Test Çözme Tekniği...

Sponsorlu Bağlantılar

arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Test Çözme Tekniği...
Test Çözme Tekniği...
Ne kadar çalışırsan çalış eğer test tekniği konusunda bir fikrin yoksa ya da dikkat etmen gerekenleri kulak arkası ediyorsan, bu sınavda başarı biraz zor olur.



ÖSS ve OKS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Çünkü bu sınava müracaat eden aday sayısı her yıl artmakta kontenjanlarda sınırlı kalmaktadır.
Yani kazanmak her yıl bir önceki yıla göre daha da güçleşmektedir. Bu güçlüğün üstesinden gelmek için adayın sınav süresince yaptığı netlerin yüksek olması gerekir.

Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni genellikle bilgi eksikliğinden değil, sorulara yaklaşım tarzından veya soru sitiline aşina olmamaktan kaynaklanır. Test tecrübesi sınav sonucunu etkileyen en önemli etkenlerdendir. Test çözme tekniğini iyi bilmek istenen sonucun alınmasını büyük oranda sağlayacaktır.

Sınavdan önce çözülen yüzlerce hatta binlerce sorunun oluşturduğu bilgi birikimi adayın sınavda başarılı olmasını sağlar. Çünkü çözülen her soru gerçek sınav öncesi adaya tecrübe kazandıracaktır. Aday bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını, ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir.

ÖSS ve OKS soruları, soru çözme konusunda tecrübeli olmayı ön plana çıkarmaktadır. Tecrübe ise çözülen soru miktarıyla ölçülür. ÖSS ve OKS'de başarılı olmayı hedeflenen adayın test çözerken “bir sorudan ne çıkar canım” diyerek o soruyu yok sayması en büyük hatadır. Çözülen her bir soru tipi aday için bir avantajdır. Sınava hazırlanan adayın çözemediği her sorunun doğru cevabını öğrenmesi gerekir.

18 Adımda Test Çözme Becerisi:

1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğrenmelisiniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi kontrol etmiş olursunuz.

2. Amaç ÖSS’de başarılı olmak ise ÖSS niteliğine uygun sorular çözmelisiniz.

3. Soruları kendinize zaman tanıyarak çözün. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir. Bu yüzden 180 soru için 195 dakika süre tanınmaktadır.

4. Her sorunun size sınavda sorulabileceğini düşünerek yanıtlamaya çalışın. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz sorunun mutlaka doğru çözümünü öğrenin.

5. Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın.

6. Soruyu çözmenizi sağlayacak soru metninde yer alan önemli kelimelerin altını çizin.

7. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışın. Soru çözmek sizde bir alışkanlık olsun.

8. Soru kökünü ve soru paragrafını anlamadan şıkları okumaya başlamayın. Önce size verilenleri ve sizden istenenleri iyi belirleyin. Bu sizin cevabı daha kısa sürede ve daha doğru bir şekilde bulmanızı sağlayacaktır.

9. Bütün şıkları okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı işaretlemeyin. Çünkü bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister.

10. İki cevap da birbirine benziyorsa, cevap, büyük ihtimalle ikisi de değildir. İki şık birbirinin zıttaysa, bunlardan biri doğrudur.

11. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin.

12. Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru ve sorular varsa o soruya hemen değil de birkaç tane soru çözdükten sonra bakın.

13. Yanlış çözdüğünüz sorulardan ötürü ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin. Çünkü her yanlış çözdüğünüz soru şayet doğru çözümünü öğrenirseniz sizin için bir kazançtır.

14. Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayın. Her öğrencinin çözemeyeceği sorular mutlaka çıkar.

15. Uzun paragraftan oluşan soruları “uzun soru zordur” yargısında bulunarak o soruyu okumadan geçmeyin. Paragraf sorularının en önemli özelliği cevabının paragrafın içinde gizli olmasıdır.

16. Paragraf sorularında önce soru kökünü okursanız paragrafı daha kolay ve kısa sürede anlarsınız. Bu ise soruyu daha çabuk çözeceğiniz anlamına gelir.

17. Doğru cevaba daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız yanlış olduğuna inandığınız şıkları hemen eleyin. Kalan şıklar üzerine düşünün.

18. Sayısal sorularda işlemleri mutlaka kaleminizi kullanarak yapın.
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı


sasasami

Üye
9. Bütün şıkları okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı işaretlemeyin. Çünkü bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister.
 
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
???? noldu :utan
 
iremm

iremm

Üye
paylasımın için tesekkürler... gerçekten işe yarıyo
 
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
 

kosavalii

Üye
:d::box:bann::bann::bann::bann::bann:
 

muhammed0124

Üye
Şuan net bir şekilde söyleyebilirim ki sınavın bu hale getirilmesinin sonucunda çoğu taktik çoğu öğrencide işlev göremeyecek hale gelmiş bulunmakta. Bundan mütevellit daha güncel ve daha yeni araştırma sonuçlarından yola çıkarak öğrencilerimizin me tekniklerini öğrenmesi daha sağlıklı olacaktır. Umarım çalışan herkes karşılığını alır.
 
  • Düşünceli
Tepkiler: gonyalı
gonyalı

gonyalı

Üye
bu bütün sınavlar için geçerli
paylaşım için teşekkürler @arslansem
 
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
gonyalı

gonyalı

Üye
O Zaman Dislikeyi Hak Ettin Ama Neyse sopa:
dislike yi severim ama
kendimde diğil bi başkasında
dislike yi görünce gülerim
çok varsa kahkaha atarım
46 lıkları iyi bilirsin sen de bizdensin
unutma yalnız değilsin
 
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
dislike yi severim ama
kendimde diğil bi başkasında
dislike yi görünce gülerim
çok varsa kahkaha atarım
46 lıkları iyi bilirsin sen de bizdensin
unutma yalnız değilsin
unuttum :(
 
  • Üzüldüm
Tepkiler: gonyalı


Üst Alt