Türkiye Onu Arıyor Kim Bu Çocuk?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye Onu Arıyor Kim Bu Çocuk?
Türkiye minik bir yüreği arıyor!!! TGRT Haber'in örnek fikri takibi! Dünyanın merak ettiği küçük Türk çocuğu ortaya çıkacak mı?
Babası yoktu annesi fakirdi.. Onun da cebinde 2 milyon lira vardı.. Evin ekmek parasıydı bu.. Ama O bir milyon lirasını Pakistanlı depremzedelere gönderdi.. TGRT Haber milyonlara insanlık dersi veren bu yavruyu arıyor!
<div align="center"></div>
Meçhul çocuğun insanlık dersini, dün TGRT Haber&#39;den izleyenler gözyaşlarını tutamadı. TGRT Haber merkezine telefonlar yağdı... Pakistan Kara Kuvvetleri de çocuğun bulunup ödüllendirilmesi için Ankara Büyükelçiliği&#39;ne talimat verdi. Peki bu çocuk kim ve mektubu nereden yolladı?

Bir Türk çocuğu dünyayı ağlattı. İsmi meçhul... Herkes O&#39;nu, Pakistan&#39;a yaptığı bir milyon liralık yardım ve duygu yüklü birkaç satırlık mektubuyla tanıdı.
Yazısından henüz ilkokul seviyesinde olduğu anlaşılan meçhul çocuk, belki çok küçük bir yardımda bulunmuştu, ama bunun önemi başkaydı... Zirâ elinde sadece 2 milyon lirası vardı. Yoksuldu ve açtı. Fakat gönlü el vermedi Pakistanlı kardeşlerinin aç ve üşüyen görüntülerine... 1 milyon lirasını Pakistan&#39;a gönderdi, kalan 1 milyon lirayı pul parası yaptı. Bir de mektup iliştirdi zarfa....
&#39;Ben fakir bir evin oğluyum. Babam yok, annem hasta. İki milyon ekmek paramız vardı. Bunun size bir milyonunu gönderiyorum çünkü ben bugün çöpten ekmek buldum. Akşam iftarı onunla yapacaz. Bu bir milyonlan depremdeki çocuklara ekmek alın. Bu para helaldir. Pul parası da vereceğim için paranın hepsini gönderemedim. Özür dilerim&#39; diyordu mektup.

Bu, gönül zenginliğini yansıtan dizeler, Pakistanlı yetkililerin eline geçtiğinde hepsi çok duygulandı.
Bir milyon lira ile, istediği gibi, Pakistan&#39;daki sefalet çeken arkadaşlarına ekmek alındı. Bu paradan çok daha önemli olan mektubu ise Devlet Başkanı Pervez Müşerref&#39;e ulaştırıldı.

Türk çocuğunun yardımseverliğinden çok etkilenen Müşerref, mektubu resmi internet sitesinde orijinal hali ve İngilizce tercümesiyle yayınlayınca, tüm dünya bu satırları gözyaşlarıyla okudu.

"İşte insanlık bu" dedirten mektup, TGRT Haber aracılığıyla bir kez daha dünyaya duyuruldu.

Şimdi merak edilen soru; bu gönlüzengin çocuk kim ve nerede yaşıyor?

TGRT Haber günlerdir bu yavrucağı arıyor...

"Kötülüklerle kaplı olduğunu sandığımız bu dünyaya ders veren çocuk işte bu diyelim" diye.

Dünya fakir bir Türk çocuğunun Pakistanlı depremzedelere gönderdiği işte bu mektubu konuşuyor. Sahip olduğu tek para olan iki YTL&#39;nin biriyle posta masrafını karşılayan bir YTL&#39;yi de bu zarfa koyan meçhul çocuk, adeta Pakistanlı depremzedelere verdiği yardım sözlerini tutmayanlara ibret oldu. Mektubun üzerinde ne bir isim var, ne de bir adres. Belli ki "meçhul çocuk", hiçbir beklentisi, hiçbir artniyeti olmadan yazmış mektubu.
Zarfın üzerindeki damgadan Kütahya&#39;nın Tavşanlı ilçesinde yaşadığı öğrenilen, meçhul Türk çocuğuna Pakistan hükümeti de minnettar. Devlet başkanı Pervez Müşerref, miniğin mektubunu internet sitesinde yayınlatırken, Pakistan Kara Kuvvetleri, Ankara Büyükelçiliği&#39;ne gönderdiği resmi mektupla, iftarını çöpten bulduğu ekmekle açacağını söyleyen çocuğun bulunması ve büyük bir hediye ile ödüllendirilmesi için bizzat talimat veriyor.

ardaca

Üye
helal olsun gerçekten. sağol haberci abi&#33;

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.

wampir

Üye
elinde bu mektup olan warsa buraya bı kopyasını koyabılır mı ?

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Mektubu buldum

<div align="center"></div>

cenkozgen

cenkozgen

Üye
hayatımda hiiiç ağlamadım. ama nerdeyse ağlıyacaktım..................................

cllgr

cllgr

Üye
evet tgrt de haberlerde seyretmişdim.küçüçük bir çocuk hemde aç vede fakir böyle düşünmesi insanı duygulandırıyor.akşam yine tgrt de haberi yineledi tüm tavşanlı ilçesi çocuğu arıyor.hatta belediye sürekli hoperlörlerden anons yapıyor.işallah bulurlar vede ödüllendirirler bu çocuğa ne yapılsa az demekki insanlık hala ölmemiş.

