Theme Editor Resİmlİ Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

asal

Üye
    Konu Sahibi
Theme Editor Resİmlİ Anlatım
Programı açtığınızda tema olarak hiç bir öğenin seçili olmadığını göreceksiniz. Kolay ögrenebilmek açısından ilk başta programla beraber gelen temanın üzerinde oynamalar yaparak başlamanız programı ögrenmeniz acısından iyi olur.
Programı indirmek icin yazının sonundaki linke tıklayın.

OPEN butonuna basarak programla beraber gelen Microforum.mbm dosyasını seçin ve AÇ butonuna tıklayın.

AÇ butonuna tıkladığınızda, programda varolan Microforum teması programa yüklenecektir.

Sizlerin değiştirmesi gereken alanlar, sağdaki sütunda bulunan Standby, Menü v.s. . Bu sütundakileri tamamen değiştireceğiz.
ÖNCELİKLE 176x208 BOYUTLARINDA BİR RESİM SEÇİYORUZ.
Seçtiğimiz bu resmi 3 kısım halinde keseceğiz. Kesme işlemini herhangi bir fotoğraf işleme programıyla yapabilirsiniz. Ben Photoshop kullanıyorum. Paint uygulamasını kullanmayın çünkü menü için gereken ayrıntılı kontras ayarını Paintte yapamazsınız. Şimdi bu resmi 3 kısım halinde keselim.

Bu resmi üstten ve alttan farklı boyutlarda kesecegiz.
Üstten 176x44 Alttan 176x20 olarak kesicegiz.Eger kesme işlemini dogru yaparsanız ortaki parcanın boyutu 176x144 olacaktır.

176x44

176x144

176x20

Bu şekilde olması gerekiyor.

Gereken boyutlarda resmi kestikten sonra programdaki Standby butonuna tıklayın.Hangi resmin nereye konulacağı,yanındaki boyutlarda gösterilmektedir. Programdaki resimlerin üzerine bir kere tıklayarak,resmi kaydettiğiniz yerden seçin ve AÇ butonunu tıklayın.

Gelelim Menü kısmına. Bu kısma,daha önceden 3 ayırdığımız resmin 176x144 ve 176x44 olan kısımlarını gereken kontras ayarlarını yaptıktan sonra aynı şekilde ekliyoruz.Kontras ayarlarını PhotoShop kullanıcıları Resim=>Ayarla=>Parlaklık/Karşıklık sekmesine tıklayarak Parlaklığı +90 na, Karşıtlığı ise -70 e getirerek yapabilirler.

Kontras ayarlarından sonra resimleri ekleyebiliriz

Speed Dial kısmına 176x180 boyutunda kontras ayarları yapılmış resim

Go to kısmına 167x176 boyutlarında kontras ayarları yapılmış resim

Calendar kısmına 176x141 boyutlarında kontras ayarları yapılmış resim

Clock bölümünde ise,programın kullanımını tam kavramadan değişiklik yapmayınız.Eğer yeterinde biliyorsanız size tavsiyem sadece Analog saatteki 1.kutudaki resmi değiştirerek işe başlayın.Programı öğrendikçe ilerletirsiniz.Resmimiz 51x56 boyutunda olucak.

Programın en karışık kısmı Icons bölümü.Bu kısım gerçekten zor çünkü yarattığınız her icon için bir de mask eklemek zorundasınız.O yüzden bu kısmı geçiyorum.Eğer değiştirmek isteyen olursa başka temaların .mbm dosyalarındaki iconları masklarıyla birlikte ekleyebilirler.

Programın bir diğer karışık kısmı da Level bölümü.Bu kısmı da pas geçin. Çünkü her seviye için ayrı bir resim yaratmanız ve her yarattığınız resminde maskını yapmanız gerekli.

Gelelim Separators kısmına. Bu bölümde değişiklik yapmak gerçekten tam sabır işi.

Yukarıdaki resimde bu bölümde yapabilecekleriniz gösteriliyor.Stand-by ve Menü kısımlarına mümkün olduğunca kontrası yüksek ve tek renkli resimler ekleyin çünkü telefonunuzda bu resimlerin üzerine yazı gelicek.Alt kısım işin en sıkıntılı yeri.Toplam 14 adet resim eklemeniz gerekiyor.Ama bence sadece bu kısmın ilk 9 resmini değiştirmeniz yeterli.Çünkü zaten o kısımlar daha önceden açtığımız tema ile resimleri eklenmiş durumda.İlk 9 kısım telefonunuzda yan geçişler yaparken gözüken yer.

Gelelim Box bölümüne.Bu bölüm temanın merkezlerinden biri.Bu bölümde toplam 6 resim mevcut.
İlk olarak 1. resim 174x132 ve 2. resim 176x128 boyutlarında açık renkli olarak eklenmelidir.Bu ilk iki kutu telefonunuzun Seçenekler kısmına bastığınız zaman karşınıza çıkan açılır menüdür.
3.resim (132x68) arama yaparken çıkan kutunun resmidir.Bu resmi de mümkün olduğunca sadece dış çeperlerini boyayın ve iç kısım beyaz kalsın.Çünkü arama yaptığınızda yazan yazıları göremeyebilirsiniz.
4. resimi (107x61) de içi beyaz bir şekilde sadece kenarlarını boyayın.
5. resim 58x47 boyutlarında olan kutu ise menüde gezerken nerede olduğunuzu gösteren kutudur.
Son olarak 6. resimde ise (132x16) örneğin saat uygulamasının ayarlar kısmına girdiğinizde burada yer alan küçük kutuların resmidir.

Son olarak Color kısmı var. Bu bölümde hangi rengin ne olduğu yanında yazılı. Değiştirmek isterseniz Capture kısmına tıklayın ve monitörünüzde gördüğünüz herhangi bir yerdeki rengi bulup direk tıklayın. Renk o kısma aktarılmış olacaktır.

Son kısımda ise isterseniz temanıza bir isim verebilirsiniz.Name of theme yazan kısma uzun olmamak şartıyla dilediğinizi yazabilirsiniz.Daha sonra işi garantiye almak için temanızı SAVE butonuna tıklayarak bir mbm dosyası olarak kaydedin.Kaydedildiğine dair Created MBM file! mesajını alacaksınız. Böylece değiştirmek istediğiniz kısımları,bu mbm dosyasını yeniden açarak değiştirebilirsiniz.Son olarak dosyayı Make SIS butonuna basarak .sis dosyası haline getirin.İşlem tamamlandığında Created Theme! mesajını alacaksınız ve böylece sis uzantılı dosyayı yapmış olacaksınız.

<span style="font-size:12pt;line-height:100%">DİKKAT!! ALINTIDIR!!</span>

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: woo3 ve bymen07

mrsmanson

mrsmanson

Üye
çok saol heryerde bnu aryodm inşallah kllanmı kolaydrrrrrrrrrrrrrrrrr +1

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
Bu programı cep için pc programları bölümünde paylaşmıştım resimli anlatım güzel olmuş kardeşim...:oke:

kod08

Üye
eline saglık

ukalaboy

ukalaboy

Üye
saygılar tesekurler

efs007

efs007

Üye
abi megaupload da linkin kırık olduğu yazıyor bi el atsan da biz de yararlansak

erengenc

Üye
Ben Bunu Kullandım da =) N73 Desteklemıyor neden acaba Cvp verırsenız COk Sevınırım Syn Yonetıcıler Ve Kullanıcı ArkadasLar Vallahı yapıcam dıye photo shop fılan cozdum bende nası yaptım anladım :D

66_66

Üye
Kankacım çooooooook güzel olmuş ama bu programın 6230i ye göre olanı yokmu varsa benle paylaşsannn LÜTFENNN!!!:)

serverali

Üye
saol kardes emegine...

nascar_90

Üye
n73 içn olanı varsa türkçesini baylaşırsanız sevinirim

deniz3512

deniz3512

Üye
Yauw iyi güsel ama nie örnek olarak slipknot u koyuyosunn anlamadımmM.
İnsan en azından adam gibi adam SAGOPA KAJMER koyar.
Değil mi yauw :).
Bu seferlik benden sana +rep belki sistemi bitmiştir bu sitede de ama neyse yine de benden sana +rep.
Paylaşım için çok teşekkür ederim.
Umarım sitemi ziyaret ediyorsunuzdur !..

dragonhell12

Üye
n73 olurmu temalar

paylasım icin saol

ixamar

ixamar

Üye
tşkürler

OMG LOL!

OMG LOL!

Üye
arklar ne eziq pro laarla kurcalanoynuz Carbide.ui kullanın nokinın prog

meganet19

Üye
arkadaşlar yapanlardan edenlerden ve burda paylaşanlardan allah razı olsun herkese çooooooooook teşekkürler:D

mc zerem

mc zerem

Üye
bende kullanıyorum ama farklı

bkrgnydn

bkrgnydn

Üye
teşekkürler...

babazula38

babazula38

Üye
Çok saol süper bi program