Turkcell Kredi Notu Yükseltme - Turkcell Kredi Notu nasıl yükseltilir

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Turkcell Kredi Notu Yükseltme - Turkcell Kredi Notu nasıl yükseltilir
Türkiye'nin lider GSM operatörü Turkcell kredi puanı nasıl yükseltilir merak ediliyor. Turkcell kredi puanını yükseltme işlemi için neler yapılması gerektiği makalemizde yer alıyor.

Herhangi bir ihtiyaç için kredi almak isteyen insanların karşılarına pek çok farklı terim çıkabiliyor. Bu terimlerin bazıları ise hiçbirimizin daha öncesinde duymadığı terimler arasında yer alabiliyor. Kredi notu ise bankalardan kredi almak isteyen insanların artık hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olduğu terimlerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Bankaların müşterilerinin gerek kendi bankaları gerekse başka bankalar bünyesinde talep ettikleri kredi, kredi kartı, kredili limit hesabı ve çek gibi işlemleri alınmasına yönelik referansları kredi notu olarak da bilinmektedir. Kimi zaman kredi notu oldukça yüksektir, böylece işlemler sorunsuzca gerçekleşir. Kimi zaman da ülkemizdeki pek çok kişide olduğu gibi kredi notu düşük olabilir.

Burada önemli olan nokta kredi notunun nasıl yükseltileceğidir. Kredi puanlarının yükseltilmesi aslında çok daha kolaydır. Dolayısıyla insanların bunları bilmesi ve sonrasında da uygulaması gerekir. Herhangi bir bankanın müşterisi olan kişilerin kendi kredi notlarını yükseltmek adına öncelikle kullanmadıkları bütün banka hesaplarını kapatmalıdır. Bunların kaç senedir kullanılmadığı hiç önemli değil. Tüm hesaplar kapatıldıktan sonraki ikinci adım ise var olan borçların tamamının kapatılması. Bütün borçların sorunsuz bir şekilde kapatılması ile birlikte de kredi notu yukarıya doğru çıkmaya başlayacaktır. Borçların kapatılması ise kredi notunun hemen yükseltileceği anlamına gelmiyor.

Diğer bir aşamada ise bir süre boyunca herhangi bir kredi ya da kredi kartı için bankalara başvuruda bulunmamak gerekmekte. Çünkü yapılacak olan her bir başvuru sonrasında kredi notu ciddi anlamda düşebilecektir. Borçların verilmesinin ardından belirli bir süre bankalar üzerinden herhangi bir borç yapılmamalı. Yapılacak ilk hamle ise bankalar ile doğru bir şekilde çalışmak olmalı. Vadeli mevduat hesabının açılmasının ardından var olan birikim burada tutulmalı. Ardından da aylık faturalar için vadeli hesaplar üzerinden otomatik ödeme talimatı verilmeli. Son aşamada ise bankalardan düşük limitli bir kredi kartı talep edilmeli. Bu kart düşük oranlarda kullanılmalı ve borçların hesap kesim tarihinden önce kesinlikle ödenmelidir. Böylece yapılacak çalışmalar kişinin kredi notunda artışa yardımcı olacak, sonrasında istenilecek kredilerin olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.
 


Üst Alt