Türk kızına Londrada işkence

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türk kızına Londrada işkence
Türk kızı Londra’da ırkçı kızların işkencesine maruz kaldı







Londra'da yaşayan 14 yaşındaki Süreyya Özkaya, kendi yaşıtı olan ırkçı kızların hedefinde... Üç kişilik kız grubunun üçüncü kez saldırdığı Süreyya feci şekilde dövüldü



İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Kuzey Kıbrıslı bir anne ile Gaziantepli bir babanın kızı olan Süreyya Özkaya (14), geçtiğimiz salı akşamı parkta köpeğini gezdirirken ırkçı öğrencilerin saldırısına uğradı. Üç kişilik kız grubu Süreyya’ya üçüncü kez saldırdı. Saldırgan kızlar Süreyya Özkaya’nın saçlarını kesti ve saçları talihsiz kızın annesinden ayrı yaşayan babasının evinin önüne attı.

Aile korku içinde yaşıyor
Süreyya’yı hem döven hem de polise giderse evini yakıp iki kardeşinin başını kesecekleri tehdidinde bulunan saldırganlar, talihsiz kızın ailesini de korku içinde bıraktı. Güney Londra sınırları içerisinde yer alan Thornton Heath bölgesinde yaşayan dört kişilik Özkaya ailesinden anne Pembegül Kale, “Londra doğumlu kızım, Müslüman olduğu gerekçesiyle çevrede yaşayan çetelerin işkencesine maruz kaldı. Evimizin duvarına çirkin yazılar yazıldı. Tehdit edildik. Kızımın saçlarını yaktılar, feci şekilde dövdüler. Komşumuz kızımı baygın halde parkta buldu ve hastaneye kaldırılmasını sağladı. Kızım taburcu oldu ama zaman zaman travma yaşıyor. Geceleri uyuyamıyoruz” dedi.
Selsdon Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencisi olan Süreyya, okuldaki kızlarla tartışmasının ardından dayak yediğini ve okuldan uzaklaştırıldığını belirterek, “Okuldan atılmama sebep olanlar şimdi serbest” diye konuştu.

‘Saldırganlar cirit atıyor’
Ayrıldığı eşinin evinin 100 metre uzağında yaşayan Mehmet Özkaya ise saldırganların kızını “Seni okuldan attırdık, bu bölgede de istemiyoruz” diyerek tehdit ettiklerini belirtti. Özkaya, “Bu açıkça ırkçı bir saldırıdır. Bir yandan polis olayla yeteri kadar ilgilenmiyor, diğer yandan saldırganlar hâlâ evimizin etrafında cirit atıyor. Polis bizim öldürülmemizi mi bekliyor?” dedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: haltie
Onur Saka

Onur Saka

Üye
:off::off::off:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt