Türk Kahvesi

  • 16 Nisan 2011
  • 1692 Okunma
  • 6 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. MALZEMELER
    1.5 çay kaşığı şeker
    2 çay kaşığı kahve
    1 kahve fincanı su

    1 kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Cezveye kahve ve şekeri koyun. Suyu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte yüzeyindeki köpük hafif çe kabarıncaya kadar bekletin. Köpüklü kısmını fincana dökün.
    Cezveyi yeniden ateşe koyup kaynayınca fincana boşaltın. Sıcak servis yapın.

    < Resmi açmak için tıklayın >
     


    Yazan: CoDeYs
    rear2011 bunu beğendi.
  2. Övünmek gibi olmasın ama çok güzel yaparım ben kahveyi. Bol köpüklü hem de :D

    Bir tavsiye; kahveyi yaparken sakın sürekli karıştırmayın. Köpüğü olmuyor o zaman. Sadece kahve ve şekeri birbirine karıştıracak kadar devam edin karıştırma işlemine. Ve oluşan köpüğü sürekli kaşık ile fincana alın.


    ----------Eklendi @ 13:47:35 ---------- Yazıldı @ 13:44:09 ----------

    Üff canım çekti :dry:
     
    pelın_ bunu beğendi.
  3. ayy şimdı ıctım fıncanıda kapattım fal baktırcam:D
     
    minoo bunu beğendi.
  4. Ben de yaptım şimdi kendime. Kendi kendime de fal bakcam :ehe
     
  5. ohh gel cnm kadıköye ben bakıyım sana:)
     
    minoo bunu beğendi.
  6. Bunu yapalım bir ara.
     
  7. yapalım cnm:) hep kadıköydeyım:D modaya karsı bı kahve keyfı yapalım
     
    minoo bunu beğendi.
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
15/11/2018 - 02:38