avcitalip
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ben sana alma 2 marka birbirine bağlanmıyor demiştim
web şifreleme ile güçlendirme yapmak için cihazların birinde REPEATER özelliği olması gerekiyor.
buda senin elindeki aletlerde yok... repeater marka ayırt etmez ama biraz hız düşüklüğü yapabiliyor. 8mbiti 7mbite düşürmek gibi. hız düşmesi olmayabilirde..
onun dışında TP-link marka alırsan BRIDGE yapabilirsin. TL-WA ile başlayan cihazlarda hem repeater hem bridge özelliği var..
team viewer la bakmaya gerek yok çünkü o 2 modem mümkün değil birbirine kablosuz güçlendirme yapmaz
bu iş üzerine fazlasıyla kafa patlamış biri olarak.
DHCP yi airtieste açık tutacaksın. motorola modemde kapatacaksın
motorola modeme sabit ip vereceksin. airties modemler 192.168.2.1 dir.
motorola modeme 192.168.2.50 ver mesela...
airties modemden aldıgın lan kablosunu. motorolanın lan girişine taktıktan sonra motorolanın WLAN ayarlarını yaparsan.
2 modemdende sorunsuz olarak WLAN bağlantısıyla internete girebilirsin.
kablosuz olarak 2 modemi birbirine bağlamak içinde WDS yada airtieste MESH denir. bunu kullanacaksın.
şöyleki. farklı markalar arasında sadece wifi WEB şifreleme kullanırsan haberleşme yapıyorlar.
ayrıca airties kıt bir marka çok kısıtlı modellerle uyumlulukları var..
bu durumda iki modeminde wifi ismini wifi yayın kanalını ve WEB şifrelemesini aynı yapacaksın.
airtiesin arayüzünde ilgili yere (BRIDGE MAC yazar normalde) motorola modemin MAC adresini gireceksin.
motorolaya da airtiesin MAC adresini gireceksin.
bu durumda 2 modem kablosuz olarak birbirine paralel çalışacak ve 2 modemdende sorunsuz internete girebilirsin.
bu 2. anlattıgım yöntem airties ve motorolanın birbiriyle uyumluluguna bağlı.
anten pek fayda sağlamıyor. bende 8 lik aldım ama sinyalde yükselme %10 bile farketmedi
abi bugün aldığım yere fatura kestirmeye gittim adam olmadıysa 150 TL'ye AirTies'in 300Mbit modemi var dedi istersen onu vereyim eski modemini geri alırım dedine yapmamı tavsiye edersin 50 TL daha vermem gerekecek
yaa sen napacaksın onu çift bant destekli 5ghz yayında yapıyor tabii pahalı olur.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız(aynı adamın dükkanına gidiyorum,kendisi Zonguldak'ta ve en ucuz veren o)
fiyatı bence normal :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
yaa sen napacaksın onu çift bant destekli 5ghz yayında yapıyor tabii pahalı olur.
sadece 2.4 lük 300mbit model yokmuymuş.. 150 tl az paramı
bence sen götür aldığın tp linki iade et paranı geri al..
35 tl ye 730RE satıyor millet çok daha ucuza halledersin.
2. ele yönel derim. tertemiz 1 aylık sıfır kutulu satan çok kişi var
WDS var.. ama çok pahalıya almışsın diyorum işte..
iyi de abi oda TP-Link,Airties'in TP-Link ile uyuşmadığını söylüyorsunbenim aldığım modemde tekrarlayıcı özelliği yok mu peki abi ?
WDS var.. ama çok pahalıya almışsın diyorum işte..
1 tane 730RE alsan bir tane WR741nd alsan 75 tl eder. birini airtiesin yanına koyarsın. birini mutfağa koyarsın canavar gibi çeker her yerde..
300mbit ile 150mbit arası çok bişey farketmez zaten senin için..
airties modem hızlı değil dersen.. 150mbitlik daha uygun bir tplink modem al derim..
8968 gereksiz pahalı bence
yauww dene
wifi olarak görmez airtiesle tp-link birbirini... 150 tl ye airties almak mantıksız
görmesi derken. internet paylaştıramazsın
abi öyle desene o şekilde görüyorar yanlışın varhatta ben mac adreslerini alabilmek için ekledim bile birbirlerini
görmesi derken. internet paylaştıramazsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?