Temizlik Takıntısı

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Temizlik Takıntısı
tırnagın arasına giren kire tahamul edemiyorum midem kalkıyor kusasım geliyor
yemekleri yaptıgımdan ellerim hep temiz olmalı, tırnagımı ölü dokusunun dibinden kesiyorum
sonra tırnaklarım etinden fark edilmeyecek kadar ayrılyor tırnagın canlı dokusu dahada geriye cekilip ölü kısmı artınca onuda kesiyorum tırnakla birlikte parmak uçlarım geriye doğru
çekilmiş parmak uçlarım dolma gibi kalınlaşmaya başlamış önceleri kilo aldıgımdandır diyordum
ama işin aslı farklıymış çeveremdekilerin tırnaklarına bakıyorum da tırnagın ölü dokusu canlı dokusnun üçte biri kadar o tırnaklarla yermisin diye simit uzatsa yemem... tırnak kosnusundan
ne önerirsiniz? sizin tırnak uzunlunuz ne kadar? bayanlar sizler tırnaklaınızı uzatıp oje sürüyorsunuz sizin bu konuda sıkınıtılarınız oluyor mu? yaptıgınız yemekler gönül rahatlı ile yenir mi?
temizlik anlayışım herkezden farklı olarak akarlar mikrop bakterilerin dezenfekte edilmesidir
süpürgeyle tozları havaya kaldırıp biryerden başka yere kondurmak, elektrikli süprgesinin
arka kısmınından pis havasını püskürtmesi, kireçli su sile camların silinip dahada mad hale gelmesi beni düşündürüyor.

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine- ve OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk:

Konunun sağlık kategorisinde değerlendirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Yönetici tarafından düzenlendi:
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Peki.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
hiç cevap öneri yok mu

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Temizliğine dikkat etmen güzel, ben de tırnağımın uzamasına tahammül edemem, yalnız şu bir gerçek ki ne kadar uğraşırsan uğraş elindeki tüm mikroplardan kurtulamazsın, bu iş belli bir müddet sonra takıntı haline geliyor. elbette bunun için sana en iyi bilgiyi temizlik uzmanı değil, bir psikiyatrist verebilir.

Olaya birde şu noktadan bakarsak, başkasının uzattığı simiti yiyemem diyorsun ya, Acaba uzattığı simit uzatan kişinin elinden ne kadar temiz! bu noktada temizlik anlayışımızda büyük değişikliğe gitmek lazım. Dikkat etmek güzel ama işi takıntı noktasına getirmemek lazım.

Şöyle bir örnek vereyim, komşumun hanımı bir doktorun evine gündelik temizliğe gidiyor, Doktor ona hergün tüm evi dezenfektan etmesini söylüyor, her gün ama hergün tüm evi baştan aşağı kimyasal temizleyicilerle silmiş. Amaç doktorun 3 yaşındaki çocuğu mikrop kapmasın ve öylede olmuş. Mikropsuz ortamda zamanını geçiren çocuğu bir süre sonra yoğun bakıma kaldırmışlar, sebep mikroplardan uzak kalan çocuğun bağışıklık sistemi çökmüş, yani yaradan herşeyi bir sebebe binaen yaratmış, o nedenle su bütün mikropları temizlemiyor, çünkü insan bünyesinin onlara da ihtiyacı var...

• Beğen
Tepkiler: haydaravısyon ve OttomaN TigeR
Takipçi Satın Al

Üst Alt