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Türk insanı böyle işte.Çok duygulandım yaa

wampir

Üye
Mektubu buldum

saol

RockFord Fosgate

Üye
adam olcak cocuk bellı oluo ıste&#33;&#33;&#33;ınsan be ınsan acaba kacımız para gonderdık???

iOS Developer

iOS Developer

Üye
helal olsun be...dunyada boyle adamların kalması beni sevindiriyor

damadada

Üye
böyle bır gelecegımızın olması benı sevındırıyor
elbettekı unutmadık unutmayacagız
bıze savaş zamanında yaptıkları yardımlarını böyle topluyor pakıstanlı
kardeslerımız
allah beterınden korusun islam alemını
selametle........................
...............serkan

Gangsta.aLone

Gangsta.aLone

Üye
Çok duygulu mektup hemde ufak bir çocuktan şimdi büyükler bile bunu düşünemiyor .. Herşey menfaat oldu artık

POWER

POWER

Üye
walla ne yalan söyleyim haberde izlerken gözümden yaşlar boşalmaya başladı biraz hüzün biraz gurur.İnsanlık ölmemiş dedirten cinsten bir olay.Ama bu forum dahil tüm Türkiye sadece izliyor ve duygulanıyor.Ya sonra ?..ne yapıyoruz.gurur duymaktan başka?elinizi vicdanınıza koyun. NE DİYOR?

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Bu tür olaylar Yurdumuzda çok sıklıkla oluyor ama bizler ancak basına yansıdığı kadarını biliyoruz. Zaten yapılan yardım söylenmez söylenmemeli medya ya ise hiç verilmemeli en iyi yardım bir elin verdiğini diğer el bilmeyecek derler.Çok da doğru bir söz.Bu çocuğumuzun yaptığıda böyle bi şey.İsmi yok cismi yok.Az da olsa karınca kararıyla yapılmış bir yardım var.Yardımın azı çoğu olmaz.Sana göre çok olan bana göre az.Diğerine göre az olan da çocuğa göre o günkü evin ihtiyacı.Yani az ve çok kavramı kişilerin durumlarına göre değişiklik arzeder.Önemli olan niyetlerdir.Bizler de yapabildiğimizi yapacak şayet hiç maddi yardım yapamıyorsak o zaman da manevi desteğimizi yapacağız.Yani dua edelim.Kimisinin parası kimisin duası.Bu çocuğun çok parası var mış ki&#33; maddi yardım da bulunmuş biz ise onu da yapamıyorsak bari en son yapılması gereken şeyi dualarımızı eksik etmeyelim.Teşekkürler...

yitik savaşçı

Üye
Pakistan&#39;a yardım yağdı

AA- ANKARA - Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü&#39;nce Pakistan&#39;daki deprem dolayısıyla açılan yardım hesaplarında bugüne kadar toplam 130 milyon 695 bin 398 YTL yardım toplandı.

Başbakanlık Basın Merkezi&#39;nden yapılan açıklamada, Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından koordinasyonu yürütülen insani yardım operasyonu çerçevesinde, Başbakanlık tarafından gönderilen 18 askeri uçak dışında, Kızılay tarafından gönderilen üç THY ve dört özel kargo uçağı olmak üzere toplam 25 yardım uçağının bölgeye gönderildiği kaydedildi. Ayrıca, TMO unlarını taşıyan üç geminin yanı sıra Kızılay tarafından 17-30 Kasım ve 5 Aralık tarihlerinde İstanbul Haydarpaşa Limanı&#39;ndan yola çıkarılan altı geminin Pakistan&#39;a gittiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı&#39;nın açıklamasında da bakanlık bünyesinde Pakistan için başlatılan yardım kampanyasında 975 bin 442.63 YTL toplandığı ve bunun Başbakanlık tarafından açılan hesaba yatırıldığı ifade edildi.

27 Aralık 2005 - Radikal.com.tr

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Gerçekten tam bir örnek davranış

tofy

Üye
kıyamamm çok güzel bir davranışta bulunmuşş çoğu büyük insandan daha değerli benim için

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Mektubu yazan çocuk çıkmadı
Tavşanlı İlçesi sakinleri, Pervez Müşerref&#39;e depremzedeler için içerisine 1 YTL koyup mektup gönderen çocuğu arıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, mektubu yazan öğrenciyi bulmak için tüm okullara yazının örneğini gönderdi.
02 Ocak 2006 17:09

Pakistan Devlet Başkanı Müşerref&#39;i ağlatan mektubu yazan çocuğun bulunması için ilçe halkı seferber oldu. Belediyeden gün boyunca anonslar yapılmaya devam edildi. Belediyeye gelen ihbarlar değerlendirildi ancak henüz mektubu yazan çocuk bulunamadı. Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır&#39;ın yanına gelip mektubu yazan çocuğun kendi sınıf arkadaşları olabileceğini söyleyen ilköğretim okulu öğrencilerinin ihbarı da değerlendirildi. Yapılan araştırmada sözkonusu çocuğun mektup yazmadığı belirlendi.

Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu, Pakistan liderine yazılan mektubu internetten alıp çoğalaltarak tüm okul müdürlüklerine gönderdiklerini söyledi. Okullarda konunun araştırılması için telefon zinciri de oluşturduklarını kaydeden Kadıoğlu, &#8220;Tavşanlı&#39;nın gururu olan bu öğrencimizi bulmak için gereken çabayı gösteriyoruz. İlçeye bağlı köy okullarında da araştırma yapıyoruz. Okul müdürlerimiz mektuptaki yazının hangi öğrenciye ait olduğunu sınıf öğretmenleri aracılığıyla belirlemeye çalışıyor. Çocuğu bulduğumuzda Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ailesine gereken her türlü desteği vereceğiz&#39;&#39; diye konuştu.

crows

crows

Üye
ya keşke böyle olabilsek ne güzel bir şey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt