Tsunamide kaybolan çocuk 7 yıl sonra geri döndü.<Ujong Baroh-Endonezya>

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Tsunamide kaybolan çocuk 7 yıl sonra geri döndü.<Ujong Baroh-Endonezya>



[h=2]İnsanlık tarihinin en büyük felaketleri arasında sayılan Endonezya'daki depremde tam 7 yıl sonra bir mucize yaşandı.[/h]
Endonezya'nın Açe ve Sumatra bölgelerinde 26 Aralık 2004 yılında meydana gelen deprem ve tsunamide 230 bin kişi hayatını kaybetti. İnsanlık tarihinin bu en büyük felaketinden tam 7 yıl sonra bir mucize gerçekleşti. Açe bölgesine bağlı Ujong Baroh köyünü metrelerce yükseklikteki dev dalgalar vurduğunda Yusniar ve Yusuf Yulanda, üç çocuğuyla birlikte evine doğru gidiyordu.


100'den fazla kişinin öldüğü köyde korkunç felaketten Yusniar ve Yusuf Yulanda kurtuldu ama o zaman henüz 6 yaşında olan kızları Meri Yulanda'yı dev dalgalar alıp götürdü. En azından küçük kızlarından bir daha haber alamayan depremzede çift tam 7 yıl boyunca böyle düşündü.


[h=4]SADECE 'İBRAHİM'İ HATIRLADI[/h] Endonezya haber ajansı Antara'ya göre tsunamide kayboldu sanılan kız, 7 yıl sonra yaşadığı köye geri döndü. Şimdi ergenlik yaşında olan Meri Yulanda ailesinden sadece dedesinin ismini hatırlıyordu.


Genç kız, dedesinin isminin İbrahim olduğunu söyleyince köylüler ailesine verdi. Meri Yulanda'nın annesi 7 yıl önce tsunamide kaybettiği küçük kızını vücudundaki bir 'ben'den tanıdı.


[h=4]YALNIZ BİR KADINLA BİRLİKTE YAŞADI[/h] Meri Yulanda'nın son 7 yılı nerede geçirdiği öğrenilmedi ancak genç kızın bu süre içinde yalnız bir kadınla birlikte yaşadığı tahmin ediliyor.


[h=4]230 BİN KİŞİ ÖLDÜ[/h] Endonezya'da 26 Aralık 2004 yılında meydana gelen deprem ve tsunamide 230 bin kişi hayatını kaybetti. Sadece Sumatra adasında 170 bin kişi yaşamını yitirdi. İnsanlık tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Endonezya'daki depremde 7 yıl sonra bile hala yaralar tam olarak sarılmış değil.

KAYNAK:
 


u_cosar

u_cosar

Üye
vay be
 
SHS

SHS

Üye
bu bir mucize midir? Nedir?
 
fullwar

fullwar

Üye
Merak etmeyin Holywood çoktan film yapımına başlamıştır. "Nicolas Cage" başrol olursa izlemem diyeyim. :nono:
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
:hmmm
 
spy ghost

spy ghost

Üye
öldürmeyen allah öldürmüyor :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt