Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.

Sponsorlu Bağlantılar

Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell T20 2.3.5 Güncellemesi İçeride.
Turkcell T20 yeni yazılım ile gelen özellikler :
  • Android 2.3.5 İşletim sistemi : Turkcell T20′nin ilk yazılımı Android 2.3.3 idi. Her ikisi de Gingerbread işletim sistemi olmasına rağmen Google Android 2.3.5 versiyonunda bazı performans iyileştirmeleri ve hatalar giderilmiş (Bluetooth problemi gibi…)


  • Yenilenen Android Market yazılımı. Android Market uygulaması son sürümü olan 3.3.11 ‘e yükseltilmiş. Bildiğiniz gibi Android Market 3.3.11 sürümü ile yep yeni bir arayüz ve tasarıma kavuşmuştu. Ayrıca ücretli içerikler de açılmış gibi görünmesine rağmen ücretli içerikler satınalınamıyor. Google henüz bu işi yapamamış görünüyor.

  • Wap Push desteği. Android 2.3.3 versiyonunda bilgi servislerinden gelen Wap Push Mesajlarını Android cihazlar alamıyordu. Fakat bu yazılım ile birlikte artık Wap Push Mesajlarını da alabilirsiniz.


  • Turkcell’in sitesinde bildirdiğine göre NFC özelliği saysesinde artık KGS hizmetinden faydalanılabiliyormuş. Bu hizmet ile ilgili detay yok ama demekki yakın zamanda Turkcell T20 cihazları KGS geçişlerinde de kullanılabilecek! Müthiş bir yenilik ve NFC’in yeni bir kullanım alanı daha hayatımıza giriyor.
  • Turkcell T20 cihazın içerisindeki gereksiz bazı uygulamalar kaldırılmış ve artık Turkcell T20 60MB civarında boş hafıza ile geliyor.

  • Turkcell T20 içerisinde gelen bir çok uygulama yenilenmiş ve yeni tasarımları ile bizlerle buluşuyor. Rehber Plus, Videobull, Pusula, Cebebağlan gibi uygulamalar tamami ile yeni tasarım ile giydirilmiş ve bir çok hata giderilmiş.

Evet yeni gelen özellikler bunlar. Yeni yazılımı yükleyip yüklemek sizin kararınız Yazılım yükleme işlemi online güncelleme ile yapılamadığından manuel olarak yapılması gerekiyor. Şimdi bu işlemin nasıl yapılacağına bakalım. Lütfen buradaki adımları birebir takip edin, adımlardan birini atlamanız durumunda yazılım güncellemesini yapamayacaksınız. Eğer bu işlemleri yapamayacağınızı düşünüyorsanız telefonu mutlaka servise götürün ve yazılım güncelleme işlemini serviste yaptırın.
Turkcell T20 Yazılım Günceleme Adımları :
1- Yazılım Güncellemesi surasında tüm verileriniz silineceğinden öncelikle mutlaka tüm verilerinizin Yedeğini almalısınız. Bunun için bir çok yöntem var. Turkcell Yedekleme Android uygulaması ile Rehberinizin yedeğini alabilirsiniz. Ya da yazımızdaki gibi Hi Suite yazılımı ile tüm verilerinizin yedeğini alabilirsiniz. Ayrıca başlamadan önce Turkcell T20′nizin şarjının dolu olduğundan emin olun.
2- adresinden yeni yazılımı indirin ve bilgisayarınıza kaydedin.
3- Bilgisayarınıza kaydettiğiniz dosya sıkıştırılmış bir dosyadır, bu sıkıştırılmış dosyayı bir sıkıştırma programı (WinZip, WinRar) ile açın. Bu dosyayı açtığınızda 3 klasör ve altında 3 dosya göreceksiniz. Ana Paket, Firmware Paketi, Özelleştirme Paketi. Her üç klasörün altında update.app isimli sürüm dosyası göreceksiniz.

4- SD Kartınızda dload isimli bir klasör oluşturacağız. Bunun yapmak için :
  • Turkcell T20′yi bilgisayarınıza Usb kablo ile bağlayın
  • Bilgisayarınızdan T20 Sd kartını disk olarak görebilmek için Menü -> Bildirimler ‘i seçerek ya da dokunmatik ekranda yukarıdan aşağıya doğru parmağınızı kaydırarak bildirimleri açın ve Usb bağlandı sekmesini seçin.

