Turkcell'den 3.9G (LTE) Yayında

Sponsorlu Bağlantılar

plusnettr

plusnettr

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell'den 3.9G (LTE) Yayında
Sabit neti kapattırdıktan sonra mobil nette Turkcell'e yöneldim.
VINN 3G E182E modelinden aldım bir tane 21.6 Mbps ye kadar destekliyor bu cihaz.
Mobil Partner uygulamasında operatör ismi yanında zaman zaman 3G yerine 3.9G yazdığını gördüm.

Şu anda bir miktar sinyal sorunum olsa da ilerleyen zamanlarda harici anten almayı planlıyorum. 2 kademe 3.9G sinyali alabiliyorum peki nedir bu 3.9G diye araştırınca şöyle bir sitede tablo gördüm.

3.5G = HSDPA
3.75G = HSUPA
3.8G = HSPA+ (HSPA Enhancements)
3.85G = 'HSPA+' + MIMO
3.9G = LTE

Gördüğünüz üzere 3.9G hepimizin merakla beklediği LTE Internet hizmeti oluyor. Şu anda test aşamasında olduğu için ortalama bir sinyal ile 5mbit civarında hız alabiliyorum.

Ne diyelim daha gelişmesi üzerine bizi sabit hat tekelinden kurtarır umarım.

Symbianize

Symbianize

Üye
O 50 mbit oluyor dostum :)

plusnettr

plusnettr

Üye
    Konu Sahibi
O 50 mbit oluyor dostum :)

5.58mb/sn olan hız mı 50 mbit oluyor :ehe o zaman 9 mb/sn alanlar 90 mbit alıyor olması lazım. Siz desteklediği geniş band hızı diyorsanız o hıza şu anda ulaşmak mümkün değil. Çok rahat bir istasyon lazım onun için.

Symbianize

Symbianize

Üye
Ben yaziyi tam okumadim resimden atladim :)

fnldstntn

Üye
Eğer senin 3g modemin 21 mbs destekliyorsa lte desteklemiyor demektir LTE 50 mbs üstünde bir hız ayrıca 3.9 degil 4 olduğu zaman lte olur ...

Symbianize

Symbianize

Üye
5.58mb/sn olan hız mı 50 mbit oluyor :ehe o zaman 9 mb/sn alanlar 90 mbit alıyor olması lazım. Siz desteklediği geniş band hızı diyorsanız o hıza şu anda ulaşmak mümkün değil. Çok rahat bir istasyon lazım onun için.

Aynen oyle oluyor

TheCower

TheCower

Üye
Örnek olarak 4G li cihazlara bakabilirsin :D

plusnettr

plusnettr

Üye
    Konu Sahibi
phasan

phasan

Üye
4g bı gelse ıyı olur

hakan572123

Üye
4G sinyalini turkcell in arge merkezine yakin bolgede oturuyorsaniz alabilirsiniz

phasan

phasan

Üye
Vodafone ve avea da bırsey yok

oguzalp44

oguzalp44

Üye
tamamda olsa ne olur vermiyorlarki kullanalım dalga geçer gibi 100 mb 250 mb lerden bahsediyorlar

- - - Eklendi - - -

gelişmesine ihtiyacı yokki mevcut 3 g 21.6 ya kadar hız veriyor hatta bazı yerlerde 43 mb ye kadar hız veriyor ama vermiyorki kullanalım halen daha sabit hatta mecburuz sınırsız paketi bile 15 gb den sonra 98 kps ye düşüyor

marist

marist

Üye
BekLiyoruz , merakLaa. HayırLısı..

Üst Alt