Türkiye krizdeki AB'ye fark attı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkiye krizdeki AB'ye fark attı
Son yıllardaki ekonomik darboğazın pençesine düşen Avrupa ülkelerinin düze çıkabilmesi için 4.5 yıl gerekli..
02.05.2012 13:31

Krizin vurduğu Avrupa'nın 2008'den önceki gücünü kazanmak için en az 4.5 yıla ihtiyacı var. İtalya 15 yıl sonra eski gücüne dönebilecek. Türkiye ise kayıp yaşamayan 6 ülke arasında.
DÜNYA EKONOMİLERİNİ SARSAN HABERStar Gazetesi'nden Ayşe Ekin Gündüz'ün haberine göre, 2008 yılından beri süregelen kriz dünya ekonomilerini kasıp kavururken, Türkiye'yi 'teğet' geçti. Geçmiş yıllarda yaşamış olduğu krizlerden ciddi dersler çıkaran ve AK Parti Hükümeti'nin ekonomi politikaları sayesinde 'kriz'e çelme takan Türkiye, göstermiş olduğu başarı grafiği ile Avrupa Birliği ülkelerine 4.5 yıl fark attı. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin, 2008 yılında Lehman Brothers'ın batmasıyla başlayan finansal kriz öncesine dönmesi için yıllar geçmesi gerekecek. Süreçten kuşkusuz en çok etkilenen ülkeler sırasıyla İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan olurken, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) içerisinde yer alan Türkiye, Şili, Polonya, Slovakya, İsrail ve İsviçre'nin ise kriz kaybı bulunmuyor.
Yunanlar'a 11 yıl gerekliThe Economist'in Uluslararası Para Fonu (IMF), OECD ve Birleşmiş Milletler verilerinden derlediği habere göre, 2011 yılının son çeyreğinde 34 OECD ülkesinin Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) 1995-2007'de yakalamış olduğu ortalama yüzde 2.7 büyüme oranına göre yüzde 6.8 daha düşük seviyelerde kaldı. IMF tarafından 17 Nisan'da yayımlanan son ekonomik büyüme tahminlerine göre OECD ülkelerinin ekonomik anlamda kriz öncesi seviyeye ulaşmaları en az 2 yıl 7 ayını alacak. Tahminlere göre krizin derinden etkilediği ülkelerin başında İtalya geliyor. Ülkenin kriz öncesi refahına ve ekonomik büyüklüğüne kavuşması için en az 15 yıl gerekiyor. Kriz sürecinde kişi başına milli geliri 6 bin 851 dolar azalan Yunanistan'da bunun telafisinin 11 yıl 6 ay olması beklenirken, İrlanda'da bu yıl için öngörülen yüzde 2.6'lık büyüme tahmini dahi ülkeyi kurtarmaya yetmiyor. Geçen 4 yıllık süreçte kişi başına düşen milli geliri 11 bin 857 dolar azalan İrlanda'da toparlanma süreci ülkenin 11 yıl 2 ayına mal olacak.
İNGİLTERE VE FRANSAİngiltere ve Fransa ise süreçten kısmen daha az sarsıntıyla sıyrılmış gibi görünseler de bu ülkelerin de kayıplarını geri almaları sırasıyla 5 yıl 5 ay ve 4 yıl 3 ayını alacak. Öte yandan Euro Bölgesi üyesi 23 ülkenin küresel kriz sürecinden kaybı 5.5 yıl ve Avrupa Birliği'ne üye 29 ülkenin kaybı 4.5 yıl iken, Türkiye'nin de aralarında olduğu 6 ülke ise bu süreçte göstermiş olduğu trend dışı büyümeyle listede yer almıyor.

ENSONHABER

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
kesin yapmıştır. Ama krizin büyüklüğünde fark atmıştır. Gizlenen kriz var devalasyon geliyor. Türkiye de. Taşıma su ile dönen bu değirmen birgün çok kötü duracak ama hayırlısı. Aman neyse biz gözümüzü kapatalım nasılsa görmezsek "teğet" geçer.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Haberleri gözü kapalı okumayın artık.

Daha iyisi de olur inşallah.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
çok iyi demi kardeşim. Güllük gülistanlık herşey. Siz uyuyun bu masallarla iyi geceler.
Adama sormuşlar yahu hiç mi etrafına bakmıyor yada görmüyorsun? Olandan bitenden nasıl haberin olmaz?

Demiş ki; Benim bir at gözlüğüm var, sabahları onu takıp çıkarım yola, o yüzden pek sağı solu görmem, sadece gideceğim yere bakarım...

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Asparagas budur işte kriz türkiyeyimi teğet geçmiş bunu gel sen benim ahmet mehmet hasan huseyin amcama anlat bakayım ne cevap alacaksın.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
bir doğru haber veren yer deyinde oraya bakak.;)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Asparagas budur işte kriz türkiyeyimi teğet geçmiş bunu gel sen benim ahmet mehmet hasan huseyin amcama anlat bakayım ne cevap alacaksın.
Nerde senin bu amcalar? Ayrıca; türkiyeyimi değil Türkiye'yimi olacak...

