Telefonunuzun şarjını uzatmak için yararlı bilgiler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Telefonunuzun şarjını uzatmak için yararlı bilgiler...
  1. Işık sensörünü en aza indirin. (Karanlık oluyor demeyin alışacaksınız)
  2. Işık zaman aşımını 30 saniyeden fazla yapmayın.
  3. Arka planda çalışan uygulama bırakmayın.
  4. Telefonu uzun süre kullanmayacaksanız kapatın. (Gece yatarken de)
  5. Çok fazla kapatıp açmayın.
  6. Şarjdayken mecbur kalmadıkça işlem yapmayın. Müzik dinlemeyin mesela, fazla mesajlaşmayın, şarj yerinde sayıyor.
  7. Şarj bittikten sonra hemen çekin.
  8. Gece şarjda bırakmayın.
  9. Dokunmatik ekran titreşimini kapatın.
  10. Sürekli mesajlaşırken telefon sessizdeyse titreşimi kapatın, nasılsa gözünüz sürekli telefonda oluyor.
  11. Ekran koruyucu kullanmayın.
  12. Telefonu güneşte bırakmayın, bataryanın kapasitesi azalır.
Hepsini kendim yazdım alıntı değildir,
İyi kullanımlar.
 
şarj bitince hemen çekmek gerekmiyor lityum bataryalarda, şarj belli bi miktar düşene dek batarya elektriği kendisi kesiyor. gece şarjda da bırakabiliriz bu nedenden dolayı.

----------Eklendi @ 19:22:42 ---------- Yazıldı @ 19:21:47 ----------

ekran koruyucuyla ne alaka bu arada?
 

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Telefon oyle demiyor şarj tam dolunca enerji tasarrufu için çekin diyor. Ve kullanım kılavuzuna bak orda da benım yazdığım var.
 
"enerji tasarrufu için şarj aletini çıkarın" yazısı küresel ısınma için alınan bir önlemdir açıklandı o, çünkü telefon şarj almasa bile şarj makinesi kendi kendine elektrik döngüsü yapıp cereyan yaktığı için elektrik gidiyor vs.
Şimdi sen o yazıyı kendi kafanda yorumlayıp öyle mi yazdın bunu?
 

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Konunun ilk mesajını tamamen okursan anlarsın..
 
kardeş bunların hepsini uygularsam telefon yok olur bi kısmını uygulamak daha mantıklı.teşekkürler...
 
Tepkiler: PureFood

Mert-77

Üye
Günlük kullanımda bu kadar ekstrem tedbirler gereksiz olabilir ancak uzun bir yolculuğa çıkarken aklımızda bulunması gereken şeyler bunlar. Tabii ki herkes telefonunun şarjının çok gitmesini ister ama bunu yaparken de parasını vermiş olduğumuz özellikleri kullanmamak saçmalık olur. Nokianın neden hala lityum-polimer pil kullanmadığını anlamış değilim, zira lityum-ion pillere göre arasında bariz bir dayanınklılık farkı var.
 
Tepkiler: PureFood
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...