Galatasaray'ı izleme hakkı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
India

India

Üye
    Konu Sahibi
Galatasaray'ı izleme hakkı!
sonuna kadar okuyun hak vereceksiniz

ŞEVKET ARSLAN

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi grup maçlarına Manchester United deplasmanında yapacağı mücadele ile başlayacak. 19 Eylül Çarşamba günü 21.45'te başlayacak maç Old Trafford Stadı'nda oynanırken karşılaşma D-Smart platformundan ekranlara gelecek. Peki neden?

19 yıldır Şampiyonlar Ligi maçlarını şifresiz veren Star TV, neden bu sezon farklı bir uygulamaya gitti? D-Smart'la yapılan anlaşmaya göre, Çarşamba'ya denk gelen bütün Şampiyonlar Ligi maçları bu platformda ve şifreli yayınlanacak! Doğru mu?

Bu arada Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde maçlarının NTV ve Star TV'den ekranlara şifresiz geleceği haberleri de büyük ölçüde doğrulandı.

Galatasaray'ın maçlarının şifreli kanaldan, Devler Ligi'ne havlu atan Fenerbahçe'nin maçlarının açık kanaldan verilmesinin anlamı ne?

"Galatasaray'ın reytingi çok yüksek, şifreli vererek büyük abone toplarız, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayan Fenerbahçe'yi şifreli versek de abone bulamayız" mı?...

Yoksa;

"Şampiyonlar Ligi'ne direk katılan, yaptığı flaş transferlerle büyük sükse yapan, son şampiyon Galatasaray'ın dalga dalga büyüyen popüleritesinin önünü kesmek" mi?..


Ferit Şahenk formasını çıkarmalı

Neden bunca yıldır uygulanan "açık kanal" sistemi, Galatasaray rüzgarının dalga dalga yayıldığı bir dönemde durduruluyor? 2000'li yıllardaki "Galatasaray rüzgarı" ve o zamanki bütün çocukların Galatasaraylı olmasını hatırlayıp, "çocuksu" bir plan mı uygulanıyor?

Sportif başarı, transferler ve ekonomik rahatlık konularında rakiplerinin hızla önüne geçmeye başlayan Galatasaray'ın muhtemel Şampiyonlar Ligi başarılarını "en azından milletin gözü görmesin" fikri mi benimseniyor?


Bütün bunlara Star ve NTV'nin 'Fenerbahçeli' patronu Ferit Şahenk'in cevap vermesi lazım. Ve Şahenk, gerçekten çizdiği profildeki gibi sportmen, centilmen ve 'takımların kardeşliği' felsefesine inanıyorsa, patron olarak üzerindeki formayı çıkartmak zorunda. Adil olmalı, sadece Galatasaraylıların değil, tüm Türkiye'nin "maç izleme hakkını" geri vermelidir.

Galatasaraylı taraftarlar nerede?

Galatasaraylı taraftarlar, sosyal medya başta olmak üzere bütün platformlarda birlikte hareket ederek bu haksızlığa karşı birlik olmalı ve takımlarının Devler Ligi maçlarını, 19 yıldır olduğu gibi yine açık kanala aldırmalı.

Son söz:

Futbol, işadamlarının, yorumcuların, futbolcuların ve fanatiklerin kendi aralarında takıldığı bir spor haline gelmiştir. Halktan kopuş git gide büyüyor. Yeni nesil maç izlemeden büyüyor, futbolun can damarı para değil, taraftardır. Parayla taraftar bulamazsınız ama taraftar para kazandırır. Futbolu "zengin sporu" haline getirmeyin.

Sustun G.Saraylı! Susunca sıra sana geldi!


Bildiğin gibi Galatasaraylı; şampiyon Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçları D-Smart'tan yayımlanacak. 19 yıldır Türk takımlarının açık kanaldan yayınlanan Devler Ligi maçları ilk kez şifreli yayına geçecek. Hukuki olarak bir sorun yok, elbette parayı veren düdüğü çalacak.

Benim takıldığım ise şu:
Neden bu sene ilk defa Şampiyonlar Ligi maçları şifreli yayına geçti?
Devler Ligi'nin yayın hakları elinde olan Star TV, neden bu hakkını D-Smart'a verdi?

Bana diyorlar ki; olay sadece ticaret!

Ben de diyorum ki;
Türkiye'nin en büyük medya patronu, tarihin
"gazetecilikten en çok para kazanan adamı", gazetecilikten TÜSİAD patronu olmuş bir holding, yani Doğan Holding, yani Aydın Doğan, yıllardır Star TV'nin ve D-Smart'ın sahibiyken bunu akıl edemedi de, 'bu üstün ticari fikir' Ferit Şahenk, Star TV'yi alınca bulundu?

Eğer konu sadece iş ve para olsaydı, sayın Aydın Doğan herhalde bunu yapardı ve çok da göze batmazdı.

