plusnettr
Üye
Turkcell'den 3.9G (LTE) Yayında
Sabit neti kapattırdıktan sonra mobil nette Turkcell'e yöneldim.
VINN 3G E182E modelinden aldım bir tane 21.6 Mbps ye kadar destekliyor bu cihaz.
Mobil Partner uygulamasında operatör ismi yanında zaman zaman 3G yerine 3.9G yazdığını gördüm.
Şu anda bir miktar sinyal sorunum olsa da ilerleyen zamanlarda harici anten almayı planlıyorum. 2 kademe 3.9G sinyali alabiliyorum peki nedir bu 3.9G diye araştırınca şöyle bir sitede tablo gördüm.
3.5G = HSDPA
3.75G = HSUPA
3.8G = HSPA+ (HSPA Enhancements)
3.85G = 'HSPA+' + MIMO
3.9G = LTE
Gördüğünüz üzere 3.9G hepimizin merakla beklediği LTE Internet hizmeti oluyor. Şu anda test aşamasında olduğu için ortalama bir sinyal ile 5mbit civarında hız alabiliyorum.
Ne diyelim daha gelişmesi üzerine bizi sabit hat tekelinden kurtarır umarım.
VINN 3G E182E modelinden aldım bir tane 21.6 Mbps ye kadar destekliyor bu cihaz.
Mobil Partner uygulamasında operatör ismi yanında zaman zaman 3G yerine 3.9G yazdığını gördüm.
Şu anda bir miktar sinyal sorunum olsa da ilerleyen zamanlarda harici anten almayı planlıyorum. 2 kademe 3.9G sinyali alabiliyorum peki nedir bu 3.9G diye araştırınca şöyle bir sitede tablo gördüm.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
3.5G = HSDPA
3.75G = HSUPA
3.8G = HSPA+ (HSPA Enhancements)
3.85G = 'HSPA+' + MIMO
3.9G = LTE
Gördüğünüz üzere 3.9G hepimizin merakla beklediği LTE Internet hizmeti oluyor. Şu anda test aşamasında olduğu için ortalama bir sinyal ile 5mbit civarında hız alabiliyorum.
Ne diyelim daha gelişmesi üzerine bizi sabit hat tekelinden kurtarır umarım.

o zaman 9 mb/sn alanlar 90 mbit alıyor olması lazım. Siz desteklediği geniş band hızı diyorsanız o hıza şu anda ulaşmak mümkün değil. Çok rahat bir istasyon lazım onun için.