  • Gelen Ekrandan Usb Depolama birimini aç ‘ı seçerseniz artık bilgisayarınızda T20 SD kartını bir harici disk olarak görebileceksiniz. Windows işletim sisteminizden artık SD kartınızda dload isimli klasörü oluşturabilirsiniz.
5- Bir önceki adımda dload isimli klasörü oluşturduktan sonra Ana Paket klasöründeki update.app isimli dosyayı bu klasöre kopyalayın. Kopyalama işlemi bittikten sonra bilgisayarınız ile T20 arasındaki kablo bağlantısını çıkarın.
6- 4. adımdaki gibi Menü -> Bildirimler ‘den USB depolama birinini kapat ‘ı seçin.
7- Ayarlar -> Depolama -> Yazılım Yükseltme -> Hafıza Kartından Günceleme menüsünü takip ederek yazılım güncellemesini seçin ve telefonu kapatıp açın. Bu işlem yakalaşık bir 5 dakika sürecektir. Bu sırada eğer telefonunuz uzunca bir süre işlem yapmadan kalıp kilitlenirse cihazın pilini çıkarıp takarak yeniden başlatın ve işlemi tekrarlayın.
8- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, bu sefer “Firmware Paketi” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
9- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, tekrar ”Ana Paket” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
10- 4. Adımdaki gibi T20′yi tekrar bilgisayara bağlayın, bu kez “Özelleştirme” klasoründeki update.app dosyasını sd kart’da daha önce oluşturduğumuz Dload klasörüne kopyalayın, 6. adımdaki gibi depolama birimini kapatıp 7. Adımdaki gibi yazılım yükseltmeyi yapın. Cihazı kapatıp açın.
Tüm bu işlemleri başarılı bir şekilde ve adım adım doğru bir şekilde yerine getirirseniz Turkcell T20 cihazınızı yeni yazılım versiyonuna yükseltmiş olacaksınız. Farkındayız kolay bir işlem değil. Normal şartlarda update.app dosyasını bir kez kopyalamak ve güncellemek yetiyor fakat anladığımız kadarı ile firmware tarafında da ciddi bir değişiklik var bu nedenle 2 kez ana paket’i yüklüyoruz.
Kolay gelsin Umarız başarı ile uygulayabildiniz tüm adımları. Artık yeni yazılım versiyonuna geçtiyseniz Ayarlar -> Telefon Hakkında menüsüne girdiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü göreceksiniz :
 
  • Beğen
Tepkiler: frk uzn ve Firew0rk


MaximumChatLaq

MaximumChatLaq

Üye
T20'de Wallpaper Değişiyor mu?
 
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Her telefonda olduğu gibi bunda da değişiyor. Böyle bi soruyu ilk defa duyuyorum. :D
 
MaximumChatLaq

MaximumChatLaq

Üye
İnternetteki Karşılaştığım Bütün T20'lerin Ekranları Mavi Onun İçin Merak Ettim :)
 
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Hayır sıkıntı yok. :)
 

uppsala

Üye
Üstadım bilgiler için teşekkür ederim. Yazdıklarını aynen uyguladım ve sonuç sizin de dediğiniz gibi yani son ekrandaki görüntü aynen oluştu, ancak internet bağlantısı ya da wi-fi bağlantısı simgesi (telefonun en üstünde gözüken şekiller) internet bağlantısı esnasında yeşil renge dönmüyor, ancak bağlantılarda sorun yok aslında. Şimdi işlemleri tekrar yapmayı düşünüyorum.
 
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Bende kullandım aynı şekilde bağlantı sorunu yok. Fakat Turkcell rom'u bana hiç kullanışlı gelmiyor, o yüzden yoigo rom'u kullanıyorum. Bunda Modern Combat: Sandstorm, Brothers in Arms, Gangster, Asphalt 5, Hero Of Sparta, Dead Space vs. Hepsini rahatlıkla oynuyabiliyorum. Turkcell rom da Turkcell'in kendi uygulamalarından dolayı hiç bir işlem doğru dürüst yapılmıyor maalesef.

Tavsiyem o rom'u kaldırıp imzamda ki "TURKCELL T20 ROM+ROOT REHBERİ İÇİN TIKLA" yazısına tıklayarak oradan yükleyebilirsin Yoigo rom'unu.

İyi forumlar. :)
 

uppsala

Üye
teşekkürler, deneyeceğim.
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Emeğin için teşekkürler. Öncelikle şunu söylemeliyim. Firmware klasörü içinde apk dosyası ismi yanlış. updata.apk değil de update.apk olması gerekiyor. Aksi takdirde hata veriyor. Güncelleme yapmıyor. Zip dosyasını çıkardığınızda bahsettiğim dosyanın adını değiştirerek düzeltin.

Firmware klasörü içindeki apk dosyası sanırım Huwaevi'nin orjinal romu. Bunu yükleyip güncelleme yapılınca telefon Huwaevi logosu ile açılıyor ve Turkcell'in uygulamaları yüklenmiyor. Telefon kendi orjinal haline dönüyor. 147 mb kullanılabilir uygulama hafızası sunuyor Turkcell uygulamaları yüklenmediği için. Ancak bu sürüm 2.3.3'te kalıyor. Yani bununla sadece telefona 2.3.3 orjinal romunu yüklemiş oluyorsunuz. Bildirim çubuğunda bluetooth, gps, data vb. butonlar bulunmuyor. Ayarlar kısmından mobil ağlara girip veriyi etkinleştirseniz dahi mobil interneti açamıyorsunuz. Bu güncelleme sonucunda iki tip Launcher sunuyor size. Biri Turkcell Başlatıcı'ya benziyor. Diğeri ise orjinal launcher. Simgeler iPhone simgelerine benziyor bunda. Zaten ilk birinci adımda Ana Paket içindeki dosya ile güncellemeyi yapınca telefonun sürümü 2.3.5 oluyor. Neden ikinci adımda Firmware klasörü içindeki dosyayla güncelleme yapılması gerektiğini anlayamadım. Sonuçta 3. adımda yine Ana Paket'i yüklüyoruz. Orjinal romunda 147 mb uygulama alanı varken, Ana Paket ile güncelleme yapıldığında Turkcell uygulamaları yüzünden 88 mb uygulama alanı kalıyor.

Özelleştirme paketindeki update dosyası ise sadece 1 kb. Yani boş bir dosya. Bu dosya herhangi bir güncelleme yapmıyor. Tahminime göre bu dosya ufak tefek güncellemeler çıktığında online güncelleme işini görecek.

Yukardaki anlatılan işlemleri başarıyla uyguladım. Telefonum 2.3.5 oldu. Ancak sanırım ikinci adımdaki Firmware kısmı atlanarak da Ana Paket ile 2.3.5 güncellemesi yapılabilir. Turkcell yine bir sürü lüzumsuz uygulamalarla telefonlarımızın uygulama hafızasını işgal etmiş. Keşke bunlardan ihtiyaç duymadıklarımızı kaldırmamıza izin verse. Paylaşımı yapan arkadaşa tekrar teşekkür ederim. Başarıyla uygulayabilirsiniz. Başta da söylediğim gibi Firmware kısmını eğer yapacaksanız klasör içindeki updata.apk dosyasının ismini update.apk olarak değiştirmeyi unutmayın. Artık 2.3.5'de ne gibi farklılıklar var bunu kullandıkça görebileceğim. O yüzden şimdi bu konuda bişey yazamıyorum.
 
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Emeğin için teşekkürler. Öncelikle şunu söylemeliyim. Firmware klasörü içinde apk dosyası ismi yanlış. updata.apk değil de update.apk olması gerekiyor. Aksi takdirde hata veriyor. Güncelleme yapmıyor. Zip dosyasını çıkardığınızda bahsettiğim dosyanın adını değiştirerek düzeltin.

Firmware klasörü içindeki apk dosyası sanırım Huwaevi'nin orjinal romu. Bunu yükleyip güncelleme yapılınca telefon Huwaevi logosu ile açılıyor ve Turkcell'in uygulamaları yüklenmiyor. Telefon kendi orjinal haline dönüyor. 147 mb kullanılabilir uygulama hafızası sunuyor Turkcell uygulamaları yüklenmediği için. Ancak bu sürüm 2.3.3'te kalıyor. Yani bununla sadece telefona 2.3.3 orjinal romunu yüklemiş oluyorsunuz. Bildirim çubuğunda bluetooth, gps, data vb. butonlar bulunmuyor. Ayarlar kısmından mobil ağlara girip veriyi etkinleştirseniz dahi mobil interneti açamıyorsunuz. Bu güncelleme sonucunda iki tip Launcher sunuyor size. Biri Turkcell Başlatıcı'ya benziyor. Diğeri ise orjinal launcher. Simgeler iPhone simgelerine benziyor bunda. Zaten ilk birinci adımda Ana Paket içindeki dosya ile güncellemeyi yapınca telefonun sürümü 2.3.5 oluyor. Neden ikinci adımda Firmware klasörü içindeki dosyayla güncelleme yapılması gerektiğini anlayamadım. Sonuçta 3. adımda yine Ana Paket'i yüklüyoruz. Orjinal romunda 147 mb uygulama alanı varken, Ana Paket ile güncelleme yapıldığında Turkcell uygulamaları yüzünden 88 mb uygulama alanı kalıyor.

Özelleştirme paketindeki update dosyası ise sadece 1 kb. Yani boş bir dosya. Bu dosya herhangi bir güncelleme yapmıyor. Tahminime göre bu dosya ufak tefek güncellemeler çıktığında online güncelleme işini görecek.

Yukardaki anlatılan işlemleri başarıyla uyguladım. Telefonum 2.3.5 oldu. Ancak sanırım ikinci adımdaki Firmware kısmı atlanarak da Ana Paket ile 2.3.5 güncellemesi yapılabilir. Turkcell yine bir sürü lüzumsuz uygulamalarla telefonlarımızın uygulama hafızasını işgal etmiş. Keşke bunlardan ihtiyaç duymadıklarımızı kaldırmamıza izin verse. Paylaşımı yapan arkadaşa tekrar teşekkür ederim. Başarıyla uygulayabilirsiniz. Başta da söylediğim gibi Firmware kısmını eğer yapacaksanız klasör içindeki updata.apk dosyasının ismini update.apk olarak değiştirmeyi unutmayın. Artık 2.3.5'de ne gibi farklılıklar var bunu kullandıkça görebileceğim. O yüzden şimdi bu konuda bişey yazamıyorum.



Kardeşim, updata.apk yanlış yazılmamış orada. Romu hazırlayanlar huawei firması zaten. updata.apk olarakta sorunsuz bir şekilde yükleniyor. 2 defa aynı dosyayı yüklüyoruz gereksiz demişsin. Ordada yazıldığı gibi bi firmware ile orjinal rom arasında bi uyuşmazlık söz konusu. Turkcell firması ile huawei firmasının sorunu o. Eğer telefonu 2.3.5 e güncellemek istiyorsanız anlatılanları yazdığı gibi uygulamanız gerek. Eğer gereksiz olsaydı zaten okadar zahmet edip anlatılmazdı o konu. İyi günler.
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Ana Paket içindeki güncelemeden sonra Firmware içindeki güncellemeyi iki kez denememe rağmen hata verdi. Güncelleme hata verip yarıda durdu. Dosyanın ismini değiştirdiğimde ise hatasız Firmware güncellemesi yapıldı. O nedenle dosya isminin yanlış yazıldığını söyledim. Böyle bir hatayla karşılaşanlar olursa benim söylediğim şekilde yaparlar. Yok mevcut haliyle hatasız yükleyenler için zaten sorun yok demektir.
 

seriescolic

Üye
benimde t20 var eger dediklerinizi aynen yapıp 2,3,5 yaparsam cıhazda ne degişiklikler olur ve artı ne eksileri olur herseyi ile yazarsanız sevinirim
 
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Ana Paket içindeki güncelemeden sonra Firmware içindeki güncellemeyi iki kez denememe rağmen hata verdi. Güncelleme hata verip yarıda durdu. Dosyanın ismini değiştirdiğimde ise hatasız Firmware güncellemesi yapıldı. O nedenle dosya isminin yanlış yazıldığını söyledim. Böyle bir hatayla karşılaşanlar olursa benim söylediğim şekilde yaparlar. Yok mevcut haliyle hatasız yükleyenler için zaten sorun yok demektir.

Anladım bilgin için teşekkürler. :)


----------Eklendi @ 18:58:36 ---------- Yazıldı @ 18:57:29 ----------

benimde t20 var eger dediklerinizi aynen yapıp 2,3,5 yaparsam cıhazda ne degişiklikler olur ve artı ne eksileri olur herseyi ile yazarsanız sevinirim


Kardeşim, hemen hemen aynı sayılır. + Olarak gereksiz Turkcell uygulamaları kalkıyor ve bağzı uygulamaların ara yüzü değişiyor. Bide performans'ının yüksek olduğu söyleniyor. Eksi yönü yok sanırım.
 

seriescolic

Üye
durum çubugu görünüm aynı kalır ve sd karttakiler silinmez dimi ve eger bir işlemi yanlış yaparsam geri düzeltilir mi
 
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
durum çubugu görünüm aynı kalır ve sd karttakiler silinmez dimi ve eger bir işlemi yanlış yaparsam geri düzeltilir mi

Merak etme anlatıldığı gibi uygularsan hiç bir sorun olmaz. görünüm ve durum çubuğu aynı.
 

seriescolic

Üye
çok saol

----------Eklendi @ 14:35:06 ---------- Yazıldı @ 14:15:55 ----------

sd deki her şey silinir mi
 
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Sd kart olduğu gibi durur.
 

seriescolic

Üye
son soru bi arkadaş internet baglanma simgeleri yeşil olmuyo demiş doğru mu
 

seriescolic

Üye
Üstadım bilgiler için teşekkür ederim. Yazdıklarını aynen uyguladım ve sonuç sizin de dediğiniz gibi yani son ekrandaki görüntü aynen oluştu, ancak internet bağlantısı ya da wi-fi bağlantısı simgesi (telefonun en üstünde gözüken şekiller) internet bağlantısı esnasında yeşil renge dönmüyor, ancak bağlantılarda sorun yok aslında. Şimdi işlemleri tekrar yapmayı düşünüyorum.
böyle bişey var mı
 


Üst Alt