Tüketici Hakem Heyeti 2011 alt (Bağlayıcı) Limitleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
WeiLSiDe

WeiLSiDe

Üye
    Konu Sahibi
Tüketici Hakem Heyeti 2011 alt (Bağlayıcı) Limitleri
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
18 Aralık 2010 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 27789

TEBLİĞ

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN’UN 22 NCİ VE

TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETLERİ YÖNETMELİĞİ’NİN

5 İNCİ MADDELERİNDE YER ALAN PARASAL SINIRLARIN

ARTTIRILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: TRKGM-2010/1 )

MADDE 1 –(1) 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un değişik 22 nci maddesinde belirlenen usule göre Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bildirilen Üretici Fiyatları Endeksinde meydana gelen ortalama % 9,92 (dokuz virgül doksaniki) oranında artış esas alınarak 1/1/2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere:

a) 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un değişik 22 nci maddesinin 5 ve 6 ncı fıkrasındaki tüketici sorunları hakem heyetlerinin kararlarının bağlayıcı olacağına ilişkin üst veya tüketici mahkemelerinde delil olacağına ilişkin alt parasal sınır 1.031,87 TL,

b) 1/8/2003 tarihli ve 25186 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında, büyükşehir statüsünde bulunan illerde faaliyet gösteren il hakem heyetlerinin uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin alt parasal sınır 2.693,78 TL,

olarak tespit edilmiştir.

MADDE 2 –(1) Bu Tebliğ 1/1/2011 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 –(1) Bu Tebliğ hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.

Merhaba
Bu gün KVK servisi beni uyutmaya çalıştı hakem heyeti limitinin en fazla 800 TL olduğuna dair.
Belki sizede lazım olur diyerekten paylaşmak istedim.
İyi Forumlar

• Beğen
Tepkiler: suat1111, aagkn ve TheORCUN

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Sağolasın...

accman

accman

Üye
gerekli bi bilgi teşekkürler

aagkn

aagkn

Üye
güzel paylaşım olmuş :tşk:

suat1111

suat1111

Üye
mersi kardeşş

akibet2

Üye
Tam Olarak Konu Neydi ki :D Kvk sana böle bişi dedi (:

mh.

mh.

Üye
arkadaşlar benim n97 tam 7 defa servise gitti ben nokiadan defalarca paramı istedim ama vermediler bende thh ye başvurdum 3 ay sonra lehime karar çıktı ve nokia paranı vereceğiz dediler beni 1 ay bekletip sonra kararınız red edildi dediler bende yılmadım peşini bırakmadım ve ticaret mahkmesine başvurdum tabi bu arada cihaz 5 aydırda serviste bekliyordu mahkeme 5 ay sonra oldu yani 03-03-2011 de mahkemeyi kazandım.

bu arada önemli bir nokta var hakim bana: nokia paranı vermeyeceğiz dememişler beklemeye almışlar anlattım durumu, hakim bana: resmi olarak sana paranı vermeyeceğiz dememişler..
SİZE TAVSİYEM: TC YASALARINDA 4077 SAYILI GARANTİ BELGESİ DAHİLİNDE HAKLI OLDUĞUNUZU GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN HEMEN NOTERDEN İHTARNAME ÇEKİN GÖRÜN BAKALIM İŞLER NASIL HIZLANIYOR. YA SEVE SEVE YA SEVE SEVE İŞLERİNİZİ NASIL YAPIYORLAR.

BİLGİNİZE..

WeiLSiDe

WeiLSiDe

Üye
    Konu Sahibi
Tam Olarak Konu Neydi ki :D Kvk sana böle bişi dedi (:

Hakem Heyetini kazansam bile paramı alamayacağımı söylediler çünkü alt limit 800 küsür lira imiş. Benden bunun böle olmadığını söyledim. Sizde bilin diye paylaştım kanunu :oke:

blackbird48

blackbird48

Üye
arkadaşlar sizleri tebrik ediyorum artık uyanık bir toplum olalım öle herşeye koyun misli güdülmeyelim yasal haklarımızı sonuna kadar kullanalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt