TURKCELL CONNECT CARD kampanyası ve aldığım modem hakkında görüşlerim.

Sponsorlu Bağlantılar

karides

Üye
    Konu Sahibi
TURKCELL CONNECT CARD kampanyası ve aldığım modem hakkında görüşlerim.
Evet arkadaşlar, TurkcellConnect cardlarda kampanya var ve 3G/EDGE Express Kart veya USB Modemden birini seçebiliyorsunuz. HP pavilion DV5000 için ben modemi tercih ettim. Zira, Turkcell'den önce AVEA'nın edge paketinden yararlanmak istedim; ancak AVEA'da satılan connect kart (Sony ericsson GC85) maalesef yuvalara oturmadı (DİKKAT! BU KART ÇOK İYİ OLMASINA RAĞMEN YENİ NESİL NOTEBOOK'LARA UYUM SAĞLAMIYOR). Böyle bir riski bir daha yaşamamak için modemi tercih ettim. Çünkü, modem USB'den bağlanıyor ve böylece ileride başka bir notebookta veya PC'de kullanılacağı zaman yuvalara oturtma derdi de olmayacak.
Kampanyaya gelince, bildiğiniz üzere connect kartlar aslında çok pahallı; ama kampanyada 12 veya 18 aylık taahhüt karşılığında modem de, express kart da size bedava veriliyor. Bunun karşılığında aylık 1 gb paket 39-YTL, 3 gb paket ise 59-YTL fiyat veriliyor. Aslında bu aldatmaca; çünkü içinde vergiler yok. Sonuçta bana 3 gb paket aylık 74-YTL olarak fiyatlandırıldı. Aslında bu bile çok karlı oluyor. Zira, kampanyadan önce zaten bu paket (kartsız olarak)60-YTL idi. Bu durumda fiyatı nakit 400-YTL olan connect kart bana hattıyla birlikte sadece 15-YTL'ye gelmiş oldu.

Sonuç ortada, aklınızda varsa kaçırmayın derim ben.

Ayrıca, merak edenler için veri hızı açısından şunu da eklemek istiyorum. Daha önce telefon modem olarak kullalırken var olan internet hızı ile şu an arasında kesinlikle fark var. Turkcell'ciler ne kadar kabul etmeseler de, bu hız ADSL kadar değil ama.
- Peki, işinizi görür mü? Yoğun download yapılmadığı sürece evet.
- Kesinti var mı? 2,5 saat içinde hiç olmadı (bu telefonunun modem olarak kullanıldığı dönemde çok olurdu)
- 3G'yi destekliyor mu? Evet ve en güzel tarafı da bu bence. Çünkü 400-500 YTL verilen piyasadaki bir çok kart, 3G'ye geçildiğinde çöp olacak. Bu modemin kullanıcıları ise hiçbir şey yapmadan daha fazla hızın keyfini çıkaracak.

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Bilgi Için Saol

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
paylaşım için saol

YARBAY219

Üye
saol peki download hızı ne kadar

DJ GENTLEMAN

DJ GENTLEMAN

Üye
güle güle kullan dostum hızlıysa eger işini görür

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
saol

leiche

leiche

Emekli Yönetici
saol karides abi

karides

Üye
    Konu Sahibi
saol peki download hızı ne kadar

İzmir - Çankaya'da (yani tam şehrin göbeğinde), 228 Kbps'yi gördüm dostum.

3 G lisansı çıkınca modem 7.2 Mb/s hızınını destekleyecek. Eee ona da az kaldığına göre... şimdilik iş görüyor; ama daha sonra uçuracak gibi görünüyor. :bigstar:

Üst Alt