bence türkçe okunmalı hatta arapçanında ayrı bi önemi olduğunu düşünmüyorum bu konuda sonuçta oda bir dil yani anlamak daha önemli kuranı anlamadan arapça okumak mümkün camiilerde (sözde) arapca öğretiliyor ama sadece ezber başka hiç bişey değil arapça öğrenmek istiyorsan git kurs al en azından ezberlemessin
bence türkçe en mantıklı ve iyi olanı sonuçta ana dilimiz
--------------- Ekleme ---------------
dünyada ezanın dilini değiştiren tek millet türk milleti...
dini islam, kitabı kuran olarak kabul eden brr miillet... aslında bu türçe ezanı kabul eden bir avuç insan ve bu insanların gerçek bir türk ve müslüman olduklarına inanmıyorum... aslında arapça ezana müslüman olmayanlar bile buna saygı duyuyorlar hatta etkileniyorlar. nasıl hristiyanları, yahudilerin ayin yaptığı, ibadet ettikleri, dua ederken ettikleri dile ilahi söylerken ki dile bu ülkede karışılmıyor ise arrappçanın "a" sına bile dil uzatamazlar zaten bu miiletin tamamı buna izin vermez. bakmayın siz kimsenin bişe söylemediğine hani derler ya yumurta ... ya dayanma dan bi haraket eylem olmaz işte o anda bizim millet ne yapacağını bilir. ama bu yönümüzü hiç sevmiyorum artık şimdi bulunduğum zaman çok farklı eski geri kafalılık yok! artık kıyma tam kokacağı zaman buzluğa kaldırmak bişeyi çömüyo çünkü bakteriler sarmaya başlamıştır kıymayı önemli olan tazeyken buzluğa kaldırmak... demem o ki kıyamet kopana kadar israfil su'ru üfleyinceye dek kimse ne ezan-ı Muhammed'e, ne kitabımıza, ne dinimize, nede Allah'ın izniyle ülkemize namusumuza el süremez! bunu yapmayı umanlara, buna inananlara birileri çok fena gaz vermiş çok pis yalan söylemş. o güç onlarda yok. bu korku bu tırsaklık cesaretsizlik varken anca sinsilik ve şeytanlık üstü planlar silahlar icat ederler. bizim silahımız; imanımız, duamızdır bunlar warken atommuş, nükleer silahmış.. kusura bakmasınlar ama ... vııızzz gelirr trrıss gider.
gerçek müslüman olanlarıda biliyorum ben hepsi ..... in teki bu milleti devleti soyan Şerefsizler !!
kimse bu milleti din ile kandırmasın diye türkçe olsun diyorum bugüne kadar yapılanlar bu değilmi dini kullanarak halkı ....!!!!!
birde
''aslında bu türkçe ezanı kabul eden bir avuç insan ve bu insanların gerçek bir türk ve müslüman olduklarına inanmıyorum..''
eğer bunu söylüyorsan sen bu ülkede yaşama çünkü bunu yapanların başında ATATÜRK var !!
lütfen biraz milliyetçi olunya (milliyetçi derken atatürk milliyetçisi ) partilerle karıştırmayın !!
bu ülkenin insanları hep din kullanılarak kandırılıyor bu yüzden türkçe olmalı herşey
gerçekten şimdiki zihniyetleri anlayamıyorum... ya ana dilinizi utanmasanız ingilizceye çavirceksiniz.şakalarınız bile ingilizce.. bu ülkede anadoluda ingilizceyi anlamayan binlerce insan var bide anlamaktan söz ediyorsunuz. bi ezanın arapça olması size batıyo. merak etmeyin anadoludaki insanların bir çoğu ezanın anlamını çok iyi biliyor bilmiyorsa da onu hiisderek dinliyor vede arapça olması hiç batmıyor. bence boşa çabalamayın ezanın dilini bırakın da siz önce kendi dilinizin nasıl yok olduğunu izleyeceğinize bi çaresine bakın. ülkeye yarar sağlayacak işler üzerinde kafa yorun. doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi bilen insanlardan olun.. evrensel düşünün kendi kafanızda kurduğunuz ütopyalardan vazgeçinnn...
işte dediğim nokta batmıyor niye batmıyor işin doğrusunu kimse bilmiyor kulaktan dolma bugün ingilizce bi şarkıya anlamadan kafa sallayanda anlamadan kuranı dinleyende bence aynı kefede (ingilizce şarkıda adam çıkıyor saydırı küfürü ya adam çıksa arapça saydırsa durum aynı değilmi? )
demem oki anlamadan niye kafa sallayalım anlayarak iman etsek daha iyi değil mi açıkcası dili türkçe olan bi ülkede ve türkiye durumun böyle olması bana koyuyor . tepkim sadece arapçaya değil bütün dillere !
burası türkiye türkçe de anadil olarak ana yasada !(beğenmeyene

)
birde evrensel düşünün demişin bence sen düşün eğer düşünseydin ingilizceye lafda etmezdin!!
Tanrı uludur Tanrı uludur diye ezan mı olurmuş.
Hadisde varki 'Ahir zamanda Allah Allah diyen kalmaz' Yani Allah kelimisinin yerini böyle başka kelimeler alır, zikirhaneler kapatılır.
Bence ezan Arapça okunmalı Çünkü bazı insanlar la ilahe illallah kelimesinin anlamını anlata anlata bitiremiyor. Bu kelimeyi türkçeleştirmekle mana daraltılmamalı.
Türkçe ezan isteyenlerin kaçı ezan okununca camiye gidiyor ?
niye olmasın ki
bence daha iyi TÜRKÇESİ!
TDK boşuna mı çalışıyor ? anlam kaybı olmaz bence birden çok anlamı farklı şekilde yorumlayabiliriz