Türkiye bir yana, Dünya diğer yana...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye bir yana, Dünya diğer yana...
Türkiye pazarını global pazarla karşılaştırırsak, ortada büyük bir uyumsuzluk olduğu söylenebilir. Nokia global pazarda yüzde 36'lık paya sahipken, Türkiye'de bu oran yüzde 51.3. Samsung ise global pazarda yüzde 19'luk paya sahip ancak Türkiye'deki payı yüzde 28.1.

Asıl ilgi çekici rakamlar ise; LG, Sony Ericsson ve Motorola cephesini işaret ediyor. LG dünyada yüzde 10 pazar payına sahipken, Türkiye'de sadece yüzde 1.9'luk paya sahip. Sony Ericsson ise global pazarda yüzde 6.2'lik oran yakalrken, Türkiye'de yüzde 1.7'de kalıyor.

Motorola içinse işler oldukça kötü. Dünya çapında yüzde 6.2'lik paya sahip olan Motorola, Türkiye'de ancak Diğer markalar kategorisinde kendine yer bulabiliyor.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bence bu olay türklerin tüketim merakından oluşuyor.amerikada ve avrupada bizlerin kullandığı lüx modelleri ancak elit kesimler kullanıyor diye biliyorum.bizdeyse(bende dahil)üçkuruş maaş alan birinin cabinde,fiyatı maaşıkadar hatta, maaşının 1.5-2 katı tutarında cep telefonları var.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konu ilgili bölümde teşekkürler. :oke:

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
çok lüks düşkünü bir milletiz.Bu ondan kaynaklanıyor.ama milletimizin teknolojiyi yakından takip etmesi merak duymasıda iyi birşey.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
tüketici bir toplumuz..zor kazanıyoruz hatta çoğu kazanmayan bile kolay harcıyor..

byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi
tüketici bir toplumuz..zor kazanıyoruz hatta çoğu kazanmayan bile kolay harcıyor..

Kesinlikle katılıyorum, kredi kartların limiti aylık gelirin 2 3 katına çıkıyor genellikle, böyle de olunca harcıyoruz, borçların içinden çıkamıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt