Telefonumu en geç 2 günde bir yeniden başlatmam gerekiyor

Sponsorlu Bağlantılar

xxgsliemrexx

Üye
    Konu Sahibi
Telefonumu en geç 2 günde bir yeniden başlatmam gerekiyor
Başlıkta dediğim gibi en geç 40-48 saatte bir s4 i9500 telefonumu yeniden başlatmam gerekiyor.Çünkü çok yavaşlıyor.Reboot veya hot reboot yaptığımda düzeliyor.Sanırım ram kaynaklı bi sıkıntı çünkü cihazı ilk açtığımda herhangi bi uygulama açık değilken boş bellek 800 mb 1 gb arası değişiyor ama 1.5 gün sonra yine hiç bir uygulama açık değilken 400e kadar düşüyor ve yavaşlıyor telefon yeniden başlatmadan düzelmiyor.Nedeni nedir ve çözülebilir mi ? 2 gb ram olduğu için mi böyle daha yüksek olsa sorun çıkmaz mıydı ? telefonum rootlu ve xposed kurulu custom note 5 romu kullanıyorum
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bir Telefon En Fazla 1 Gün Açık Kalmalı Zaten Akşamlar Kapatılmalı.Ne Kadar Açık Kalırsa O Kadar Yaydığı Radyasyon Oranı Artar.
 
zulkifaltin

zulkifaltin

Üye
Bende LG G2 var 2gb ram, ayda max 1 veya 2 kez yeniden başlatırım hiç bir şekilde yavaşlama söz konusu değil. Telefonu sıfırladıktan sonra genelde sorun çözülmesi gerek. Eğer sıfırladıktan sonra program yüklüyorsanız o programlardan biri bu hale getirebilir. Onu kaldırmanızı öneririm. Eğer sorun devam ediyorsa yetkili bir servisle iletişime geçin. Ram, anakart vb sistemde arıza olabilir.
 
tayren

tayren

Üye
Cihazın romu stabil değil galiba stock romu kur odinle sorun düzelir büyük ihtimalle
 
  • Beğen
Tepkiler: blackkite
thecentilmen

thecentilmen

Üye
Sanırım kullanmış olduğun rom'da bir sıkıntı var. Başka bir rom yükleyerek deneyebilirmisin.
 
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Ram kullanımı normal de rom yada kullandığın uygulamalar sıkıntılı
 
Serkan1255

Serkan1255

Üye
kardeşım lspeed programi indir bende s4 kullaniyorum rootluysa lspeed indir ordaki tweakları uygula hizlanir
 
karayel90

karayel90

Üye
Lspeed ve clean master ikisini beraber kullanmanı öneririm oda olmadı romu değiştir bence
Bide şöyle bişey var bazı xposed modülleri telefonda sapıtmalara yol açabiliyor stabil sürümleri kullan ve modüllerini güncel tutmaya çalış.Ben LG G2'de Cyanogen 13 ve çeşitli xposed modülleri kullanıyorum bende pek fazla sorun olmuyo haftada 1-2 reset atıyo o kadar

Kullandığım modüller
-All My...
-ColumnizeSettings
-GravityBox
-Greenify
-Xstana
-Youtube AdAway
-Youtube Background Playback
 
djhiguramos

djhiguramos

Üye
Bir alıntıyla cevap vermek istiyorum
Every Android developer knows that Java is garbage collected, so memory management isn't really the omnipresent specter on Android it is on iOS (at least pre-ARC). Unfortunately this leads to a common misconception, especially among new devs, that one doesn't need to worry about memory at all when developing Android apps, which a dangerous belief and the cause of a lot of sluggish apps.

Her android geliştiricisi bilir ki Java çöp toplayıcıdır(memory leak varsa kendi otomatik toplar ramde şişme olmaz demeye getiriyor).Ne yazıkki bu yaygın bir yanlış anlaşılmaya sebep olur özellikle yeni geliştiriciler için bu da uygulama geliştirken ram hakkında endişelenmemektir ki bu yanlış inanç bir sürü ağır uygulamanın sebebidir.

Özetle indirdiğin uygulamalardan biri amatörce hazırlanmışsa buna sebep olabilir telefon çok ağırlaştığı zaman uygulama yöneticiden hangi programın en çok rami tükettiğine bakın onu her şiştiğinde durdurun eğer sistem tarafında varsa bu şişkinlik romu değiştirin.şahsen ben memory leak dan şüpheleniyorum bu tür ram sorunlarında.
 


Üst Alt