TSK sınır ihlali yapan Suriye uçağını vurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
TSK sınır ihlali yapan Suriye uçağını vurdu
Suriye sınırında sınır ihlali yapan bir Suriye uçağı, TSK jetleri tarafından düşürüldü.

Suriye sınırında düştüğü haber alınan Suriye uçağının, sınır ihlalı sebebiyle TSK'ya bağlı uçaklar tarafından vurulduğu anlaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Suriye’ye ait iki MIG-23 uçağının, Suriye hava sahasında kuzeye doğru uçuşunun Diyarbakır’daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi'nden 80 deniz mili mesafeden izlenmeye başlandığı, uçakların Türk hududuna on deniz mili mesafeye gelmelerinden itibaren dört kez ikaz edildiği, uçaklarından birinin bölgeden uzaklaştığı, diğerinin uyarılara rağmen Türk hava sahasını yaklaşık bir kilometre ihlal ettiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca, hava sahasını yaklaşık bir kilometre ihlal eden Suriye uçağının batıya doğru yönelerek 1,5 kilometre daha Türk hava sahasında uçmaya devam ettiği, hava devriye görevindeki iki F-16 uçağından birisinin angajman kuralları gereği saat 13.14’de Suriye uçağına füze attığı, isabet alan Suriye uçağının hududun 1200 metre güneyinde ve Suriye topraklarındaki Kesep bölgesine düştüğü bildirildi.


Konuyla alakalı olarak bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan: "Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan, bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere, silahlı kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum, Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Bu arada Hollanda'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırı ihlal eden Suriye uçağını düşürmesine ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i arayarak tebrik etti. Gül, Türkiye'nin sınırlarını koruma konusundaki azim ve kararlılığının gösterildiğini vurguladı.

Kaynak:
 
  • Beğen
Tepkiler: xtrem06, -Börteçine- ve mehsevim


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Kural kuraldır.
 
Enes

Enes

Üye
Budur
 
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
sabah akşam bomba sesi duyuyorum īnş bi sorun olmaz savaş gibi çünkü ilk biz etkileneceğiz :( bide 2 gün önce bir çok alevi suriyeli katledildi :(
 
Symbianizer

Symbianizer

Üye
Kaşındılar :islik
 
ozakin70

ozakin70

Üye
4 uyaridan sonra hak ettiler yani isin garip yanı resimli haberlerde hep Solo Türk ü gösteriyorlar malum Solo Türk F-16 gösteri uçagı;)
 

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
198
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
291
Eren Değerli
İhtiyar007
Cevap
6
Görüntüleme
378
OttomaN TigeR


Üst Alt