Tavsiye Teleservice hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

csll

csll

Üye
    Konu Sahibi
Teleservice hakkında
Merhaba arkadaşlar lumia 625 kullanıyorum ve cihazımı servise gönderdim. Sağolsunlar cihazımla ilginmemişler bile ve ekstra olarak cihazımın arka tarafındaki sağ alt vida çevresinde çatlak oluşmuş. Şikayetimi tekrar iletince bizim yapacağımız bişey yok şikayet edin dediler. Şu an cihaz elimde nereye şikayet etmem gerekiyor ?

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Tüketici hakem heyetine gidebilirsin

• Beğen
Tepkiler: csll
dakamon

dakamon

Üye
Tüketici hakem heyetine git. Adamlar resmen yüzsüzler ya. Ayrıca şikayet var sitesine de şikayet bırak.

• Beğen
merlin19

merlin19

Üye
Önce cihazı tekrar aynı servise yolla yolladığın gün servis fişleri daha önceki yolladığın fişlerin fotokopileri cihazın faturası ve fotokopisi ile bağlı bulunduğun ilin ilçe kaymakamlığına git tüketici hakları hakem heyetine dilekçe yaz onlarda hazırı vardır belgelerle ver oraya sakın unutma mahkeme sonuçlanana kadar kesinlikle cihazı servisten almıyorsun ararsalar al diye konunun tüketci hakları mahkemesine intikal ettiğini cihazın mahkeme sonuçlanana kadar tüm sorumluluğun onlarda olduğunu söyle ve gerekirse onlarada dediğim şekilde dilekçe yaz mahkeme kararı eline ulaştığında ya paranı yada değişimini dilekçende belirt bak bakalım nasıl oluyor görsünler ben 1499 tl verdiğim cihaza 8 ay uğraşıp mahkeme masrafı ile avukat parası ile 6.500 tl yakın para aldım elinizdeki cihaz 100 tl de olsa hakkınızı arayın bunu bizler neden çekiyoruz? Daha önceki insanların haklarını aramadıklarından ya bırak cihaz 150 tl ne uğraşacam diyen zihniyet yüzünden bu firmaların şeyi kalktı hakkınızı arayın herzaman

• Beğen
Tepkiler: serinaga, Aybin.Kilic, Sensation ve 2 diğerleri
dakamon

dakamon

Üye
Önce cihazı tekrar aynı servise yolla yolladığın gün servis fişleri daha önceki yolladığın fişlerin fotokopileri cihazın faturası ve fotokopisi ile bağlı bulunduğun ilin ilçe kaymakamlığına git tüketici hakları hakem heyetine dilekçe yaz onlarda hazırı vardır belgelerle ver oraya sakın unutma mahkeme sonuçlanana kadar kesinlikle cihazı servisten almıyorsun ararsalar al diye konunun tüketci hakları mahkemesine intikal ettiğini cihazın mahkeme sonuçlanana kadar tüm sorumluluğun onlarda olduğunu söyle ve gerekirse onlarada dediğim şekilde dilekçe yaz mahkeme kararı eline ulaştığında ya paranı yada değişimini dilekçende belirt bak bakalım nasıl oluyor görsünler ben 1499 tl verdiğim cihaza 8 ay uğraşıp mahkeme masrafı ile avukat parası ile 6.500 tl yakın para aldım elinizdeki cihaz 100 tl de olsa hakkınızı arayın bunu bizler neden çekiyoruz? Daha önceki insanların haklarını aramadıklarından ya bırak cihaz 150 tl ne uğraşacam diyen zihniyet yüzünden bu firmaların şeyi kalktı hakkınızı arayın herzaman
Bende teknik servise cihaz bıraktım bir sorun çıkarsa senden akıl alırım dostum.

• Beğen
merlin19

merlin19

Üye
Tabiki yardımcı olurum bunları akıllandırmak diz çöktürmek ancak hakkını arayan kişilerle olur bakın yurt dışında kimseye gider yapamıyorlar çünkü çok ağır yaptırımları var ülkemizde malesef bilinçsiz tükettiler yüzünden bu firmalar böyle bu arada Lumia 920 ile yazıyom site iphone ile gönderildi diyor çokkkk ayıp iphone ve android sevmeyen onlara düşman olan adama bu yapılır mı

• Beğen
csll

csll

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize

Eyvallah hocam sağolun. Peki ben cihazı tekrar servise yollarsam bunlar her tarafını didik didik inceliyorlar vida bölgesindeki çatlağı not düşerlerse sıkıntı olmaz mı ?

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Hepinize

Eyvallah hocam sağolun. Peki ben cihazı tekrar servise yollarsam bunlar her tarafını didik didik inceliyorlar vida bölgesindeki çatlağı not düşerlerse sıkıntı olmaz mı ?

Tamire verirken özellikle servis sonrası cihazın bu şekilde yollandığını belirtin. Haklı iken haksız çıkmayın. Elimizdeki kozu kaybetmeyin bence.

• Beğen
CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Türk insanı hiçbir şeyle uğraşmak istemiyor, çok afedersiniz bedava mezar olsa yatar. Kimse hakkını aramadığı için bu duruma geldik. Hani Türk insanı çalışkandı abi;nerde!!! Sen hakkını ara abi. Ayrıca Nokia gibi çok y..ş..k bir şirket olamazzz. Telefon yeni olmasına rağmen hangi servisine göndersen gönder ben bunu T.C. kanunlarına göre değiştirmem kendi kanunuma göre tamir ederim diyor. Ammannn abi, Nokia mı; Allah korusun, cidden. Çin malı replika telefon alırım ama Nokia nın şu 6 senedir çıkardığı telefonlardan trilyonlar verseler almam. Allah nokiadan bizleri korusun...

merlin19

merlin19

Üye
Burada Lütfen Marka Fanlığı yapmayın
CeRRaNo JoZAeF Sen nokiadan çekmiş olabilirsin ama Bizde yıllarca Kullandığın o Samsunglardan çektik yani türkiyede şu anda en iyi Hizmeti veren Tek telefon firması Kimse Kızıp darılmasın Apple gerisi tümü vasat.. Nokia'nın Servis ağı sadece Bizim ülkemizde bu şekilde gidin avrupaya amerikaya Applenin hizmetinin 10 katını veriyorlar Burada iş Nokiada değil yada Applede değil yada Samsungta Buradaki iş İthalatcı Firmadan artık anlayın İthalatcı Firmayı Bağlar servis ağı ve anlaşmalar Resmi Nokiayı değil Ülkede Teknolojik bir ürünün Satılabilmesi için ( bu ticari olarak koli koli yada tır tır mal almak ) olarak algılayın Kanunlar şunu Emreder ; Bu satacağın cihazın Garantisini kim sağlayacak? bozulduğunda değişimi kim yapacak? Tamirini yapabilmen için Servis ağını kurdun mu? yani canım kardeşim hangi ülkede olursa olsun cihaz parti halde resmi olarak eğer bir ülkede satılacaksa o cihaz gelmeden önce alt yapı kurulur bunuda bakanlık önce kontrol eder yani A firması gidip tır tır cihazı alıp gümrükten sokup satamaz anladınız sanırım Birkere Nokianın servis ağı İthalatcı firmadan dolayı böyle idi ancak şu anda Eski İthalatcı ile tüm köprüler atıldı yeni bir anlaşma ile yeni ithalatcı firma var yani eskisi gibi sat cihazı bozuk cihazı müşteriyi madur et sonra müşteri mahkemeye versin davayı kazansın 5 bin tl lik mahkeme masrafını Global nokiaya 10 bin tl olarak fatura et Global nokiadan 10 bin tl al 5 ini mahkemeye müşteriye ver geri kalan 5 bini cebe at devri kapandı anladınmı eskiden Nokiadan ekmek yiyen resmi ithalatcı ne dümenler yaptı?? bunu hepsi yaptı sadec Applenin ithalatcı firması bunu yapamadı yani bizde buna şu denir Yediğin Kaba Pislemek.. neyse konuyu dağıtmaya ve Firma fanlığı yapmaya gerek yok biz Samsung'uda biliyoruz diğerlerinide.. önemli olan uyanık olmak

• Beğen
Tepkiler: Black-GhosT
CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Burada Lütfen Marka Fanlığı yapmayın
CeRRaNo JoZAeF Sen nokiadan çekmiş olabilirsin ama Bizde yıllarca Kullandığın o Samsunglardan çektik yani türkiyede şu anda en iyi Hizmeti veren Tek telefon firması Kimse Kızıp darılmasın Apple gerisi tümü vasat.. Nokia'nın Servis ağı sadece Bizim ülkemizde bu şekilde gidin avrupaya amerikaya Applenin hizmetinin 10 katını veriyorlar Burada iş Nokiada değil yada Applede değil yada Samsungta Buradaki iş İthalatcı Firmadan artık anlayın İthalatcı Firmayı Bağlar servis ağı ve anlaşmalar Resmi Nokiayı değil Ülkede Teknolojik bir ürünün Satılabilmesi için ( bu ticari olarak koli koli yada tır tır mal almak ) olarak algılayın Kanunlar şunu Emreder ; Bu satacağın cihazın Garantisini kim sağlayacak? bozulduğunda değişimi kim yapacak? Tamirini yapabilmen için Servis ağını kurdun mu? yani canım kardeşim hangi ülkede olursa olsun cihaz parti halde resmi olarak eğer bir ülkede satılacaksa o cihaz gelmeden önce alt yapı kurulur bunuda bakanlık önce kontrol eder yani A firması gidip tır tır cihazı alıp gümrükten sokup satamaz anladınız sanırım Birkere Nokianın servis ağı İthalatcı firmadan dolayı böyle idi ancak şu anda Eski İthalatcı ile tüm köprüler atıldı yeni bir anlaşma ile yeni ithalatcı firma var yani eskisi gibi sat cihazı bozuk cihazı müşteriyi madur et sonra müşteri mahkemeye versin davayı kazansın 5 bin tl lik mahkeme masrafını Global nokiaya 10 bin tl olarak fatura et Global nokiadan 10 bin tl al 5 ini mahkemeye müşteriye ver geri kalan 5 bini cebe at devri kapandı anladınmı eskiden Nokiadan ekmek yiyen resmi ithalatcı ne dümenler yaptı?? bunu hepsi yaptı sadec Applenin ithalatcı firması bunu yapamadı yani bizde buna şu denir Yediğin Kaba Pislemek.. neyse konuyu dağıtmaya ve Firma fanlığı yapmaya gerek yok biz Samsung'uda biliyoruz diğerlerinide.. önemli olan uyanık olmak
Değerli arkadaşım, bir fiil olarak bir teknoloji mağazasında mart 1 de 7 senem olacak. Bu askerden sonraki kısmıydı. Yaşım 28. Askerden önce Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde en büyük hat satışını gerçekleştirmiş bir telefon firmasında satış danışmanlığı yaptım. Sektörde neredeyse 12 veya 13 yılım geçti. Marka fanlığı falan yaptığım bişey yok. Sen kendini baya kaptırmıssın konuya. Benim için insanlar nede mutlu nede sıkıntı çekmiyorlarsa bu daha önemlidir. Senin fanatizmini yaptığın cihaz hala YTS lerinde (yts:yetkili teknik servis) hala aynı prosedürü uyguluyor. Al bakalım bi nokia cihaz arızalı çıksın bakalım neler diyorsun. Ayrıca nokiayı 10 yıl önce getiren marka ile şuanda olan marka halen aynı, bunda getiren marka değil nokia compration şirketi bunları dayıyor. Ama bir samsung cihaz alırsan arızalı çıksın götür yts sine -ki zaten neredeyse bütün şehirlerde mevcut- cihazı test ederler 30 dakika sonrada değişim raporu verirler. Ayrıca Tüketici hakem heyetleri müşteri eğer haklıysa fatura bedelinde cihazın bedeli ne kadarsa onu öder. Ek bir tazminat ödemez. Ben neden bu firmaya öcü gibi baktığımıda anlatayım, E63 tefonum vardı,ekranı arıza yaptı ve ben tam 8 ay bekledim. Boş yere yani. Elimde bir samsungum olsaydı sadece 30 dk. Bekleyecektim. Ayrıcada dışarı çık, şöyle bir telefoncuları gezersen beni daha iyi anlayacaksın. Bu yazdıklarımı tarafsız olarak okuduysan anlarsın Anladıysanda sevenirim , selametle...

csll

csll

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar Tüketici Hakem Heyetine şikayette bulundum sonuçların açıklanmasını bekleyecez artık :)

dakamon

dakamon

Üye
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar Tüketici Hakem Heyetine şikayette bulundum sonuçların açıklanmasını bekleyecez artık :)
Başvurmak nasıl bir zorlğu varmı evraklar şunlar bunlar açısından.

CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye

Almış olduğun ürünün faturası garanti belgesi ve yetkili teknik servis formu gerekiyor. Bunların birer fotokopisini çektiriyorsun bağlı bulunduğun ilçenin kaymakamlığına giderek tüketici hakem heyetinde bulunan evrağı kendi el yazınla dolduruyorsun. Bu kadar.

merlin19

merlin19

Üye
Almış olduğun ürünün faturası garanti belgesi ve yetkili teknik servis formu gerekiyor. Bunların birer fotokopisini çektiriyorsun bağlı bulunduğun ilçenin kaymakamlığına giderek tüketici hakem heyetinde bulunan evrağı kendi el yazınla dolduruyorsun. Bu kadar.
Arkadaşın dediği gibi belgelerin fotokopilerini al ama kesinlikle mahkemeye verdiğinde cihaz serviste olmalı ve mahkeme sonuçlanana kadar almıyorsun alırsan otomatikman açtığın mahkeme düşüyor..

diğer yazdığınız konuyu okudum
CeRRaNo JoZAeF bence azcık araştır Artık Türkiyede Nokianın ( Microsoft Mobile ) ayağının tek Distribütörü NETCELL'dir yani o eski distribütörü kazıkları bitti ayrıca Her türlü nokia cihazlarının yine tamirini kvk genpa gibi firmalar yapıyorlar yeterki cihaz garanti dahilinde olsun..

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşın dediği gibi belgelerin fotokopilerini al ama kesinlikle mahkemeye verdiğinde cihaz serviste olmalı ve mahkeme sonuçlanana kadar almıyorsun alırsan otomatikman açtığın mahkeme düşüyor..

CeRRaNo JoZAeF bence azcık araştır Artık Türkiyede Nokianın ( Microsoft Mobile ) ayağının tek Distribütörü NETCELL'dir yani o eski distribütörü kazıkları bitti ayrıca Her türlü nokia cihazlarının yine tamirini kvk genpa gibi firmalar yapıyorlar yeterki cihaz garanti dahilinde olsun..
Ama adamlar biz yapmıyoruz derse ne olacak? Biz hata bulmadık diyip gönderirse ne yapcaz.

CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye

Kardeşim senin başına gelmemiş belli... inşallah gelirde uğraşırsın. Neyse bu bölümde senin olsun, çünkü zıtlaşmandan bıktım artık. Sana burda başarılar diliyorum. Ha bu arada Nickimi sevdiysen satabilirim sana, ikidebir alıntılarda bile olsun yazıyorsun ya ondan dedim [emoji12]

csll

csll

Üye
    Konu Sahibi

Bi zorluğu yok aslında. Garanti belgesi, fatura, servisten aldığınız kağıt, doldurduğunuz dilekçeden ikişer tane fotokopi çektiriyorsunuz ve bir tanede kimlik fotokopisiyle birlikte dosyalayıp teslim ediyorsunuz bu kadar.

merlin19

merlin19

Üye
Kardeşim senin başına gelmemiş belli... inşallah gelirde uğraşırsın. Neyse bu bölümde senin olsun, çünkü zıtlaşmandan bıktım artık. Sana burda başarılar diliyorum. Ha bu arada Nickimi sevdiysen satabilirim sana, ikidebir alıntılarda bile olsun yazıyorsun ya ondan dedim [emoji12]
Ahbe canım azcık yaratıcı ol ben 1993'ten beri Sanal alemde at koşturan biriyim buradaki nick'im çakma labilir ancak benim yaklaşık 20 yıldır kullandığım gerçek nick'imi Dünyada tanımayan yoktur..Neyse reklama gerek yok ben her firma ile uğraştım ve bir yere kafayı taktığımda yılına maliyetine getirisine bakmam yani yani 1 tl için 100 tl harcarım ama hakkımı yedirtmem bilmem anlatabildim mi dedğim gibi senin nick'in ilgimi çekmez ve satın alınacak kadar sükseli bir nick değil önemli olan senin o nick'i burada kullanman değil önemli olan sanal alemde kullandığın nick'in her sitede her yerde sana ait olmasıdır mesela 20 yıllık nick'imi dünya üzerinde hiçbir platformda hiçbir oyunda hiçbir sitede benden başkası kullanamaz kullananda öyle yada böyle gerçek sahibine iade eder :) Nokta. uzatmaya gerek yok

Üst Alt