hknhan
Üye
-
Konu Sahibi
-
çok doğru söylüyorsun arkadaşım.konu süper kardesim haklısın bencede kesnlikle türkçe işletim sistemi olmalı bence bu konuda meslek liseelerinin pc bölümlerine yeterli bilgi destekk imkan verilmeli ve lise 2 den ünv e kadar bu eğitim devm etmeli bence böyle olabilir...
Burak'cım dediklerine katılıyorum amaSelamlar,
Tüm konuyu okudum diyemem, şöyle bir göz gezdirdim sadece.
Açıkçası herkes "evet süpeeer Türk işletim sistemi olsuun" diye feryat figan bağırmasına rağmen kimseden bir icraat göremiyoruz.
En temel sebebi biz ulusça tembeliz. Hangimiz itiraz edebiliriz buna? Ancak TÜBİTAK bir şeyler yapıyor onda da biliyorsunuz kernel linux kullanıyor yani temeli Türk değil.
Açıkçası Türk işletim sistemi için "mutlaka olmalı" diyemeyeceğim. Nasıl olsa yığınla işletim sistemi var. Windows türevleri, *nix türevleri, keza diğerleri. Yani Amerika'yı bir daha keşfetmek niye?
Ama dünyaya faydalı olacak (Misal Photoshop) yazılımlar üretmek bu sektördeki gücümüzü artırabilir diye düşünüyorum. Ancak bu başlıktaki çoğu kişinin dediği "aman Türkçe olsun mutlaka" demek yine bizim daha yükselmeden çökmemize sebep olacaktır. Küreselleşen Dünya'da bildiğiniz üzere global dil İngilizce, haliyle oluşturulacak programda Türkçe'nin yanında İngilizce mutlaka bulunmalı.
Tabi bu Türkçe'nin doğru kullanılması gerekli. Misal Türkçe Photoshop (evet Adobe bunu yapmış, isterseniz Türkçe kurabiliyorsunuz) kullanmak durumunda kaldığım zaman işkence çektiğimi biliyorum.
Tabi bu bahsettiğim durum PC ortamında geçerli. Başka platformlar için işletim sistemleri yazılması ülkemiz adına çok faydalı olabilir. Zira şu anda savaş uçaklarımızın çalıştırdığı işletim sistemine kesinlikle erişimimiz yok ve tabiri caizse olası savaş durumunda yarı yolda kalmamış işten bile değil.
Neyse efendim, özetle Türk işletim sistemi diye yırtınmak yerine bu sektörde adımızı duyurmamız çok daha hayırlı olacak bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?