interwap
Üye
agps yardımlı gps d,t bütünleşik gps ile aynı değildir yardımlı gps şebekeye bağlanır bu da ücret ödenmesine sebep olur ancak tümleşik gps hiç bir ücret ödemeksizin direk olarak uydulara bağlanılarak kullanılır
----------Eklendi 07.06.2011 @ 01:04:00 ---------- Yazıldı 06.06.2011 @ 23:24:48 ----------
650 mi şaka mı yapıyorsun en fazla 430 lira olur bence ben bir daha da symbian telefpn almam nokia kopyası ürün göremedim ama iphone dersen haklısın ama artık böyle piyasada tutunamayacaklarını anladılar ki kendi tasarımlarını kullanıyorlar ve tabiki android ne de olsa ücretsiz bir işletim sistemi
Yanıltıcı bilgiler veriyorsun.
GPS: Uydulardan gelen sinyal doğrultusunda konum belirlemeyi sağlar.
aGPS: GPS ile aynı özelliktedir. Artı olarak internet bağlantısı sayesinde bağlanılacak uyduların bilgisini alır ve böylece tüm uyduların (30'dan falza) sinyallerini aramadan sadece kullanabileceği uyduların (~10) sinyallerini arar. Böylece dakikalarca sürecek ilk bağlantı süresi saniyelere kadar düşmektedir. Bunun içinde bir kaç KB veri yeterli.
Benim internet bağlantım yok veya interneti kullanmasını istemiyorum diyorsan menüden aGPS kullan seçimini pasif yaparsın ve GPS olarak kullanırsın bu kadar.
Senin bahsettiğin muhtemelen Google Maps. Google Maps haritaları internetten yüklediği için epey bir veri alışverişi oluyor. Bunun içinde internet paketi şart.
Eğer Androidli bir telefonunuz varsa internet paketi almanız faydanıza. Yoksa telefonu tam fonksiyonlu kullanamıyorsunuz. Wifiyi her yere taşıyamazsınız.


