TTnet 8 Megabit sınırsız tarifesi kota sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
codblackops2

codblackops2

Üye
    Konu Sahibi
TTnet 8 Megabit sınırsız tarifesi kota sorgulama
Arkadaşlar 8 mb'ye kadar çıkan sınırsız (aslında sınırlı :hmmm) paket kullanıyorum.
bugün kota sorgulamak istedim ve karşıma şöyle bir tablo çıktı.

Aylık Transfer Bilgileri
YılAyToplam UploadToplam Download
2012Ağustos4.472.841.904
(4,166 GB)
49.175.451.531
(45,798 GB)

2 Sorum olacak:
1)50 GB sınırına ulaşıp ulaşmadığımı nasıl anlayacağım?Yani toplam upload+toplam download miktarına mı bakacağım yoksa sadece download miktarına mı bakacağım?
2)45.798 GB diyor faturaya yansıyan 45 gb mi olacak yoksa yukarda yazan 49.175.451.531 bayt mı olacak ?

Şimdiden teşekkürler :)

Mert Gürbüz

Üye
Download+Upload

night_jack

night_jack

Üye
Hızın düştüğün de anlarsın zaten.

15097

15097

Üye
Bende merak ediyordum konu açman iyi olmuş :gul:

akro72

Üye
Kesin ve net bilgi: %100 download hesapalanıyor, upload hesaplanmıyor. Download ve upload hesaplama yöntemi sadece operatörlerde (avea-vodafone-turkcell) var.

El-CD

El-CD

Üye
ben de sadece download diye biliyorum

- - - Eklendi - - -

ama yöntemi değişti . Misal önceleri sadece bişey indirdiğinde işlerken kota şimdileri form alıp verirken bile download a işliyor yani eskisinden fazla yazılıyor

night_jack

night_jack

Üye

3 mb'ye düşüyor galiba öyle mi?

Denemek lazım torrent gibi bir programla :hmmm
Eskiden 70-80gb indirme yapsanızda hız düşmezdi ama artık değişti şimdi sınıra ulaştığınızda hızda düşme başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: codblackops2
codblackops2

codblackops2

Üye
    Konu Sahibi
Bende merak ediyordum konu açman iyi olmuş :gul:
:hmmm
Kesin ve net bilgi: %100 download hesapalanıyor, upload hesaplanmıyor. Download ve upload hesaplama yöntemi sadece operatörlerde (avea-vodafone-turkcell) var.

ben de sadece download diye biliyorum
ama yöntemi değişti . Misal önceleri sadece bişey indirdiğinde işlerken kota şimdileri form alıp verirken bile download a işliyor yani eskisinden fazla yazılıyor

Eskiden 70-80gb indirme yapsanızda hız düşmezdi ama artık değişti şimdi sınıra ulaştığınızda hızda düşme başlıyor.

anladım :tşk:

• Beğen
Tepkiler: night_jack
El-CD

El-CD

Üye
bende yine de hızma düşme olmuyor :hmmm

codblackops2

codblackops2

Üye
    Konu Sahibi
bende yine de hızma düşme olmuyor :hmmm

Bugün baktım 54 gb olmuş download :hmmm
torrenti denedim 400'ün üzerine çıkmıyor :bilmm
ama nette gezerken gayet hızlı onu anlamadım
neyse faturanın kesilmesine 3-4 gün kaldı bekleyeceğiz artık :eller:
4 gblık dosyası 3-4 saate indirebiliyorum

El-CD

El-CD

Üye

Bugün baktım 54 gb olmuş download :hmmm
torrenti denedim 400'ün üzerine çıkmıyor :bilmm
ama nette gezerken gayet hızlı onu anlamadım
neyse faturanın kesilmesine 3-4 gün kaldı bekleyeceğiz artık :eller:
4 gblık dosyası 3-4 saate indirebiliyorum

Benim gecen ay 165 gb olmus :kop2:

codblackops2

codblackops2

Üye
    Konu Sahibi
Amac ttnet-smile ve daha nicelerini yipratmak :ehe

kesinlikle
adil kullanım kotası ne ya :zzz:
50 gb eskiden yeterli olabilirdi ama şimdi çok yetersiz günümüzdeki oyunların 20-25-30 gb oldugunu düşünürsek :off:

KayraBey

KayraBey

Üye
Merkezi yerlede hız düşümü olabiliyor.Hatta yüksek hız bile verilemeyebiliyor.Benim kayınbirader Bahçelievler'de oturuyor.Henüz 500 ile indirme yapabilmiş değil.450 bile nadir yani.Ben Sultangazi'de oturuyorum.Ttnet'i arayıp hızımı düşürmelerini istiyorum :) Evet yanlış okumadınız.Hızımı düşürmeleri için arıyorum.Tesisat kaldırmıyor ne yapayım.Hızı sabitletiyorum.920Kb ile indirme yapıyorum.Bu 2-3 ay geçmeden 1.200'e dayanıyor.Otomatik olarak yükseliyor.Tabi benim hat kaldırmayınca sürekli bağlantı kopuyor.Arıyorum hızımı düşürmeleri için.Ayrıca ben 50Gb kotayı geçiyorum ama sorun olmuyor.Hız yine aynı.Ttnet görevlisi bana buralarda hızı düşürmezler çünkü çok kullanıcı yoktur.Sorun olmaz ama Beşiktaş vs gibi yerlerde hemen düşer orası burası gibi değil demişti.

• Beğen
Tepkiler: codblackops2
codblackops2

codblackops2

Üye
    Konu Sahibi
Merkezi yerlede hız düşümü olabiliyor.Hatta yüksek hız bile verilemeyebiliyor.Benim kayınbirader Bahçelievler'de oturuyor.Henüz 500 ile indirme yapabilmiş değil.450 bile nadir yani.Ben Sultangazi'de oturuyorum.Ttnet'i arayıp hızımı düşürmelerini istiyorum :) Evet yanlış okumadınız.Hızımı düşürmeleri için arıyorum.Tesisat kaldırmıyor ne yapayım.Hızı sabitletiyorum.920Kb ile indirme yapıyorum.Bu 2-3 ay geçmeden 1.200'e dayanıyor.Otomatik olarak yükseliyor.Tabi benim hat kaldırmayınca sürekli bağlantı kopuyor.Arıyorum hızımı düşürmeleri için.Ayrıca ben 50Gb kotayı geçiyorum ama sorun olmuyor.Hız yine aynı.Ttnet görevlisi bana buralarda hızı düşürmezler çünkü çok kullanıcı yoktur.Sorun olmaz ama Beşiktaş vs gibi yerlerde hemen düşer orası burası gibi değil demişti.

vay be darısı bizim başımıza :)

KayraBey

KayraBey

Üye
Daha geçen gün düşürdüm hızımı yine 1mbit artmış hız.1.050 gibi bir hızla indiriyorum.Fazla sürmez başlar kopmalar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...