kıdemlı Albay Turgay Aras, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ile Avanos İlçesi Mahmatlar kasabasında bulunan baba ocağına gitti.
Evin önünde bekleyen baba Abdulkadir Yılmaz'a acı haberi Kıdemli Albay Turgay Aras verdi. Fenalaşan baba Abdulküdir Yılmaz evin içerisine taşınırken, komşuda bulunan ve anne Gülsüm Yılmaz, evin önündeki kalabalığı görünce oğlunun şehit olduğunu anlayarak yıkıldı.
Şehit ailesini Kaymakam Aylin Kırcı Duman ile Kıdemli Albay Turgay Aras sakinleştirmeye çalışırken, iki gün önce baba Abdulkadir'i aradığı öğrenilen Şehit Yılmaz'ın meraklanmamasını istediği, kendisinin iyi olduğunu söylediği öğrenildi.
Önümüzdeki hafta içerisinde izine gelmeyi planladığını söyleyen baba Abdulkadir Yılmaz, evladının fotoğraflarına bakınarak avunmaya çalıştı. 2 kardeşi bulunan ve bekar olduğu öğrenilen şehit Yılmaz'ın cenazesinin yarın Avanos ilçesine bağlı Karacauşağı köyünde toprağa verileceği bildirildi.


Çukurca'daki ateş Bursa'ya düştü Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere beldesindeki askeri birliğe yapılan saldırıda şehit olan Bursalı komando er Hakan Yutkun'un Mudanya ilçesinde tatilde olan ailesine jandarma acılı haberi vermekte zorlandı.

GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Bursa'da Nergis fabrikasından emekli olan baba Zafer Yutkun'a telefonla ulaşan jandarma ekipleri, ailenin Mudanya'nın Eşgel sahillerinde tatilde olduğunu öğrenince, şehre 80 kilometre uzaklıktaki sayfiye beldesine hareket etti. Hakkari Çukurca'daki olaydan haberdar olan bazı kişiler, meslek yüksek okulu mezunu Hakan Yutkun'un durumunu sormak için babasını aradı. Öğle saatlerinde arayanlara, oğlunun Hakkari'de askerde olduğunu belirten baba Zafer Yutkun'un bölgedeki çatışmadan da haberdar olmadığı anlaşıldı.
Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Hamitler Mahallesi'nde oturan Yutkun ailesinin 2 çocuğundan büyüğü olan Hakan Yutkun'un meslek lisesini bitirdikten sonra 2 yıl meslek yüksek okulunda okuduğu, 7 ay önce Isparta Dağ Komando Okulu'nda askerliğe başladığı kaydedildi. Yutkun'un Isparta'da ilk eğitimini aldıktan sonra 4 ay önce Hakkari'ye gittiği öğrenildi.
Anne Lütfiye ile baba Zafer Yutkun, Bursa'dan Eşgel sahillerindeki evlerine gelen jandarma ekiplerini görünce acı haberle yıkıldı. Gazetecilerin Hamitler'deki Yutkun ailesinin evine gelmesi ile de mahalle sakinleri Çukurca'da Bursalı şehitten haberdar oldu.
Hakkari'nin Çukurca ilçesine 35 kilometre uzaklıkta, sınıra sıfır noktasında, Uzundere beldesi ile Kavuşak köyü arasında bulunan Hantepe üs bölgesinde dün akşam saatlerinde teröristlerin ateş açması ile başlayan çatışma gece geç saatlere kadar devam etti. Üs bölgesinde 6 şehitin yanı sıra 10 yaralı olduğu öğrenildi. Bölgede hava harekatı başlatılırken, teröristlerin zayiatı hakkında ve şehitlerin kimlikleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Hakan Yutkun'un cenazesinin özel uçakla çarşamba günü Bursa'ya getirilmesi bekleniyor.


Uykudan uyandı, oğlunun şehit haberini aldı Van'ın Gürpınar İlçesi'nde operasyona giderken bulundukları birliğe teröristlerin taciz ateşi açması sonucu jandarma çavuş 20 yaşındaki Serdar Yeşilyurt'un şehit olduğu haberi, Adana'daki babaevine kor gibi düştü.

GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI - GALERİ
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Uyuduğu sırada evlerine gelen heyetten acı haberi alan şehit babası 55 yaşındaki Ümmet Yeşilyurt, haberi veren komutana, "Karışık rüyalar görüyordum. Siz de gelip, kara haberi verince korktuğum başıma geldi" dedi.
4'ü kız 6 çocuklu Yeşilyurt Ailesi'nin 2 erkek çocuğundan büyüğü olan Serdar Yeşilyurt'un şehit olduğu haberi, Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen askeri heyet tarafından aileye verildi. Saimbeylili olmalarına karşılık, 15 yıldır Kozan'da yaşayan, ilçeye bağlı Bucak Köyü'nde bir doktora ait portakal bahçesinin bekçiliğini yapan baba Ümmet Yeşilyurt, oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Bahçedeki evde yaşamını sürdürdüklerini bildiren, kızlarından biri zihinsel engelli olan baba Yeşilyurt, oğluyla dün telefonla görüştüğünü belirterek, "Kendisi üzgündü, sanki başına geleceği de biliyor gibiydi. Bana daha önce yaşadıkları bir olayı anlatıp, 'Bir arkadaşım mayın patlaması sonucu kucağımda şehit oldu, moralim çok bozuktu. Şu anda iyiyim. Ne olacağını bilmiyorum, başımıza herhangi bir şey gelirse hakkınızı helal edin' dedi. Karşılıklı helalleştik. Bugün de, evde uyumuşum. Karışık rüyalar görüyordum. Siz de gelip bu kara haberi verince korktuğum başıma geldi. Her an bir şey olacak gibi bekliyordum" dedi.
17 Kasım'da teskere alacak oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan anne 52 yaşındaki Zeliha Yeşilyurt da, "Vatan sağ olsun. Nutkum kuruldu, bir şey diyemiyorum" diyebildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt