Tema Nasıl Yapılır ? (Carbide UI Theme Edition)

Games ve ofis klasörleri Extra ve organizer olarak geçiyo.Onları değiştirdin mi?

g0khan58

Üye

Games ve ofis klasörleri Extra ve organizer olarak geçiyo.Onları değiştirdin mi?

yorumun için tşkler ancak buldum nasıl yapıldığını tek sorunum var şimdi klasörü değiştiriyorum ancak temayı tele atınca 3 tanesi(office klasörü , Games klasörü, ve quickoffice) değişmiyo.Bu Konuda 3.sayfada değişmeyen ikonlar için verilmiş bi uygulama var appuid diye onu ykledim ancak sadece hafıza kartındaki uygulamaların uidlerini gösteriyor. daha sonra yabancı bir sitede buldum bu aradığım uidler ekledim ancak yine görünmüyo :S
Resimde ekliyorum belki uidleri yanlışsa diye :S anlayan arkadaşlar bi bakabilirmi

Ben herşeyi yaptım. Telefonum E50 nokia. temeyı oluşturuyorum. temayı telefona yükleyemiyorum. ekranda sertifikayla ilgili bişeyler yazıyor. Anlıyamıyorum...

Bak hiç bunlarla uğraşma a21a nın tema malzemeleri konusunun ilk sayfasında Travis Icon Pack var onun içinde okuyunuz var onu oku denileni yap bi sürü uid falan yüklenir bi de böyle dene

g0khan58

Üye

Bak hiç bunlarla uğraşma a21a nın tema malzemeleri konusunun ilk sayfasında Travis Icon Pack var onun içinde okuyunuz var onu oku denileni yap bi sürü uid falan yüklenir bi de böyle dene

yok onuda denedim yapmadığım kalmadı herşey tmm sadece office games ve quick office nin iconu değişmiyo :S

10 numarasın hll diyorum başka bşey demıyorum..

ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım. bu arada yaptığınız temalarda çok kaliteli ve hoş gözüküyor.

eline emegine yüregine saglık dah ne diyebilinirse bütün iyi dileklerim seninle...

bluefb

Üye
Anlatım çok güzel olmuş eline sağlık.çok uğraş vermek gerek bir tema için güzel olması için benim sorum mevcut bir temada oynamalar nasıl yapabiliriz.yani icon değişikliği vs gibi

g0khan58

Üye
Anlatım çok güzel olmuş eline sağlık.çok uğraş vermek gerek bir tema için güzel olması için benim sorum mevcut bir temada oynamalar nasıl yapabiliriz.yani icon değişikliği vs gibi

sis dosyası üzerinde oynama yapamazsın yani bu proğram için sölüyorum başka program varmı bilmiyorum anacak bunda yapamazsın

abicim süper bir paylaşım olmuş gerçekten aradığım şeyleri buldum yalnız aklıma takılan bir kaç soru var bu yüzden bir tema yapıp bize adım adım pylaşabilirmisin çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

abiciğim dediğin herşeyi yaptım ama bir türlü tam ekran olmuyor.cs3 ile yapıyorum sonra carbide ye attiyorum ama yine aynı.bide jpg yi svg çeviren bi prgram buldum.Contenta Converter PREMIUM ismi.çeviriyorum bunla internet işareti geliyor tıklayınca resim açılıyo.
ama bir türlü bu svg yi temda tam ekran olmuyooo

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Tema programını İlustrator ile ilişkilendirmek lazım.. bunun nasıl yapılacağını resimli olarak belirtmiştim.. Yani tema programında örneğin backround ekranın üzerine iki kez tıklandığında resimin illustrator ile açılması gerekir.. bunu böyle yapmamızın nedeni bu tıklama ile svg resimin orjinal ebatı illustrator tarafından tanınır ve öyle açar..
background ekranın resim ebatı 240X320 değil 416X416 dır.. yani bu ebatta bir svg hazırlayıp background ekranına sürüklersen resimin tam boyut oturduğunu görürsün.. eğer.. 240x320 ebatında bir resimin tam tamına göründüğü gibi ekranda genişlemeden veya daralmadan görmek istiyorsan.. bu resimi 416X416 ebatındaki resimin üzerine tam olarak ortalaman gerekir.. aşağıda özel temalar bölümünde yapıp paylaştığım prismatic temanın background svg resimini ekleyip veriyorum. illustrator ile aç.. katmanları tek tek incele ve ön ekranda oluşturmaya çalıştığım görüntünün bu resimde nasıl ortalandığına dikkat et.. .. daha iyi fikir edinirsin.. kolay gelsin..

http://www.maxicep.com/maxicep-ozel-yapim-symbian-9-1-s60-3rd-temalari/prismatic-theme-247949.html

Ekli dosyalar

valla ögrendim tema yapmayı cok saol baskan ama su Adobe İllustrator CS3 veya CS4' ü nerden bulcam onu bilmiom epey arastırdım hep paralı sitelere cıkıo eger bulan varsa linkini atabilirmi ...

iyi akşamlar arkadaşlar. Benim sorum Carbide programında tema yaptığımız programlar ekranda rehber, mesajlar, galeri, internet, sms editör ve takvim diye sıralanmış bunu değiştirmenin yolu varmı buraya istediğimiz programları atayabilirmiyiz.yardımcı olursanız sevinirim.

smsr

Üye
valla ögrendim tema yapmayı cok saol baskan ama su Adobe İllustrator CS3 veya CS4' ü nerden bulcam onu bilmiom epey arastırdım hep paralı sitelere cıkıo eger bulan varsa linkini atabilirmi ...

Dostum Adobe Illustrator un portable sürümünü indirebilirsin, herhangi bi lisans işi istemiyor portable sürümü... google a "adobe illustrator portable" yazsan bulursun zaten, burada link vermek kurallara uygun mu bilmiyorum, yoksa verirdim linkini de...

--------------- Ekleme ---------------

millet, carbide ui 3.4 kullanıyorum... telefonuma s60v2 temalar yapmaya çalışıyorum. internetten indirdiğim ikon paketlerinin tdf dosyalarını kullanarak yaptığım temanın ikonlarını değiştiriyorum, buraya kadar herşey normal !! ancak yaptığım temayı telefona gönderdiğimde ikon kategorilerinden "note icons"lar telefonda görünmüyor. ( bilgisayarda tema yaparken göründükleri halde... ) o ikonların yeri boş oluyor... ( örneğin yeni mesaj ikonu, cevapsız arama ikonu falan... ) bu konuda bana yardımcı olan birileri olursa çok mutlu olurum.. ( problem carbide ui 3.4 ten dolayı olabilir mi diye düşündüm, carbide ui 3.2 kurdum yine aynı problemle karşılaştım )

ercango

Üye
herşey için çok teşekkürler süper bir anlatım olmuş bir isteğim olacak yeni ikonları nerden bulucaz onu anlayamadım veya atmak için ne yapacağız şimdiden teşekkkürler

ercango

Üye
allah razı olsun şimdi kafama göre tema yapıyorum en çok istediğim hem gündüz güneşte hem gece kulanabileceğim sevdiğim ve kendimi yansıtacak bi tema yapmaktı çok işe yaradı program tekrar allah razı olsun ama daha geliştirmek lazım ikon lazım bol bol saat ikonları bataryaikonları tabi bunları yapabilirizde dediğin gibi çok teşekkürler