Tiryaki Red Kit'in sonu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Tiryaki Red Kit'in sonu


Öğrenciler arasında resim yarışmasında Red Kit'i bacakları kesilmiş halde tasvir ettiler

KASTAMONU Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kanser ve sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla ilköğretimde okuyan öğrenciler arasında resim yarışması düzenlendi. Sergide, çizgi kahramanı Red Kit'i sigara içtiği için bacakları kesilmiş halde tekerlekli sandalyede gösteren resim dikkat çekti.

Kastamonu Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kanser ve sigaranın zararlarına dikkat çekmek için ilköğretim okullu öğrencileri arasında şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenlendi. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilere plaketleri ve hediyeleri verildi. Yarışmalarda dereceye giren ve değerlendirmeye layık görülen eserler Kastamonu Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi'nde sergilenmeye başlandı. Sergi, 1-7 Nisan tarihleri arasındaki Kanser Haftası boyunca açık kalacak.

Sergide, Doğanyurt İlköğretim Okulu öğrencisi Celal Akyol'un çizdiği, çizgi film kahramanı Red Kit'in sigara içtiği için bacaklarının kesilmesini anlatan ve tekerlekli sandalyede eski günlerdeki haline baktığı resmi dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Öztürk, kanser ve sigaraya karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlendiklerini belirterek, "Farkındayız, kanseri yeneceğiz. Kanser, farkında olunduğunda yenilebilir bir hastalıktır" dedi.

Kentteki kanser karşıtı çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özlem Yağlı ise Kastamonu'da 4 bin kişi üzerinde kanser taraması yapıldığını ve 4 kişinin erken teşhisle tedavisine başlandığını söyledi.

DHA
 
Kral 63

Kral 63

Üye
bizim hoca göstermişti çok güzel çizmişler:D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
464
Doğuş Pertez
haydaravısyon
Cevap
1
Görüntüleme
763
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez


Üst Alt