Tokat'ta Jandarmaya Pusu: 7 Şehit

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Tokat'ta Jandarmaya Pusu: 7 Şehit
Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine ateş açılması sonucu 7 askerin şehit olduğu bildirildi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine ateş açıldı. Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, saldırıda 7 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Niksar Devlet Hastanesi yetkilileri yaralı asker Emrah Mandıralı ile Arif Temel'in tedavi altında olduğunu uzman çavuş Yusuf Öztürk'ün de ameliyata alındığını açıkladılar.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ
Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca (Hatay)
Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, devriye görevi sırasında meydana gelen terörist saldırısıyla ilgili "Şu anda hangi örgütün saldırıyı gerçekleştirdiği konusunda bir şey söylemem mümkün değil" dedi.
Yetkililer saldıran teröristlerin hangi örgüte mensup olduğu konusunda kesin bilgi bulunmadı. Bölgede bir dönem etkili olmaya çalışan DHKP-C terör örgütü en son 2004 yılında 5 teröristin ölü ele geçirilmesinden sonra etkinliğini yitirmiş, en son geçen yıl Reşadiye'de 1 akaryakıt istasyonunu yakmışlardı.
1990'lı yıllarda terör örgütü PKK, Karadeniz'e açılma çabasına girerken, Turceli, Sivas, Tokat, Erzincan bölgelerinde çeşitli sol örgütlerle işbirliğine girmeye çalışmış, ancak bu uzun süreli olmamıştı.

SİSLİ HAVADA HAİN PUSU
Yetkililerden alınan bilgiye göre Sazak Köyü yakınlarında, yoğun sisin etkisiyle görüş mesafesi 2 metreye kadar düşerken, öğle saatlerinde devriye görevi yapan jandarma timine, teröristlerce ateş açıldı. Sazak Köyü Jandarma Karakolu'na bağlı jandarma timi yol devriyesi görev yaparken, bölgede pusu kuran teröristlerin saldırısına uğradı. Güvenlik kuvvetlerinin karşı ateşiyle çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler sevkedildi.
Reşadiye Belediye Başkanı MHP'li Rafet Erdem, Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekibine teröristlerin ateş açtığını söyledi. Olayın ardından bir televizyon kanallarına bağlanan Başkan Erdem, "Türk milletinin başı sağolsun. Sisli bir hava var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Burada 1997 yılından beri herhangi bir olay olmuyordu. Açılım açılım diyenler görsün. Açılım yapmaya devam etsinler" dedi.

GÜL: "HAİN SALDIRIYI ŞİDDETLE TELİN EDİYORUM"

Olayın duyulmasından sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün Tokat'taki yerel yöneticilerden, ABD'de bulunan Başbakan Erdoğan'ın da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan bilgi aldığı öğrenildi. Olayın Beşir Atalay'ın basın toplantısı yaptığı saatlerde duyulması dikkat çekti. Gül daha sonra yayınladığı mesajda saldırının, ülkenin kardeşlik ortamına yöneldiğini belirterek, "hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum" dedi. Gül'ün mesajı şöyle:
"Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda askerlerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum.
Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum.
Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.
Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Yahu bunlar Tokat'tan temizlendi diye duymuştum ama Tokatta çok mağara var...Saklanıyor hainler....
Allah rahmet eylesin....

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Türki'yedeki olayların sonunda böyle bir şey olacağını düşünmüştüm.

Allah Rahmet Eylesin

lovestar

lovestar

Üye
nöbetteyim...çatışma bana 60 kilometre mesafede...reşadiye hastanesine 29 yaralı getirildiğini duyduk.niksar devlet hastanesinede getirilenler var.ağır yaralılar sivastan gelen askeri helikopterlerle cumhuriyet üniversine nakledilmiş.çatışmanın halen sürdüğü yönünde bilgiler var.bu bizim bölgede konuşlanan tikko dhkpc işi değil kesinlikle pkk olmalı.en az 30 kişilik bir grup oldugu düşünülüyor...******...2000 li yıllarda biz tokat almus olarak olaganüstü hal bölgesiydik.her gün 1-2 şehit olurdu...3-4 yıldır temizlenmişti burdan bölücüler ama şimdi aniden hortlatıldılar ne hikmetse.almus ilçe merkezinde sokağa çıkma yasağı var.bizede gelen giden hasta yok şimdilik.uzun bir gece olacak ölen mehmetçiklerimize Allah rahmet eylesin.çatışan yiğitlerimizinde yardımcısı olsun rabbim...:ağlarım:

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
7 ailenin ocagına ateş düştü bu şekilde nereye varıcak ALLAH rahmet eylesin Şuan resmen bu şerefsizler türkiye cumhuriyetine meydan okuyorlar tsk nın artık bu işe el koymasını istiyorum ve güneydoğuda tekrardan olağan üstü hal şartlarının geri gelmesini düşünüyorum her gün çatışma ve kan daha serabın acısını yaşarken 7 şehit haberi alıyorum arık yeter diyorum

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Ayrıca http://www.maxicep.com/haber-kosesi/molotofla-yakilan-serap-oldu-283054.html bu konudaki teröristlerin molotofla saldırdığı iett otobüsündeki kız ölmüş. Teröristler için askerimize polisimize vur emri verilmediği sürece bu katliamlar devam edecek diye düşünüyorum. Teröristlerin masum vatandaşları öldürmesi serbest lakin teröristleri öldürmek suç... Bu kafayla biz daha çok gencecik fidanlarımızı, açmamış güllerimizi toprağa veririz....

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
eline sağlık Mehmet .....

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
uf ya yazık askerlerimize :( haberde 7 şehitten bahsediliyor ama mesut un yorumunda olay daha da büyük gibi ALLAH belasını verdin o vatan hainlerinin idam edeceksin onları biz ordan sivasa gidiyorduk artık kullanmayız o yolu zaten yıllar önce de varmış o olaylar dualarla giderdim o yoldan

lovestar

lovestar

Üye
arkadaşlar son gelişmeleri veriyorum.bizzat şahit oldum cenazeler ambulanslarla tokat cevdet aykan devlet hastanesine getiriliyor.çatışma 3.30 4.00 sularında olmuş hainler bir anlık vurup kaçmışlar...istihbarattan birebir nöbetçi dr umla birlikte ilk agızdan aldık bilgiyi...tokat 112 bütün ambulanslar olay yerinde.yaşam destek ünitesine bağlı olarak 1 saat önce bir askerimiz yaralı olarak getirildi.tıbbi ölümü kısmen gercekleşmiş kardeşimiz yogun bakımda yaşatılmaya calışılıyor...dualarınızı eksik etmeyin nolur...tokat ta büyük çaplı araba konvoylarıyla bayrak tasıyan gencler teröre lanet yagdırıyor.hastane cevresi ve il giriş çıkışları özel tim polislerince sarıldı.sürekli devriye geziliyor.yarın yapılacak törenin ardından cenazeler ailelerine gönderilecek.Allah rahmet eylesin...

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
:ağlarım::ağlarım::ağlarım::ağlarım::ağlarım:

arslansem

arslansem

Üye
Allah belanızı versin!

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
arkadaşlar son gelişmeleri veriyorum.bizzat şahit oldum cenazeler ambulanslarla tokat cevdet aykan devlet hastanesine getiriliyor.çatışma 3.30 4.00 sularında olmuş hainler bir anlık vurup kaçmışlar...istihbarattan birebir nöbetçi dr umla birlikte ilk agızdan aldık bilgiyi...tokat 112 bütün ambulanslar olay yerinde.yaşam destek ünitesine bağlı olarak 1 saat önce bir askerimiz yaralı olarak getirildi.tıbbi ölümü kısmen gercekleşmiş kardeşimiz yogun bakımda yaşatılmaya calışılıyor...dualarınızı eksik etmeyin nolur...tokat ta büyük çaplı araba konvoylarıyla bayrak tasıyan gencler teröre lanet yagdırıyor.hastane cevresi ve il giriş çıkışları özel tim polislerince sarıldı.sürekli devriye geziliyor.yarın yapılacak törenin ardından cenazeler ailelerine gönderilecek.Allah rahmet eylesin...