Doğan Holding'in D-Smart'ının dekoder satışlarının azlığı sayın Şahenk'e çok mu dokundu da, "alın size feda olsun Şampiyonlar Ligi maçları, yeter ki abone sayınız uçsun, bitsin bu işkence, dinsin gözyaşları" moduna girdi?

Hadi ben tepeden tırnağa kuruntu yapıyorum, söylediklerimin tamamı saçma şeyler, olay sadece para...

İşte bu sefer de işin en acı, sporun en nefret ettiğim yüzü ortaya çıkıyor, mideme kramp giriyor...

Birkaç medya patronu ve yönetici, kendi aralarında iki viski yudumlayıp birer kahkaha atarak, on milyonlarca kişinin moralini bozabiliyor, zevkinin içine edebiliyor? Bütün beklentileri tek kalemde yıkabiliyor!

Hadi Türkiye'deki maçları anlayalım, insanları tribüne getirtmek için yaptınız diyelim. Ki o da doğru değil - Şampiyonlar Ligi maçları, açık kanaldan yayınlansa bile tribünler tıklım tıklım oluyor... hepimiz biliyoruz - Allah'ın İngiltere'sindeki maçına kim gidebilecek? Deplasmanda oynanan maçın bize ne faydası var? Birkaç binlik koltuk (4 bin) ayırırlar. Bari deplasman maçlarını açık kanaldan verin?

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinin Çağlar Köyü'ndeki bir çocuğu, Şırnak'taki bir çobanı ya da Edirne Çatalca'nın Tosunköy'ündeki emekli amcayı mutsuz edebilme gücü nasıl bir şeydir acaba!

Her zaman söylerim, sporu iş adamlarına yönettirirseniz olacağı budur. Türk futbolunu'zengin sporu' haline getiren, tribünlerdeki küfrün, maçlara olan ilginin azalmasının, Uluslararasındaki başarısızlığımızın en büyük suçlusu bu zihniyet ve bu yöneticilerdir.

Ve en önemlisi:
Bir nesil futbol izlemeden büyüyor. 15 yaşındaki bir çocuk kahve köşelerine gidemeyeceğine, evine D-Smart da alamayacağına göre, 20 milyonu 18 yaş altında genç olan bu ülkenin insanların belki de bu yılın en önemli futbol olayını izleyemeyecek.

Sonra da "futbolumuz neden gelişmiyor, alt yapımız neden bozuk, taraftarlar neden maça gitmiyor, gidenler neden sadece küfür ediyor" diyorsunuz. Özel localarınızdan dışarı çıkın, milyonları maç izletmek yerine dedikodu programlarını izlettiren sizlersiniz.

Son söz:
Bundan önceki yazımda Galatasaraylı taraftarları birlik olup bu konuda ortak hareket etmesi gerektiğini söylemiştim. Facebook üzerinde bulunan 'CimbomSayfasi' isimli taraftar topluluğunun 2 binin üzerinde tepki mesajı yazıldığını ancak ilgili kurum tarafından hemen silip engellediğini öğrendim.

Ayrıca Twitter'dan da yaklaşık 40 bin üyesi bulunan @CimbomFan üyeleri de konuya eğildiler ancak 'şimdilik' yeterli olmadı.

Galatasaraylı taraftarlar, internet üzerinde dünyanın en etkili, ne büyük, en kalabalık taraftar gruplarından biri değil miydi? Hani neredeler? Hiç mi rahatsız olan yok? UltrAslan nerede?

Hadi ne TFF'nin 'Beşiktaşlı' başkanınından umudumuz var, ne 'yalan ve dedikodu' uzmanı basından, ne Türk Sporunu ve kulüpleri yöneten fabrikatörlerden! Hatta 'Liseli' ekolünün simge ismi Ünal Aysal'dan bile bu kadar 'sıradan taraftar'ın sorununa eğilmesini beklemiyorum.

Benim beklentim dünyayı sallayan Galatasaraylı taraftarlardan...İstedikleri olmasa bile, sonucu değiştiremeseler bile bu haksızlığa seslerinin gür çıkmasını bekliyorum...

Olması gereken 2 şey var:

1: Bütün Galatasaray taraftarları başta ultrAslan; ortak hareket etmeli ve ilgili kurumlara baskı uygulamalı. Fakslar, mailler, telefonlar... elinizden ne geliyorsa...

2: Ferit Şahenk'in üzerindeki Fenerbahçe formasını çıkarmasını (Star TV ve NTV; F.Bahçe'nin Avrupa'nın 2. Ligi olarak görülen, UEFA Avrupa Ligindeki maçları şifresiz verecek), Türk Sporuna ve Galatasaray'a verdiği büyük zararın farkına varmasını ve insafa gelmesine duacı olmak...
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt