Türkiye Onu Arıyor Kim Bu Çocuk?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yitik savaşçı

Üye
Benim bir teorim var...

Belki de bu yazı ilkokul terk bir abiye aittir... O yüzden ortaya çıkmıyordur...

dark_akhyls

Üye
tüylerim diken diken oldu okurken helal olsun...

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
İşte Bu Çocugun Elinden Öperim..
Tv'de gördüm gerçekten çok güzel bi davranış sergilemiş..
Keşke her insan paylaşmayı bilse..
Bu kardesimiz kimligini ortaya çıkartmıyor ama inş kimligi bulunur ve onuda bu yoksul hayattan kurtaran iş adamlarımız çıkar..

Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
Valla Helal Olsun Yani. Süper Bir Davranıs

MobilOyun Sana Katılıom Öyle Olabilir cıkmaya utanıo olabilir...

Helal Olsun O Kimse...

tofy

Üye
Depremzedelere yaptığı 1 YTL'lik yardım ve yazdığı mektupla Pakistan lideri Müşerref'i ağlatan çocuk, Kütahya Tavşanlı'dan Mustafa Yılmaz... O mütevazı davranıp kabul etmiyor. Ama annesi ve öğretmeni, "O yazdı. Çöpten ekmek aldığını belirttiği için onuruna yedirip söyleyemiyor" diyor.

'Altın kalpli' ama o kabul etmiyor

Pervez Müşerref'i ağlatan mektubu yazanın Mustafa adlı ilkokul öğrencisi olduğu iddia ediliyor ama o bunu kabul etmeye çekiniyor.

Yazdığı mektup ve yaptığı 1 YTL'lik yardım ile Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i ağlatan çocuğun, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Moymul beldesinde annesiyle birlikte yaşayan Mustafa Yılmaz olduğu iddia ediliyor. Moymul İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Dereli, mektupta yazılanlarla 6. sınıf öğrencisi Mustafa'nın durumunun hemen hemen aynı olduğunu belirterek, "Mustafa'nın arkadaşları Belediye Başkanının yanına giderek, 'Biz o mektubu yazan çocuğu tanıyoruz. Adı Mustafa Yılmaz' demişler. Bütün özellikler uyuyor. Mektupta yazıldığı gibi Mustafa annesi ile kalıyor, babası yok. Fakir ve yardımsever bir çocuk. Daha önce de Pakistan deprem kampanyası için 2 YTL'lik harçlığından 1 YTL'sini vermişti" dedi.

DURUMLARI TUTUYOR
İsmini açıklamak istemeyen Moymul İlköğretim Okulu'nda görevli bir öğretmen ise "Tavşanlı'da Kaymakamlık, Belediye ve hayırseverler çok yardım yapıyor. Çöpten ekmek alan kişi olacağını sanmıyorum. Belki de Mustafa'nın mektubu yazdığınıkabul etmemesinin altında bu neden yatıyor olabilir. Onurunun kırılacağını düşündüğü için çok istediği halde 'mektubu ben yazdım' diyemiyor olabilir" dedi. Mustafa'nın annesi Meryem Karanfil de oğlunun çok iyi kalpli ve yardımsever bir çocuk olduğunu, mektubu onun yazmış olabileceğini söyledi. Anne Karanfil, "Mektupta 'çöpten ekmek buldum' yazdığı için oğlum mektubu kendisinin yazdığını inkâr ediyor olabilir" diye konuştu.

EŞİ NAFAKA ÖDEMİYOR
Eşinden 2 yıl önce boşanan ve oğlu Mustafa Yılmaz ile birlikte Tavşanlı'nın Moymul mahallesinde kiralık bir evde yaşayan Meryem Karanfil "Ayda 60 YTL kira veriyoruz. Benim el örgüsünden kazandığım parayla geçinmeye çalışıyoruz. Eşim ayda 125 YTL nafaka veriyordu. Ancak işleri kötü gidiyormuş, o nedenle 4 aydır nafaka ödemiyor. Ramazan'da ekmek alacak paramızın olmadığı günlerde komşularımız ve Belediye Başkanımız bize erzak gönderdi"dedi

sabah 04.01.06

S1FR3K1R1C1

Üye
Helal olsun ya

jöly

Üye
ne kadar onurlu bir çocukmuş kıyamam çok etkilendimm

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Mektubu yazan çocuk bulunamadı

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde içine 1 YTL koyduğu mektubu Pakistanlı depremzedelere gönderen ve bu davranışıyla Pakistan halkını duygulandıran çocuğa ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor.
04 Ocak 2006 16:31

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, yaptığı açıklamada, Moymul Beldesi İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Mustafa Yılmaz’ı, gazetelerde yer alan, "Pakistan’a ulaşan yardım mektubunu yazan çocuk olduğu" iddiaları üzerine belediyeye çağırdıklarını söyledi.

Yaptıkları görüşmede, Mustafa Yılmaz’ın mektubu göndermediğini söylediğini, ayrıca mektuptaki yazıyla öğrencinin defterindeki yazının uymadığını gözlediklerini belirten Çakır, "Mustafa Yılmaz, vaat edilen onca yardıma rağmen, mektubu kendisinin göndermediğini söyleyerek büyük bir dürüstlük örneği göstermiştir" dedi.

Çakır, ilçede çöpten bulacağı ekmeğe muhtaç kimsenin bulunmadığını ileri sürerek, "60 bine yakın nüfusu olan ilçemizin bütün yoksulları, muhtarlar vasıtasıyla kayıtlıdır. Bunlara her türlü yardımla birlikte belediyenin aşevinden üç öğün yemek yardımı da yapılmaktadır. Mustafa’nın ailesi de yardım ettiğimiz ailelerden biridir" diye konuştu. Çakır, mektubu yazan çocuğu bulmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Vassili

Üye
ben okulla 5 YTL gönderdim

yitik savaşçı

Üye
<div class='quotetop'>(Punishe® &#064; Jan 4 2006, 06&#58;34 PM) [post=244835]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ben okulla 5 YTL gönderdim
[/b][/quote]

Okul o parayla kömür almıştır.

<div class='quotetop'>(mobiloyun &#064; Jan 3 2006, 02&#58;12 PM) [post=243859]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Benim bir teorim var...

Belki de bu yazı ilkokul terk bir abiye aittir... O yüzden ortaya çıkmıyordur...
[/b][/quote]

Halen teorimi savunuyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt