TRT'nin hedefi şifresiz maç yayını

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
TRT'nin hedefi şifresiz maç yayını




TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin şifreli maç yayını için çalıştığı açıkladı. "Maç yayınlarının şifresiz yayınlanmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum" diyen Şahin, Arjantin modelini incelediklerini belirtti





TRT şifreli maç yayıncılığına son vermeye hazırlanıyor.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıkladı. TRT'nin maç yayınlarına talip olduğunu belirten Şahin, şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını söyledi. TRT Genel Mü-dürü İbrahim Şahin, bugünün TRT'sinin dünün TRT'sinden çok farklı olduğunu belirterek, 'Çünkü bu teknolojik çağı yakalamış yayıncılık gelişmele- rini izleyen ve rekabet eden bir TRT'yiz' dedi.
Şahin, TRT Genel Müdürlüğü'nde, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında, günümüzde TRT'nin sadece Türkiye'deki medya ile değil, dünya medyalarıyla da rekabet etmek istediğini söyledi.
kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını belirten Şahin, "Maç yayınlarının şifresiz, açık yapılmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum. Arjantin modelini inceletiyorum" dedi.

MODEL ARJANTİN'DEN
Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin modeli, şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan bir yöntem. Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin'de olumlu sonuçlar verdi. TRT de maç yayın ihalesine girip şifresiz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebil-mesine imkan vermeyi amaçlıyor.
Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi halkın gurur duyacağı bir medya gurubu haline getirmek istediklerini vurgulayan Şahin, idari yapılanmada büyük değişiklikler yaptıklarını, 200'ün üzerindeki kadro unvanını 90 seviyesine indirdiklerini anlattı.

2 YENİ KANAL GELİYOR
Şahin, 'Teknolojik yeniliklerle yıllık 10 trilyonun üzerinde enerji tasarrufu sağladık. Yayıncılık alanında da 12 Ekim tarihi itibarıyla yeni bir sayfa açacağız. Ekim ayında müzik kanalımızı ve Arapça yayın yapan kanalımızı açacağız. Açtığımız her yeni kanal büyük beğeni topladı' dedi.

Gösterdiğimiz özeni kimse karalayamaz

Şahin, bir gazetecinin, “TRT ihalelerinden bazıları bir gazeteye haber oldu. Bu konuda ne diyeceksiniz?” şeklindeki sorusunu, şöyle yanıtladı: “PTT Genel Müdürlüğüm döneminde 3 bin ihale yaptım. Ulaştırma Müsteşarlığım döneminde Türkiye'nin yatırım bütçesinin üçte biri elimden geçti. Çok şükür tek bir ihaleme itiraz olmadı. TRT'de 50 bin liralık bir ihale yapılmış bu ihaleyi alan kişinin Amasyalı olduğu iddia ediliyor. Bu ihaleyi alan adamı ben tanımam. Eğer o beni tanıyorsa hemen istifa edeyim. 50 bin TL'lik ihale için yazanlar bu ihaleye en düşük değer veren kişinin kazandığını yazmıyorlar. Yine yıllık bütçesi 1 katrilyon olan bir kurumda 50 bin liralık ihaleyle usulsüzlük olduğunu yazanlar, bu usulsüzlüğün nerede olduğunu yazmak zorundalar. Çünkü tek bir resmi şikayet yok, tek bir resmi başvuru yok. Bizim en büyük vasfımız kamu kaynaklarını kullanırken gösterdiğimiz azami özendir. Bu özeni kimse karalayamaz. TRT üzerine çöreklenen bazı şirketlerin rantını kestik. Neden bunu kimse söylemiyor?”

ABD'deki Ermeni çocuklarına Türkçe

TRT Genel Müdürü Şahin, ABD'deki Ermenilerin talebini ise şöyle dile getirdi: "Yazın iki hafta Los Angeles'da idim. Orada önemli bir Ermeni nüfusu var. Bana TRT Türk'ü izlediklerini söylediler. Çocuklarının Türkçe öğrenmesi için TRT Çocuk Kanalı'nın da ABD'ye indirilmesini rica ettiler. ABD ve Avustralya için çalışma yapıyoruz."

Reyting ölçümüne RTÜK el koymalı

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurettin Güz: "Reyting ölçümü ile ilgili epeyce tartışma var. Genel problem yapılan ölçümün denetlenebilir olmasıdır. Ortada sağlıklı ölçüm yapılamadığına ilişkin iddialar, deliller var. Örneğin kapatılan bir televizyon kanalının reyting ölçümlerinde en çok izlenen kanal çıkması gibi. Genel beklenti RTÜK'ün elini taşın altına koymasıdır. Reyting ölçümünde örneklemin seçimi önemli bir problem. Sonuçta 4 milyar dolarlık bir reklam pastası var."

İnanmayanların oranı yüzde 90

Tüm Radyo ve Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkanı Adnan Yüce: "Federasyonumuza bin 47 radyo, televizyon ve internet kuruluşunu temsil eden 16 dernek bağlı. Reyting ölçümü bizi de rahatsız ediyor. Ölçümlere inanmıyoruz ve güvenmiyoruz. Bize göre reyting sonuçları üzerinde ciddi bir manipülasyon var. Daha önce bize bağlı kuruluşlar içinde yaptırdığımız bir ankete göre reyting ölçümlerinin doğruluğuna inanmayanların oranı yüzde 90'ın üzerinde. Reytingler, birilerine parayı verene göre değil, gerçeği yansıtmalı."

AGB'de gri noktalar var


TRT Genel Müdürü Şahin AGB'nin reyting ölçümlerini sağlıklı bulmadıklarını belirterek, reyting ölçümleri için ihaleye çıktıklarını ve 1-2 ay içerisinde ölçümlere başlanılacağını söyledi

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AGB'nin yaptığı reyting ölçümlerinde gri noktaların bulunduğunu söyledi. Şahin, "Bize bu gri noktaları izah edemediler. AGB'ye TRT'nin de içinde yer aldığı bir komisyon kuralım, burada bizi ikna edin dedik. Çözüm bulacağız dediler ama bir sonuç çıkmadı. Şimdi biz ihaleye çıkıyoruz, ölçümü biz yapacağız. Bir iki ay içerisinde bu olacak. Eğer bu sağlıklı olursa 7-8 özel TV'de bu sisteme katılacak" dedi. Öte yandan TRT'nin açtığı ihaleye 5 firmanın katıldığını ve ihaleyi alan firmanın Türkiye'nin 40 ayrı yerinde 3 bin deneğin katılacağı sistem kurma çalışmalarının sürdürdüğü de öğrenildi.

BİZE İZAH EDİN
AGB'nin verileri gece 02.00'da toplayıp İtalya'ya gönderdiğini ve orada sabah 06.00'da değerlendirmeye alındığını anlatan Şahin, "AGB'ye 'Bu arada 4 saatlik zaman diliminde ne oluyor, orada gri noktalar var. O gri noktaları bize izah edin' dedik, '02-06 arasındaki belirsizliği çözmek için aralarında TRT'nin de yer aldığı bir komisyon kuralım, bize izah edin' dedik, 'çözüm bulacağız' dediler ama sonuç çıkmadı" dedi.

SEDA BANTTANDI AMA...
AGB'nin reklam ratinglerini de ölçtüğünü anlatan Şahin, "Seda Sayan bir gün programa çıkmadı. Seda Sayan canlı yayın yapıyor ve 10'u 20 geçe reklamlara giriliyordu. Ancak o gün programa çıkmadığı için banttan tekrar yapıldı ve saat 10.25'te reklamlara girildi. Ancak baktık ki AGB'nin reklam reytingleri ölçümünde 10'u 20 geçe reklamlar yükseliyor. AGB yöneticilerine bunu söyledik, bize izah edin dedik" şeklinde konuştu. Şahin, ayrıca ölçüm yapılan şahısların isimlerinin gizli olması gerekirken gizliliğin ihlal edildiğini de sözlerine ekledi.
 


kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
"Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi ..."sen onu benim kulahıma anlat hem reklamlardan hem devletten aldıgınız parayla köşe üstüne köşe oldunuz.Öyle zenginsiniz ki 500 binlira bir sunucuya verebiliyorsunuz
 
Cynical

Cynical

Üye
Parayı belgesele filan yatırmayın Allah muhafaza elinizde filan patlar. Siz dönemlik diziler yaptırın sadece, 5 bölüm sonra dizi ortalarda yok. Sizin müdürünüzü BBC'ye stajyer olarak göndermek lazım.
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi halkın gurur duyacağı bir medya gurubu haline getirmek istediklerini vurgulayan Şahin, idari yapılanmada büyük değişiklikler yaptıklarını, 200'ün üzerindeki kadro unvanını 90 seviyesine indirdiklerini anlattı.

İnşallah öyle yapıyorsunuzdur. :oke:


Ekim ayında müzik kanalımızı ve Arapça yayın yapan kanalımızı açacağız. Açtığımız her yeni kanal büyük beğeni topladı' dedi.


Turksat ' ta Yayına Hazırlanan Kanallar :oke:


Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin modeli, şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan bir yöntem. Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin'de olumlu sonuçlar verdi. TRT de maç yayın ihalesine girip koduz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebil-mesine imkan vermeyi amaçlıyor.

Gerçekten bu amaçla yapılacaksa TRT'yi sonuna kadar destekliyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt