TL simgesinde Ermeni izi iddiası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
TL simgesinde Ermeni izi iddiası

Türk Lirasının yeni sembolü pek çok tartışmaya açık.
Beğenen de var beğenmeyen de.
Ama bu iddia çok tartışılacak.
Gazeteciler.com'un haberine göre Ermeni para biriminin sembolünü ters çevirince Türk Lirası için tasarlanan sembol ile karşılaşıyoruz.
Ermeni Drahmisi için kullanılan bu sembole (Wikipedia'daki bilgilere göre) ilk kez 10. yüzyılda rastlandı. Bağımsızlık ilan edildikten sonra Ruble yerine kullanılan parada sembol tekrar kullanılmaya başlandı.
Sosyal medyada Ermeni Soykırımı ile ilişkilendirilen ancak aslında Ermeni Drahmi'sinin sembolü ve Türk Lirasının yeni sembolü.

0yLesineBiri

0yLesineBiri

Üye
ilginç ama herşeyin altında birşeyler aramaktan diğer işlere yönelemeyen bir millet olduk . Kamuoyunun kafasını karıştırmaktan başka birşey olduğunu düşünmüyorum .

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:hmmm

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ilginç ama herşeyin altında birşeyler aramaktan diğer işlere yönelemeyen bir millet olduk . Kamuoyunun kafasını karıştırmaktan başka birşey olduğunu düşünmüyorum .

aynen bir zamanlar t cetveline de ne uydurmalar yapılmıştı.yıkıcı eleştiri yapmakta üzerimize yok valla

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
o zaman yeni simge yan sanayii'mi oluyor :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici

Aynen de benziyor. Hepimiz ermeniyiz

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
ne beklersinki

spy ghost

spy ghost

Üye
Anlamıyorum ne yapılmaya çalışıyor doğruysa amaç ne he değilse ne yapmaya çalışıyorlar :hmmm

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bir amaç taşıdığını düşünmüyorum ancak binlerce simge arasından bula bula bunu mu buldular diye de sormaktan alı koyamıyorum kendimi.

adanalı1

adanalı1

Üye
sevmedım bu sembolü. Türkiye olarak.ülkemızı sembol gosterecek bırsey olabılırdı.

efendi2004

efendi2004

Üye
Tulay lale, iz grup baskani?

Himmm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Benim kanaatim iki simge arasında ciddi derecede fark var.

Apit"

Apit"

Üye
Bence sms ile belirlenmeliydi. SonuctA bizim paramiz ve halk belirlemeliydi

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Olurmu, işin ehli insanlar seçmeli bu simgeleri. Bakın ne güzel simge seçmişler. Türk Lirasının yükselişini simgeliyomuş.

Bu simgeyi kim seçtiyse ben yaptım desin, bişey demeyecem :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...