Trabzon ve lazlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
e_r_EN

e_r_EN

Üye
    Konu Sahibi
Trabzon ve lazlar
Uzun zamandır kafama takılan bi konu bu arkadaşlar medya yüzünden trabzona yapışmış bir kimlik durumunda ben de trabzonluyum ve bugüne kadar Trabzon'da henüz lazca konuşan kimseye raslamadım ve bildiğim kadarıyla lazlar Rize ve Ardeşende bulunuyorlar yani Trabzon'ile hiç bir alakaları yok aslında Trabzon'a rum demek bile daha mantıklı gelebilir ama rum kökenide yıllar öncesine dayanır ve artık tamamen türktür yani kısacası Trabzon şehri üzerindeki laz kimliği tamamen yanlıştır

Sizinde bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum ...

(yanlış anlaşılma olmasın lazları bende herkez gibi seviyorum amacım 'Trabzonda lazların yokluğu' =) )

Odysseus

Odysseus

Üye
Irk ayrımı yapmam, yapanı da sevmem. Türkiye'de sadece iki memleketin insanı laftan anlamaz onu da açıklamayayım. Gerisi, Türk'ü, Kürdü, zazası, çerkezi, lazı hepsi bizim. Azmadıkları, bölmeye çalışmadıkları, haddini aşmadıkları sürece...

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Irk ayrımı yapmam, yapanı da sevmem. Türkiye'de sadece iki memleketin insanı laftan anlamaz onu da açıklamayayım. Gerisi, Türk'ü, Kürdü, zazası, çerkezi, lazı hepsi bizim. Azmadıkları, bölmeye çalışmadıkları, haddini aşmadıkları sürece...
:oke:

e_r_EN

e_r_EN

Üye
    Konu Sahibi

kesinlikle katılıyorum hatta onlar Türkiye'nin renkleri güzellikleri fakat benm söylediğim yanlış olan bir bilgi üzerine

arslansem

arslansem

Üye
Ben bu seneye kadar tüm Karadenizlilerin laz olduğunu biliyordum.Fakat öyle değilmiş.Adapazarında öğrendim.İnsan büyüdükçe her sene bişeyler öğreniyor.Yanlışlar düzeltiliyor ardına yeniler geliyor:)

e_r_EN

e_r_EN

Üye
    Konu Sahibi
Ben bu seneye kadar tüm Karadenizlilerin laz olduğunu biliyordum.Fakat öyle değilmiş.Adapazarında öğrendim.İnsan büyüdükçe her sene bişeyler öğreniyor.Yanlışlar düzeltiliyor ardına yeniler geliyor:)

dediğim gibi sadece Rize ve Ardeşen'de varlar tabi göç edenler ayrı doğruyu öğrendiğine sevindim :oke:

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Seni çok iyi anlıyorum kardeş. Ayrım yapmak gibi algılanmasın tabi ki. Lazlar'ın Doğu Karadeniz'de yaşadığını biliyordum. Çoğu insan da Gaziantep'in yerlilerini Kürt sanır. Ama Gaziantep'in yerlileri Türk'tür. Bu yüzden de Güneydoğu illeriyle benzer hiçbir yanı yoktur.

e_r_EN

e_r_EN

Üye
    Konu Sahibi
Seni çok iyi anlıyorum kardeş. Ayrım yapmak gibi algılanmasın tabi ki. Lazlar'ın Doğu Karadeniz'de yaşadığını biliyordum. Çoğu insan da Gaziantep'in yerlilerini Kürt sanır. Ama Gaziantep'in yerlileri Türk'tür. Bu yüzden de Güneydoğu illeriyle benzer hiçbir yanı yoktur.

saol arkadaşım konu amacına ulaşıyor demekki teşekkürler

Odysseus

Odysseus

Üye
Bu konu varken yeni bir konu açmak istemedim. Buradan bir uyarı yapmak istiyorum. Forumumuza girip herhangi bir memleketin insanını kötülemeye ve alaycı ifadelerde bulunmaya çalışanlar var. Unutmayalım her memleketin iyisi ve kötüsü mutlaka vardır ve olacaktır. Bir bireyin kötü olması tüm o ilin insanlarını kötülemez. Forumumuzda herhangi bir memleketin insanına hakaret edenlere müdahale edilmekte ve edilecek. Lütfen bu tip hassas konularda daha hassas davranınız. Sırf Kürt doğduğu için ya da sırf laz doğduğu için kimseden nefret edemeyiz. Kürt doğmak, laz doğmak bizim elimizde değil. Hepsi bizim kardeşimiz. Ama daha önce de dediğim gibi haddini bildiği ve sınırlarını aşmaya çalışmadığı sürece...

e_r_EN

e_r_EN

Üye
    Konu Sahibi
diğer mesajlarım da sürekli belirtiyorm zaten lazları veya diğer grupları hepsini seviyorm onlar türkiyede olmalılar çünkü apayrı bir renkler ve en önmlisi türkler benim belirttiğim yanlış olan bir bilgidir sadece eğer trabzonda yaşasaydılar bundan asla rahatsızlık duymazdım kısaca söylemek istediğim bu konuda kesinlike bir ırk ayrımı bir millet ayrımı yoktur onlar aksini iddia etmedikleri sürece türktür ve bizim de kardeşimizdir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...