Türkiye elektrikli otomobiline kavuşuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M. tAHA

M. tAHA

Üye
aslında bu araçlar seyir halinde iken motorlar yardımı ile elektirik üretebilir ve bunu ikincil veya mevcut aküyü şarj etmek için kullanılabilir. Ama böyle olursa aracın kaynak bağımlılığı azalır buda büyük enerji tekellerinin işine gelmez. "Bence"

senın enerji dönüşümü olayını bende cok merak ediyordum. yani aslında cok mantıklı gelıyordu. ama o dönüşüm zaten bir bölümde mevcut olmakla beraber o kadar lüx değilmiş. ve mesela ben tekerlerden tekrar enerjı elde edilebilir dıye sordugumda ıse oda aracın hızına manı olacak sekılde oldugundan sımdıde ustun bir teknolojı almadıgından :D yapılmıyor. aslında mantıklı. mesela bisiklette dinamo diye bir sey var bılırsenız. bu tekerın kınetık enerjısını elektirik enerjısıne cevırıyor. bu sekıldede lamba yanıyoır. ama dinamoyu tekere calısması ıcın temas ettırdıgınızde gercekten baya hız kaybına neden oluyor.
 


HaqperesT

HaqperesT

Üye
gunes paneli destegi olsa dadından yinmez
 
  • Beğen
Tepkiler: M. tAHA
kaan7878

kaan7878

Üye
o değil de emin olun elektriğede zam geleceği kesin. yani yine ucuza olmayacak. Örneğin bu elektrikli ısıtıcıların çıkmasından sonra da zam gelmişti. Ama 0 CO salınımı ve sessiz bi motor olacak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt