TRT WORLD

Sponsorlu Bağlantılar

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
TRT WORLD
Aslında ülkemiz için sevindirici bir haber bu hatta müthiş. Nedir bu müthiş haber; Türkiye'yi dünyada temsil edecek bir kanal kuruldu bir kaç ay önce.
Bu kanal Amerika'nın CNN International'ı, İngiltere'nin BBC International'ı, Suudi Arabistan'ın Al Jazeera English'i gibi uluslararası medyada Türkiye'nin kalesi olması amacıyla sadece hakkı, doğruyu anlatmak, ingilizce yayın yapmak, Türkiye'den ve dünyadan haberleri tüm dünyaya ulaştırmak amacı ile kuruldu.

Kanalın adı TRT WORLD, yani TRT DÜNYA. Kanal TRT'nin 15. kanalı ve içeriği uluslararası haber kanalı. Türkiye'nin mesajını bütün dünyaya iletecek bir kanal olacak..

Basın toplantısında kanal şu şekilde tarif ediliyor: ''Artık uluslararası odaklar, güçler, ülkeler, iletişim üzerinden, kitle iletişimi üzerinden bir algı operasyonu yürütüyorlar. Ve bu algı operasyonlarında ülkemizin menfaatlerini koruyabilmek, imajını koruyabilmek, itibarını yüksek tutabilmek aynı zamanda bütün kurumlarımızın topyekün kamu diplomasisi faaliyeti yürütebilmesinden geçiyor. Böyle baktığımızda TRT WORLD'te, Türkiye'yi anlatan, Türkiye'nin tezlerini anlatan ve menfaatini koruyan bir yayıncılık yapacak.''
Kanalın yayın misyonu şöyle açıklanıyor; Mazlum coğrafyadaki insanların sesini, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan tüm dünyaya duyurmak..

Buraya kadar her şey mükemmel. Ama fragmanı izlediğimde şok oldum! Alttaki yorumlara bakmadan önce 1 dakikalık fragmanı dikkatlice izleyin zaten yorumları okuduğunuzda ikinci kez izleme ihtiyacı duyacaksınız.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
İllüminati sembolü tek göz fragmanın sonunda önümüzde beliriveriyor. Kanalın WORLD yazan kısmındaki 'O' harfininde tekgözü sembolize ettiği fragmandaki geçiş efektinden anlaşılıyor. Dahası 0:53 - 0:58 saniyeleri arasına tekrardan dikkatlice bakın; Namaz kılan insanlar var hemen arkasından patlayan bombalar terör olayları iliştirilmiş yani fragmanda resmen islam eşittir terörizm algısı sunulmuş..
Bu kanalda bu semboün ne işi var! Devlet kanalımızda! Neye hizmet ediyor? Siz anlayabildiniz mi? Ben gayet iyi anladım..

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
:)