Telefonunuz Suya Düşerse Dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cartel79

cartel79

Üye
    Konu Sahibi
Telefonunuz Suya Düşerse Dikkat
Cep telefonlarınızın veya hassas elektronik cihazlarınızın üzerine su döküldüğü, ya da suya düştüğü olmuştur. Bu durumda çoğu kullanıcı, cihazı saç kurutma makinesine tutmak gibi yanlış çözümlere başvurabiliyor. Böyle bir çözüm, nemi daha derinlere iterek işi kötüleştirebiliyor.

İşte cep telefonunuz veya elektronik cihazınız ıslandığında onu kurtarmak için yapabilecekleriniz...

Öncelikle suda duran telefonu hemen sudan çıkartın. Ne kadar çabuk çıkartırsanız, o kadar çok kurtarma şansınız var. Şimdi cihazınızın pilini çıkartın. Kapatarak zaman kaybetmeyin ve pili olabildiğince çabuk çıkartın.

Küçük bir tornavidayla birkaç parçayı sökün. Ancak kuruduğunda geri toplayabileceğinizden emin olun. "Soğuk" modda bile olsa saç kurutma makinesi kullanmayın. Bu, cihazınızı geçici olarak onarabilir ancak ileride derinlere giden nemin oksitlenme yol açarak cihazın bozulmasına yol açabilir.

tycoon_gs

Üye
bilgilendirme için teşekkürler

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Saç kurutma makinası sadece oksitlenmeye değil lehimlerin erimesinede sebep olur.Tinere yatırabilrisiniz bu tarz durumlarda...

u_cosar

u_cosar

Üye
bilgilendirme için teşekkürler

by*cambaz

Üye
pirinç dolu kavanoza konup 2 3 gün bekletilmeli ki nemi emsin

Quaresma53

Quaresma53

Üye
ben saç kurutma makinesiyle kuruuttum daha sonra bikaç gün pencere kenarındaki mermerde beklettim gece sabaha kadar falan gayette düzeldi yani saç kurutma makinesi benm işim fazlasıyla gördü...

spartuas

spartuas

Üye
Ben eskiden 5800 a birşey olmasın diye vantilatör + saç kurutmz makinası ile kuruttum. Heyecandan ne yapacağımı şaşırmıştım :P Sonra kendi halinde gecenin ayazında balkona bıraktım. Baktım sabah kendine gelmiş. Yani tornavida fela uğraşmaya gerek yok. Heyecan yapınca oluyor. Zaten sonrada arıza çıkaf diye 320 ye sattım c7 aldım. C7 de öyle sorunla karşılaşmadım. :D

TheMadness

TheMadness

Üye
Ben eskiden 5800 a birşey olmasın diye vantilatör + saç kurutmz makinası ile kuruttum. Heyecandan ne yapacağımı şaşırmıştım :P Sonra kendi halinde gecenin ayazında balkona bıraktım. Baktım sabah kendine gelmiş. Yani tornavida fela uğraşmaya gerek yok. Heyecan yapınca oluyor. Zaten sonrada arıza çıkaf diye 320 ye sattım c7 aldım. C7 de öyle sorunla karşılaşmadım. :D

Ben bataryayı falan çıkartıp pirinç dolu kavanoza attım 5800ı kapağını kapattım 1 hafta durdu açtım gayet iyi çalışıyordu

----------Eklendi @ 22:17:51 ---------- Yazıldı @ 22:16:37 ----------

Ayrıca kolonya da işinizi görür.

spartuas

spartuas

Üye

Ben bataryayı falan çıkartıp pirinç dolu kavanoza attım 5800ı kapağını kapattım 1 hafta durdu açtım gayet iyi çalışıyordu

Ben pirinç dolu kavanoza atmıştım. İlk dokunmatik telefonum 5230 du. Kafama terlik yedim. :zuhaha:

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
5800 bi kere oldu saç kurtma makinası ile çözdm olayı hiç bi sorun olmadı n97 de de aynı şeklde hiç bişey olmadı. c7 iki kere yaptım bişey olmadı. bence içine acmak yerine kurutun daha iyi.

cetvel111

cetvel111

Üye
valla benim çocuğun 5800'ı 2 gün pirinç içinde beklettim ama maalesef mefta oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...