Turkcell 5G İçin Küresel Alanda Tek Temsilci

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Turkcell 5G İçin Küresel Alanda Tek Temsilci
Küresel pazarda emin adımlarla ilerleyen Turkcell, 5G altyapı kriterlerini belirlemede NGMN Alliance’da söz sahibi oluyor.

Günümüz altyapısı olarak ülkemizde 3G ve Turbo internet kapsamında hizmet veren Turkcell, şu sıralar yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarında 4G testlerine devam ediyor.

Ancak hızına yetişmenin imkansız olduğu günümüz teknolojisi geleceğe dönük plan ve projeleriyle gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda küresel alanda yeniliklere öncülük eden Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği (Next Generation Mobile Networks Alliance/NGMN Alliance) 5g bağlantı konusunda girişimler devam ediyor. Türkiye’den sadece Turkcell’in temsil ettiği şebekeler birliği küresel referansları belirleme kapsamında girişimleri başlattı.

2020 sonrasında hayata geçmesi beklenen 5’inci Nesil Mobil İletişim, hazırlanacak olan ortak referansla kullanıcılara yüksek hızda internetin kapılarını aralayacak.Konuyl a ilgili bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü,şunları söyledi:

“Turkcell olarak, geçtiğimiz yıl NGMN Birliği’ne kabul edilmiş ve bu organizasyonun bir parçası olmuştuk. Bu kez NGMN 5G Girişimi’ne dahil olarak küresel gelişmeleri çok yakından takip etme fırsatı bulacağız. Bugünden bakıldığında 2020 yılı göze uzak görünebilir ancak geleceğin teknolojilerinde standartları belirlemek için henüz işin başında bu tip organizasyonların parçası olmak şart. Bizler Turkcell’in 5G teknolojisi üzerine yürütülen en kapsamlı çalışmada Türkiye’yi temsilen yer almasından mutluluk duyuyoruz.”

Tüm bu bilgilerin ışığında ülkemizde mobil internetin hızı da Turkcell ile belirlenecek gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: asigsasi ve B.A.R.O.N

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Çok para alsalarda işini yapmasını biliyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
heathrow

heathrow

Üye
bu haberin linkini ben vermiştim geçenlerde ama konu içerisinde vermiştim :)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: heathrow

wrongroad

Üye
100G de gelse internet fiyati dusmeyecegi icin 5G falan su an bos

osicik

Üye
turkcell 5G yi mb'ını 5tl den satar artık olsun memlekette zengin çok :)))))

• Beğen
Tepkiler: çaminci, B.A.R.O.N ve Nextman
Luck Star

Luck Star

Üye
4G getirmeden 5g iyiymis adam hizli internet için ayri para aliyor buna ev araba ister herhalde.

Davut420042

Davut420042

Üye
Daha 4G'yi Göremedik Ki :) Bu Ne Acele

Murat Alper

Murat Alper

Üye
daha 4g gelmedi hemen 5gyi bekliyorlar neyin kafası bu önce 4g gelsin sonra 5g'yi düşünürüz

TRSweet

TRSweet

Üye
4G yurtdisinda var

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Bu 5G şarj ömrünü nasıl yer acaba?
Ama yenilikler neler olur merak ettim

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Gulu Gulu
YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Daha 2g 3g çekmiyor: D Biz uçmuşuz anca yurt dışında olur bu Türkiye te 4g gelmedi daha

neon55T

Üye
şuan turkcell in full limitsiz keyfini yaşıyorum forumdaki arkadaşlar sayesinde. telefonumu modem yaptım laptop tan indiriyorum. Download Hızım 12 mbps upload 3-4 mbps civarında.
5 g ye geçilse bile önemli olan fiyat ve kota miktarları. bence fiyat ve kota politikası tüketici lehine değişmedikçe 5g gelmiş çok umrumda olmaz.

Sin007

Sin007

Üye
Turkcell bu her alanda ileri seviyede başarılar

Emeğine sağlık

• Beğen
Tepkiler: Nextman
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
İnternet denilince Turkcell derim susarım. Lanet vodafonu kullanoyorum şebekesi H çekmesine rağmen online oyun lag dolu veya bağlantısı kesiliyor. Turkcellin 95kbpslik internetinde bile lag yemediğim oyun vodafon 3g si ile lag manyağına dönüşüyor

Üst Alt