Türk profesörden müthiş buluş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
Türk profesörden müthiş buluş


Almanya'da yaşayan Prof. Dr. Can Cedidi uzun zamandır üzerinde çalıştığı estetik deri ile estetik sinir projesini tamamladığını ve hayata geçirdiğini söyledi.

Almanya'nın Bremen kentinde Klinikum Bremen-Mitti Hastanesi'nin Plastik Cerrahi Bölüm Şefi Doç. Dr. Can Cedidi, 1 Eylül'de profesör oldu.
Özel Bremen Witten / Herdeche Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da görev yapan Prof. Dr. Can Cedidi bundan sonra zamanın büyük bölümünü estetik cilt ile estetik sinir araştırması yaparak değerlendireceğini söyledi.
44 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan İstanbul doğumlu Prof. Dr. Cedidi uzun zamandır üzerinde çalıştığı estetik deri ile estetik sinir projesini tamamladığını ve hayata geçirdiğini ifade etti.
Neura Gen

Cedidi, geliştirdiği estetik sinirle; sinirde meydana gelen hasar nedeniyle eli, kolu, yüzü veya vücudunun bir organı çalışmayan hastaların bu organlarını kullanmaya başladıklarını bunun da Almanya'da ilk olduğunu söyledi. Estetik sinir ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü ve daha iyisini yapmaya çalıştığını anlatan Prof. Dr. Can Cedidi, "Neura Gen ismini verdiğimiz bu buluş bir estetik sinir borusu. Birkaç santim boyunda ve beyaz renkte olan bu buluş hasar görmüş ve bir birleriyle iletişim sağlamayan sinirleri bir birine bağlıyor.
Böylelikle elini, kolunu, bacağını veya yüzünün bir kısmını sinirde meydana gelen hasar nedeniyle kullanamayan hastalar bu organlarını kullanmaya başlıyor. Şimdiye kadar birkaç hastaya sentetik sinir borusu operasyonu yaptım ve hepsinde şu anda hasarlı organlarını kullanıyorlar. Ancak,beyinden kaynaklanan felçlerde bu yöntem kullanılmıyor. Belki ileride bu da mümkün olur" dedi.
Estetik deriyi de yaptı

Uzun süredir üzerinde çalıştığı estetik deriyi de hastalar üzerinde kullanmaya başladığını ve olumlu sonuçlar aldığını belirten Cedidi, "Estetik deriyi yaptık. Bu deriyi de vücudunun herhangi bir yerinde ağır yanıklardan dolayı derisi büyük hasar görmüş hastalar üzerinde kullanıyoruz. Estetik deriyle hasta yeni bir deriye kavuşuyor. Bu deriyi bir kaza sonucunda cildi büyük hasar görmüş hastalarda da uyguluyoruz. Benim hedefim her ki araştırmayı daha da büyütmek. Benim işim plastik cerrahisi. Bu alanda inanlık için faydalı işler ve buluşlar yapmak. İnsanlara faydalı olmayı çok seviyorum" diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt