Türk Telekom Düğmeye Bastı, Türkiye'deki İnternet Hız Problemi Tarihe Karışacak !..

Sponsorlu Bağlantılar

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Türk Telekom Düğmeye Bastı, Türkiye'deki İnternet Hız Problemi Tarihe Karışacak !..
Türk Telekom Düğmeye Bastı, Türkiye'deki İnternet Hız Problemi Tarihe Karışacak !..





Türk Telekom, internet tabanlı TV ve daha hızlı internet bağlantısı için altyapı şebekesini 4 yılda fiber optik kablolarla yenileyecek

Türk Telekom (TT), şebekesini yeni nesil telekom çözümlerine uyumlu hale getirmek amacıyla 3.4 milyar dolarlık altyapı dönüşüm projesini başlattı. TT yeni projelerle Türkiye'nin her bölgesinde aynı teknolojik altyapının bulunmasını ve tüm hizmetlerin her yerde verilebilmesini de hedefliyor. Şirket bu doğrultuda 4 yılda 3.4 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı planlıyor.

Yeniden dönüşüm projesinin en önemli ayağı, hızlı internet ve internet tabanlı televizyon (IPTV) için gerekli olan fiber optik ayağı. 'Erişim Şebekesi Fiber Optik' adlı proje yıpranmış ve eskimiş olan şebekenin yenilenmesi, ilave şebeke yapılması, mevcut erişim şebekesinin iyileştirmesi, altyapı sorunu olan sahalarda fiber optik ve geniş bantlı sunulmasını kapsıyor.

Bu rojenin tamamlanma süresi olarak 3+2 yıl açıklandı. Temmuz ayı itibariyle bu projeleri hayata geçirecek şirketlerle tüm sözleşmeler imzalandı.
Kırsalda atak

Projenin 'Kırsal Dönüşüm' ayağında ise, 4.3 milyon kullanıcı yeni nesil iletişim altyapısına kavuşmuş olacak.

Mevcut durumda sadece ses hizmeti sağlayan kırsal alanlarda bulunan santraller, ses, VoIP (internet Protokolü üzerinden ses), kiralık hat erişimi, geniş bant internet (DSL) ve IPTV gibi hizmetlerden yararlanabilecek.

Yeni tarife paketi dikkatle hazırlandı!

Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı Paul Doany ise, altyapı programının bütün ülkeyi kapsadığını, yapılacak dönüşümün bütçesinden de görüleceğini ifade etti.

Doany, bir soru üzerine, Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan tarifeler konusunda ise, yeni tarifenin Telekomünikasyon Kurulu'nun onayına sunulduğunu, Danıştay'ın ve sivil toplum örgütlerinin endişelerinin bu tarifede dikkate alındığını belirtti.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Emin Başer, bu yılın şirket için bir milat olarak kabul edildiğini, şirketin iletişim altyapısı ve hizmetleri itibariyle 2007'yi 'transformasyon yılı' olarak benimsediğini ifade etti.

Haber
 
The_Punisher

The_Punisher

Üye
çooooooooooooooooook sevindirici bir habeeeeerr bekleyip görecezzz :spr :cool
 


Üst Alt