sağolasın mesut ALLAH mekanlarını cennet ailelerine sabir versin tüm dualarımız onlarla inş. o vatan hainleri yakalanır bir insan bir insanın canına nasıl kıyar ki vatanını beklemek üzere gurbette olan canlara nasıl kıyılır ALLAH ım sana sığındık

huri$

huri$

Üye
$ehitlerimizin sevenlerine sabirlar diliyorum mekanlari cennet olsun ate$ du$tugu yeri yakiyor :ağlarım:
tum dualarimiz mehmetçiklerle rabbim onlari koru guç ver analarin acilarini dindir
en kisa zamanda o vicdansiz hainler olmeyip surunerek cezalarini bulsunlar ya$attiklari acilar yetsin artik:off:allah belalarini versin

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
O kadar insanın, özelliklede ananın Beddualarını alıyor hainler...Müslüman müslümanı öldürüyor....Lanet olsun sizin gibi dar kafalı insanlara....Tek boyutlu düşünüyorlar Dünyada kendi egolarını tatmin edebilmek uğruna öbür dünyalarını hiçe atıyorlar...Allah belalarını versin....

ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
nöbetteyim...çatışma bana 60 kilometre mesafede...reşadiye hastanesine 29 yaralı getirildiğini duyduk.niksar devlet hastanesinede getirilenler var.ağır yaralılar sivastan gelen askeri helikopterlerle cumhuriyet üniversine nakledilmiş.çatışmanın halen sürdüğü yönünde bilgiler var.bu bizim bölgede konuşlanan tikko dhkpc işi değil kesinlikle pkk olmalı.en az 30 kişilik bir grup oldugu düşünülüyor...******...2000 li yıllarda biz tokat almus olarak olaganüstü hal bölgesiydik.her gün 1-2 şehit olurdu...3-4 yıldır temizlenmişti burdan bölücüler ama şimdi aniden hortlatıldılar ne hikmetse.almus ilçe merkezinde sokağa çıkma yasağı var.bizede gelen giden hasta yok şimdilik.uzun bir gece olacak ölen mehmetçiklerimize Allah rahmet eylesin.çatışan yiğitlerimizinde yardımcısı olsun rabbim...:ağlarım:

Ben de TOKAT'ın her ilçesini gezdim ve gözümle gördüm.Olayı çıkaran teröristler tunceli tarafından tokat'a gelen bir grup pkklıdır.Amaçları yıpratma politikasıyla halkı telaşa ve korkuya düşürmektir.
Ayrıca pkk'nın bu eylemi yapmasının şu dönemde tek ve en ihtiyaç duyduğu sebebi 3 tane ilde (coğrafi yapıdan dolayı) konuçlanmak ve bu şehirlerde de birnevi pkk üssü kurmak amacındadırlar.
Bu üç il içerisinde tunceli tokat ve yanılmıyorsam giresun da var.
Kendilerine göre haklılar çünkü mübalağa etmiyorum Türkiye'nin toplumsal olay çıkmayan tek şehri TOKAT'tır.21 yaşındayım şimdiye kadar bir kere bile pkk lehine slogan atılmamış,gösteri yapılmamış ya da basın açıklaması gibi eylemlerde bulunulmamıştır.Bu özellikleri nedeniyle sevgili şehrim TOKAT pkk diye adlandırılan çapulcular için " Kızıl Elma" statüsündedir.
Ancak her ilde her bölgede siyasi propaganda yapma ortamı bulmalarına rağmen TOKAT hiçbir zaman o şeref yoksunu mahluklara kapılarını açmayacaktır.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Allah Tüm Şehit ailelerine ve Bu ülkeye seven herkeze sabır versin.
1 Saatten fazla agladım.Sinirden Yumruklarımın içi tırnak kesikleri oldu.:off:
Daha fazla yorum yapamam.Malum sebepler.

A1234567A

A1234567A

Üye
Allah belalarını versin onların..Allah cayır cayır yaksın onları inşallah.Elleri kırılsın inşallah.Şehitlerde bizim memleketten zaten

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Kendimi tutamıyorum artık ne olacaksa olsun gereken neyse yapılsın artık ben bu cennet vatan için seve seve canımı veririm

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
2 metrelik görüş mesafesi veren sis , bu yoğun siste dağ tepesine konuşlanmış vatan hainleri...Bence bu hainler başka yerde konuşlanmışlardı...

Vatan sağolsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt