Titanic Hakkında Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

thebora

Üye
    Konu Sahibi
Titanic Hakkında Bilgiler
Titanik, ilk ve son seferini 15 Nisan 1912'de yapan büyük yolcu gemisi. Gemi İngiltere'nin Southampton limanından yola çıkmış, Newfoundland'da buzdağına çarparak batmıştır. Gemide bulunan 2.224 yolcudan 1.513'ü ölmüştür. Kaza, bu büyüklükteki bir gemide yeterli filikanın bulunmaması ve kaza hakkında oluşturulan komplo teorileriyle de efsaneleşmiş, Titanik ve yolcuları onlarca filme konu olmuşlardır.
Yapımında o günlerde üretilen en kaliteli çeliğin kullanıldığı Titanik'in inşasında 17.000 işçi çalışmıştır. Geminin batmasında, çok sert ve dolayısıyla esnekliği çok az olan bu kaliteli çeliğin payının da olduğu düşünülmektedir. Yapımcıları ve mühendisleri, en kötü ihtimalde, yani Titanik'in aynı büyüklükte başka bir gemiyle çarpışması durumunda bile batmasının en az iki gün alacağını, bu süre içinde de mutlaka yardım ulaşacağını varsaymışlardı. Ancak düşünüldüğü gibi olmamış ve gemi üç saat gibi kısa bir süre içinde Kuzey Atlantik'in buzlu sularına gömülmüştür. Birinci sınıf kamaraların 55 bin dolara (günümüz değeriyle yaklaşık 2 milyon dolar) satıldığı yolculukta Avrupa ve ABD'nin en zenginlerinin yanı sıra geminin yapımcısı Thomas Andrews de yer alıyordu.
1985 yılında denizbilimci Bob Ballard, Titanik'in enkazını yaklaşık 3.800 metre derinlikte bulmayı başardı. Ancak kazada ölenlere duyulan saygı nedeniyle enkazdan hiçbir şey çıkarılmadı.

geminin özellikleri:

• Bandırası : ENGLAND / Liverpool
  • Şirket : White Star Line Company
  • Gemi Adı : Royal Mail Ship (R.M.S)TITANIC
  • Uzunluk : 271 metre
  • Eni : 28 metre
  • Derinlik : 29 metre
  • Yükseklik : 63 metre (omurgadan direğin tepesine kadar.)
  • Grs.Ton : 48.328 t.
  • Dep.Ton : 66.219 t.
  • Yolcu K. : 3.547 kişi
  • Mürettebat : 910 kişi
"http://tr.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic"'dan alındı

jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
bu filmde ağladığını hatırlıyorum :D

thebora

Üye
    Konu Sahibi
:utan

Exalans

Exalans

Üye
yazık oldu okadar adama

Altun.

Altun.

Üye
benide ağlattı o film

omayra

Üye
Ben hemen her filmde ağlayabilirim, bunda ağlamasam ayıp olurdu :) ( bir keresinde uzaylıların dünyayı işgal ettiğini konu alan saçma bir filmde ağlamıştım bunlar toplu katliam yapıyorlar diye, eşim peess demişti :) )

Altun.

Altun.

Üye
Ben hemen her filmde ağlayabilirim, bunda ağlamasam ayıp olurdu :) ( bir keresinde uzaylıların dünyayı işgal ettiğini konu alan saçma bir filmde ağlamıştım bunlar toplu katliam yapıyorlar diye, eşim peess demişti :) )

omayra eşin haksızda değilmiş hakkaten pes yani uzaylılara ağlanırmı yaaaa!!!???

jöly

Üye
duygusal filmlerde ağlarım..ben bu filmde de ağlamıştım..:agla

DefectoR

Bu gemiler hakkında bilmediğimiz şu olayı da sizlere açıklamak istiyorum. O dönemlerde Fransızlar ile İngilizler en büyük ve en hızlı gemiyi inşaa yarışları yapıyorlardı gidilecek yer amerika idi, bir dönem birinci olan ingilizler daha sonra birinciliği Fransızların yaptığı başka bir gemiye kaptırdılar Titanic'te bu gemilerden birisi ama varlığını sürdüremedi.

cllgr

cllgr

Üye
en ilgincide batmaz denen geminin ilk seferinde batması.gecen belgeselde batma sebeplerini araştıyorlardı en büyük hatanında telsizcide oldugu söyleniyordu.telsizcinin aldıgı haberi es geçmesi faciaya davet çıkartmış.

kıvılcım

Üye
titanic'i ilk 10 yaşımda izlemiştim ilk izlediğimde dikkatimi çok çekmişti ve ogün bu gündür ilk seferinde batan transatlantik'i yani titanic'i araştırır oldum emin olun o kadar ilginç konular buldum ki batmasıyla ilgili sebepler beni çok şaşırttı ayrıca titanic'in batmasından 14 yıl önce bu olayı bir yazarın kitap haline getirmesi çok ilginç aynı şekilde 20 yıl kadar önce bir gazetecinin bu olayı yazdığı da bazı kaynaklarda var sizce titanic'in batması bir rastlantı olabilirmi?

dertliyim

dertliyim

Üye
büyük laf etmişlerdi o filmde batması hiç de garip gelmedi bana o söyledikleri laf ne diye sorarsanız ağzıma almak istemiyorum:@ beni anlayan bilir

bacardirom

Üye
eee kardeşim kefenin cebi yoq...

Btd38

Üye
Güzel film di.. yıllardır bir cok ortamda hala izlenir..

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
filimi cok guzeldi duygusal

Berlin Boleyn

Bu gemiyi tanrı bile batıramaz demıstı onun kaptanı..
Goruldugu uzere battı hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına sabır dılıyorum..
fılmı cok duygudaldı aglamaktan 1gunde saclarıma aklar dustu...