Türk Silahl Kuvvetlerinden Bir Kaç Görüntü

Sponsorlu Bağlantılar

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
    Konu Sahibi
Türk Silahl Kuvvetlerinden Bir Kaç Görüntü

ilgi olursa devamı da gelecek arkadaşlar

kikaksk

kikaksk

Üye
heyt koclarım benım....

madmann

madmann

Üye
süper yaaa

VoLo

VoLo

Üye
resimler çok ii.işte türk askeri ama konu doğru yerde mi acaba?

мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
heyt be o ucaklar ne ole yavrum bnm

ewet millet herkesten su anda vatani gorevini yapmakta olanlara bi destek alkısı istiyorum

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(MiStA Fb &#064; Mar 20 2006, 12&#58;01 AM) [post=301244]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ewet millet herkesten su anda vatani gorevini yapmakta olanlara bi destek alkısı istiyorum

[/b][/quote]

jöly

Üye

çok gurur duydum arkadaşlar

kırizantem

Üye
allah başımızdan eksik etmesin inşallah

madhead

madhead

Üye
Resimlerin hepsi çok güzel..askerliğim geldi aklıma..eyy gidi günler..

sis

Üye

helal olsun koçlarıma

neoki

neoki

Üye
nedemek ilgi olursa&#33; ben vatanımın askerine ilgi duymayacamda neye duyacam&#33;&#33;&#33; çok teşekkürler tekrar göğsümüzü kabarttın

goldcase

Üye
harika resimler görünce çok gururlandım teşekkürler

entigin

Üye
Bu kutsal Ordu, yani Sen, Ben, Biz varoldukça bu yüce Millet sonsuza dek baki kalır.

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
    Konu Sahibi
ç. Kaideye Monteli Stinger (KMS):

Kaideye Monteli Stinger Sistemi, Stinger füzelerinin kullanım etkinliğinin bilgisayar ve çeşitli algılayıcılar kullanılarak artırılması ve bu suretle sabit, kritik tesisler, ileri muharebe alanında yer alan zırhlı ve mekanize birlikler ve diğer yer hedeflerinin alçak irtifa hava taarruzlarına karşı korunması maksadıyla, ASELSAN AŞ. tarafından geliştirilmiştir. Sistemin araca monteli (ZIPKIN) ve Zırhlı Platforma monteli (ATILGAN) versiyonları mevcuttur. Söz konusu sistemin K.K.K.lığı için tedariki devam etmektedir.

a. Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi:

Proje ile, mevcut sistemlerden daha uzun menzilli alçak irtifa hava savunma kabiliyetine sahip otonom bir hava savunma füze sisteminin manevra birliklerine kazandırılması hedeflenmektedir.

b. Modern K/M Hava Savunma Silah Sistemi:

Proje ile, Zırhlı ve Mekanize birliklerin kendi zırh ve hareketine uyumlu alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla, Kundağı Motorlu Namlulu Hava Savunma Silahının tedariki hedeflenmektedir.

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Güzel resimler, teşekkürler..

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
    Konu Sahibi

g. Köprücü Tankı:

Engellerden etkilenmeden hızla ilerleyebilmeleri için birliklerimize tanka monte makas köprü yeteneği kazandırılmıştır. K.K.K.lığının köprücü tankı ihtiyacının, tank üzerine monte edilmiş yüksek ağırlık sınıflı ve kayar tip modern sistemlerle karşılanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir

ğ. Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü:

Engellerden etkilenmeden hızla ilerleyebilmeleri için birliklerimize katlanabilir yüzücü (Şerit) köprü yeteneği kazandırılmıştır.

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
    Konu Sahibi

a. Modern K/M 155 mm Obüs (Fırtına):

Tamamen millî olarak tasarlanan ve 1 nci Ana Bakım Merkez Komutanlığı (Arifiye)&#8217;nda üretilen Fırtına Obüsüne; uzun atış menziline sahip namlu, Silâh üstü ateş idare bilgisayarı, Küresel Konumlama Sistemi (GPS) destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi, Otomatik namlu yönlendirme sistemi, Otomatik mermi doldurma sistemi entegre edilerek, silâhın bağımsız olarak (Tek top-tek batarya konseptine uygun) ve yüksek bir ateş gücüyle muharebe edebilmesi için gerekli donanıma sahip olması sağlanmıştır

ç. Orta Menzilli Modern Tanksavar:

Muharebe sahasının güçlü silâhları olan tankları durdurmak için, Kara Kuvvetlerinde Milan Tanksavar Füzesi ve TOW Tanksavar Füzesi gibi gelişmiş Tanksavar silâhları kullanılmaktadır.

Günümüz teknolojisinde bilinen tüm zırhları delebilecek modern tanksavar silâhı tedarik çalışmaları sürdürülmektedir.

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
    Konu Sahibi

a. Manş Çeken ve Takip İçin Güdümlü Uçak:

Radar/optik güdümlü füzeler ya da namlulu silahlar ile yapılan hava savunma takip eğitimlerinde kullanılması maksadıyla Hedef Takip Uçağı Sistemi (KEKLİK) geliştirilmiştir.

Manş Çeken Uçak Sistemi (TURNA), yüksek hızlı ve düşük maliyetli hava hedef sistemi çözümü olarak, radar optik, ısıl veya manuel olarak kontrol edilen namlulu uçaksavar silahları ve güdümlü füzelerin atışlı ya da atışsız takip görevleri için kullanılmak maksadıyla geliştirilmiştir

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar konuyu sabitliyelim diyecektim

ama ilgi çok az galibaa

seyfofen

seyfofen

Üye
<div class='quotetop'>(kırizantem &#064; Mar 20 2006, 06&#58;20 PM) [post=301524]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
allah başımızdan eksik etmesin inşallah
[/b][/quote]
amin

Üst Alt