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Nerde senin bu amcalar? Ayrıca; türkiyeyimi değil Türkiye'yimi olacak...

Gel göstereyim o amcaları sana çevremde çok ama çok var.
Sen önce git kaç işyeri kapanmış,kaç fabrika iflas etmiş,kaç kişi işsiz kalmış,kaç tane ocak sönmüş araştır öyle gel karşıma.
Sen git araştır bakalım dünyada hangi ülkede kaç devlet memuru kaç polis polis kredi kartı borcu yüzünden intahar etmiş yada cinnet geçirip ailesini katletmiş git bunları öğren öyle gel karşıma.
Ayrıca yazı yazmayı senden öğrenecek değilim haddini bil.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Biz öyle bir krizden çıktık ki Avrupa halt emiş.
Bankaların içinin boşaltıldığı, IMF nin borç vermediği için Amerika'dan bakan ithal edildiği (iktidardaki 3 partide de bakanlık vasfı taşıyan bir milletvekili yokmuş demek ki), Paran olmadığı için hasta vatandaşın hastanede rehin tutulduğu, Vatandaşın Maaşını alır almaz döviz büroları önünde kuyrukların oluştuğu, Daha yazacağım ama okumaya üşenirsiniz.

Yani şimdi daha kötüyüz arkadaşlar. Biraz didelersek birşeyler çıkabilir mesela;)

---------- Eklendi @ 17:21:34 ---------- Yazıldı @ 17:19:37 ----------

Adama sormuşlar yahu hiç mi etrafına bakmıyor yada görmüyorsun? Olandan bitenden nasıl haberin olmaz?

Demiş ki; Benim bir at gözlüğüm var, sabahları onu takıp çıkarım yola, o yüzden pek sağı solu görmem, sadece gideceğim yere bakarım...

Göz kapamayla gece olmaz, gözünü kapatan sadece kendine gece yapar Üstad.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Gel göstereyim o amcaları sana çevremde çok ama çok var.
Sen önce git kaç işyeri kapanmış,kaç fabrika iflas etmiş,kaç kişi işsiz kalmış,kaç tane ocak sönmüş araştır öyle gel karşıma.
Sen git araştır bakalım dünyada hangi ülkede kaç devlet memuru kaç polis polis kredi kartı borcu yüzünden intahar etmiş yada cinnet geçirip ailesini katletmiş git bunları öğren öyle gel karşıma.
Ayrıca yazı yazmayı senden öğrenecek değilim haddini bil.
peki diyelim ben bilmiyorum, bu söylediklerini bana bir liste yapıp verebilir misin Lütfen, bilgim olsun diye istiyorum. Ayrıca tabiki sana yazmayı öğretecek halim yok ve en iyi bildiğim şey haddimdir.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Biz öyle bir krizden çıktık ki Avrupa halt emiş.
Bankaların içinin boşaltıldığı, IMF nin borç vermediği için Amerika'dan bakan ithal edildiği (iktidardaki 3 partide de bakanlık vasfı taşıyan bir milletvekili yokmuş demek ki), Paran olmadığı için hasta vatandaşın hastanede rehin tutulduğu, Vatandaşın Maaşını alır almaz döviz büroları önünde kuyrukların oluştuğu, Daha yazacağım ama okumaya üşenirsiniz.

Yani şimdi daha kötüyüz arkadaşlar. Biraz didelersek birşeyler çıkabilir mesela;)

---------- Eklendi @ 17:21:34 ---------- Yazıldı @ 17:19:37 ----------

Göz kapamayla gece olmaz, gözünü kapatan sadece kendine gece yapar Üstad.

:alkis :alkis

ŞUAN BEN LÜX 3+1 BİNADA ÖĞRENCİ OLDUĞUM HALDE YAŞIYORSAM ekonomik kriz benim için YOKTUR.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bugün Türkiye de kriz var diyen işsizlik var diyen 2001 krizini 1994 develüasyonunu eski gazete sayfalarından bir incelesinler. O yıllardaki banka faizlerini ve devletin borçlanma faizini bir karşılaştırsınlar. İmf den 1.5milyar dolar kredi için musul ve kerkük petrollerindeki hakkımızdan nasıl vazgeçtigimizi bir ögrensinler. İşsizlik demagojisini kullanıcaklarına fabrikaların kendilerine kalifiye eleman yetiştirmek için okullar açtıklarını halk egitim merkezlerine trilyonlarca lira destegi neden verdiklerini bir araştırsınlar. EVET Türkiye de işsizlik var vasıfsız işçi bollugundan kaynaklanan bir işsizlik. Halbu ki kalifiye yetişmiş eleman ihtiyacı mevcut işsiz sayısından fazla. Evet evet Türkiye krizde. Benim şirketimin iki tane tornacı ihtiyacı için 6aydır gazete ilanı var ve başvuran sayısı bir elin parmakları kadar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ne kriz ama 1500 tl maaş + sigırta+yemek+servis+mesai çalıştırıcak adam bulamıyoruz.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ne kriz ama 1500 tl maaş + sigorta+yemek+servis+mesai çalıştırıcak adam bulamıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt