Türk Telekom Upload hızlarını artırdı! 

Sponsorlu Bağlantılar

phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Türk Telekom Upload hızlarını artırdı! 
Ülkemizde, internet kullanımı açısından önemli gelişmeler yaşanıyor. 2019 yılının başından itibaren hayatımızdan silinecek olan AKK öncesinde güzel bir gelişme daha yaşandı. Türk Telekom Upload hızlarını güncelledi. Peki, yeni Upload hızları ne durumda?

Türk Telekom Upload hızlarını artırdı

Türk Telekom’un internet altyapısını iyileştirme çalışmalarında sevindirici bir gelişme yaşandı. Her geçen dönemde fiber altyapısı için önemli iyileştirmeler yapan Türk Telekom, bir süredir pilot bölgelerde yapılan Upload hızlarını iyileştirme çalışmalarını genel kullanıma sundu. Türk Telekom Upload hızlarında nasıl bir değişiklik oldu?

Altyapı ve santral güçlendirmeleri ile yürütülen bu çalışmaların sonucunda, upload hızı 2 Mbps olan internet paketleri 3 Mbps ve 4 Mbps hızlarına yükseltildi. Bu değişikliklerin ise, belirli internet tarifelerinde olduğu anlaşıldı.

Türk Telekom’un ADSL2+ ve FTTX (Fiber İnternet) paketlerinde herhangi bir değişiklik yok. Bu tarifelerde, ADSL2+ için 1 Mbps ve FTTX için 5 Mbps upload hızları değişmedi. VDSL2 (Hipernet) paketlerinin 35 Mbps, 50 mbps ve 100 Mbps tarifelerinde upload hızları güncellendi.

Yapılan çalışmalar sonrasında, 35 Mbpshız sunan paket için, upload hızı 2 Mbps‘den 3 mbps seviyesine çekildi. 50 Mbps ve 100 Mbps hızlar sunan VDSL2 paketlerinde ise 2 Mbps olan upload hızları 4 Mbps seviyesine yükseltildi.

Upload işlemlerinde AKN süreci başladı!

Türk Telekom’un güncellediği upload hızlarında ise AKN benzeri bir uygulama da başlatıldı. Bu çalışma ile birlikte yukarıda bahsi geçen upload hızları ile 20 GB upload yapıldığında, tarife farkı olmadan, 2 Mbps hıza düşecek. Ay bitiminde ise tekrar 3 Mbps ve 4 Mbps hızlar yeniden sunulacak.


Bu hızlar, şu an için tüm kullanıcılara sunulmuş olmasa da, bölge bazlı olarak ilerleyen dönem içinde, altyapı ve santral iyileştirmeleri gibi çalışmalar bittiğinde, güncellenen upload hızlarını kullanan abone sayısı daha da artacaktır.
 


Üst Alt